2021-12-07
#日式eatcovery #旺角eatcovery 💡環境舒適日本菜呢間環境裝修睇得出好有心思,好有日式感覺。呢到有好多人氣爆燈既丼飯,選擇亦好多,另外,刺身同壽司都好高質,一定有一款岩你口味。🍽火炙三文魚溫泉蛋鰻魚丼呢一個係lunch set,包一碗麵豉湯、一個麻醬豆腐、一碗沙律,壽司飯用赤醋,火炙三文魚件件都好肥美,油脂甘香,而家食落好新鮮。鰻魚份量都唔少,鰻魚夠肥美肉厚, 而且外層有少少嘅焦香味,配埋個鰻魚汁就好正。食嘅時間,加埋溫泉蛋就更加豐富口感。🍽甜蝦壽司、魷魚海鹽壽司甜蝦發揮正常,有本身既蝦味同鮮甜味,不過值得一讚係一舊壽司上面有3隻甜蝦😋魷魚食落味道都幾重,又唔會又腥味。🍽燒物/天婦羅南瓜天婦羅嘅粉漿十分薄🤩唔會太滯或者太厚炸粉, 入面嘅食材生熟程度控制得好好,炸完仲保持到好重南瓜味。燒物就叫左秋葵,日本粟米同燒露筍。有驚喜,燒完仲保持到入需juicy。ps/整體黎講,環境舒適,食物質素都唔錯,而且lunch set好抵食👍🏻#旺角食咩好 #旺角美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #旺角 #旺角日式 #相機食先 #打卡小店 #刺身 #壽司
💡環境舒適日本菜
🍽火炙三文魚溫泉蛋鰻魚丼
🍽甜蝦壽司、魷魚海鹽壽司
魷魚食落味道都幾重,又唔會又腥味。
🍽燒物/天婦羅
#旺角食咩好 #旺角美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #旺角 #旺角日式 #相機食先 #打卡小店 #刺身 #壽司 #丼飯 #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover #長阪燒