2017-11-17 2965 瀏覽
見到新裝修之後既食評都比較兩極 問過幾間自助餐都冇蠔食 衝住6款生蠔就book位一試冷盤生蠔一開始見到得3款 (france x2 & us) 有少少失望 師傅開出黎既量唔多 每款最多擺十幾隻 我見到食客一般每人total攞3-4隻 師傅亦都會即時係後面refill 所以感覺好新鮮 冇話要搶/排好耐隊 一般都係兩三個人等美國蠔特別肥美 個別都幾大隻 法國蠔就薄身啲 不過蠔味海水味重啲 重點係全部都好新鮮 食左半打已經覺得值回票價厚切煙三文魚有驚喜 咸香不油膩沙律吧有我最愛既牛油果 熟度啱啱好熱葷每人一隻龍蝦 揀左grilled & cheese 龍蝦肉彈牙 連蝦蚶都拆好晒肉好細心係有少少overcooked 鵝肝煎得好 個source夾埋唔會好「漏」牛面頰好冧 食完覺得食左好多collagen bb咁其他side dish eg. grilled 蘆筍 蕃茄仔 even 薯蓉都做得好好甜品雪糕真係好好食 好滑 呍呢拿 咖啡 同 芒果椰子都唔錯Sorbet 好 fresh環境唔算好多人 唔嘈 容易傾計 live music 都好舒服服務ok 收碟好快Overall講食物種類既話真係唔多
見到新裝修之後既食評都比較兩極

每人一隻龍蝦 揀左grilled & cheese
龍蝦肉彈牙 連蝦蚶都拆好晒肉好細心
係有少少overcooked

鵝肝
煎得好 個source夾埋唔會好「漏」

牛面頰

唔算好多人 唔嘈 容易傾計 live music 都好舒服

服務ok 收碟好快

Overall
講食物種類既話真係唔多 冇日本野食
不過食物食材質素以自助餐黎講相當唔錯 基本上樣樣野都幾好食 冇伏
我食量唔大 都未試晒所有野已經好飽
男朋友encore左幾樣鍾意食既都好滿足
以佢既價錢黎講 我覺得值回票價

最驚喜係原來匯豐platinum 卡有85折 埋單竟然唔洗700蚊per person 真心非常抵👍🏻
2017-11-16
慶祝紀念