2021-05-04 667 瀏覽
今日本來諗住睇師傅整鐵板燒嚟食,可惜唔到位,表示只能坐房內,房間的空間較大,整體成個餐廳都係好舒服,夠清靜可能而家人流始終唔係太多,地方亦都十分潔淨!首先就嚟過沙律麻醬,沙律菜都幾新鮮!雞泡魚干: 請開胃菜,朋友間傾吓計食吓小食,燒得唔太乾 配 沙律醬,所以都幾香口。龍蝦刺身 :每舊有返咁上下厚度,切到啖啖肉,口感 鮮甜、爽爽地 !刺身拼盤 :吞拿魚腩 : 好好食,油分充足、十分香滑,入口冇耐就已經快溶化 !日本象拔蚌 :香甜爽口,鮮味十足、識落又唔會有好 腥嘅味道!牡丹蝦 :大大隻,新鮮,食入口比較香糯、軟軟的都幾甘香!三文魚腩:沒有太特別,就係油分充足!清酒煮帶子: 有少少 酒味 咬落比較爽身,但個人覺得鹹咗少少!另一個覺得好食就係呢個嘅宮崎和牛:味道濃郁、又唔會太油 但入口就好快溶化,很甘香 ,而蒜片咋得十分香脆好食!總括來講整體算唔錯,但又未去到好好食,可能即場睇住廚師,喺鐵板度燒會更加好啲,有埋視覺效果會更加吸引好食!

首先就嚟過沙律麻醬,沙律菜都幾新鮮!

龍蝦刺身

刺身拼盤 :

牡丹蝦 :大大隻,新鮮,食入口比較香糯、軟軟的都幾甘香!

三文魚腩:沒有太特別,就係油分充足!

刺身拼盤

龍蝦刺身