2018-09-14 26 瀏覽
觀塘工廈一直都有好多優質抵食既西餐,今日收工就同男朋友去左試其中一間,見openrice咁多好評,令我期待感都好高呢間餐廳雖然位於工廈,但係唔需要搭工廈的升降梯,而係大路邊就直接有一條樓梯可以直接上餐廳條樓梯裝飾得好靚,穿過條掛滿畫既樓梯就會見到花花牆既門口,好有魔幻感覺!入到去發現餐廳是工業風設計,空間比想像大好多,而且有唔同組合既檯,無論係一大班人聚會定係兩個人既約會,都好適合。(下面張相係餐廳其中一個角落咋)菜品款式選擇繁多,叫主菜包餐包餐湯同飲品,加38蚊仲有自助沙律吧,抵沙律吧選擇唔算多,但係應該有既都會有。西瓜、薯仔沙律、沙律菜、三款沙律醬、番茄沙律、帶子裙邊沙律等。其中我最鍾意食西瓜同沙律菜,好新鮮好食食完沙律吧就上左餐湯同餐包。餐包熱辣辣,外面烘過所以有dd脆,而入面又係超軟熟,加上核桃碎同提子乾提升口感,一流我地兩款餐湯都揀左,兩款都令人驚喜雜菜湯非常濃郁,連平時唔飲紅湯既我都忍唔住飲多幾口海鮮忌廉湯入面有好多料,而且口感軟滑,正墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗薯$178首先佢既賣相好吸引!而且份量十足,足足有十條咁多!味道都出色,肋骨亦入味,肉質都唔會乾。不過肉同骨未可以輕

好食

我地兩款餐湯都揀左,兩款都令人驚喜
雜菜湯非常濃郁,連平時唔飲紅湯既我都忍唔住飲多幾口
海鮮忌廉湯入面有好多料,而且口感軟滑,正

墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗薯$178
首先佢既賣相好吸引!而且份量十足,足足有十條咁多!味道都出色,肋骨亦入味,肉質都唔會乾。不過肉同骨未可以輕易分離,呢度扣少少分。
個拌碟芝士焗薯好正,雖然上面淋左芝士,但係薯角外皮依然咁脆,好難得

烤完之後既菠蘿又甜又多汁,而且可以解膩,係出色既拌菜
墨西哥香辣豬肋骨

蒜辣忌廉燴聖子王意粉$178
第一次食辣忌廉,感覺好特別。

辣得黎又甜甜地,都幾夾。而且用了大量海鮮去炒,每一啖都有唔同既海鮮,好滿足
主角聖子王大概有筷子咁長
好新鮮又唔會硬,火候控制得剛剛好

餐飲有好多選擇 我地揀左桂花蜜,好香桂花味,值得推介

食左咁多野,兩個人買單四百幾,好抵食

墨西哥香辣豬肋骨