2021-11-08
🥪牛肉.松露.焦化洋蔥三文治 💵108🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀黑色冷色系既碟,令成個三文治🥪既視覺都變得好有格調,除左沙律🥗配上酸酸既汁外,三文治🥪上有溫泉蛋🥚、洋蔥🧅同好多牛肉,配上有松露味既沙律醬同有碎芝士做topping ,而包既種類就似德國酸種麵包🍞,不過松露味太重🤣蓋左洋蔥同牛肉味,因為溫泉蛋🥚同松露醬令到塊包既口感腍左~✨建議配烘底既包,成個感覺較goodgood 👍🏻🍝 奶油羅勒干貝意粉 💵128🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀首先講下隻碟先🤣好有日本風味,大大增加左食物既視覺效果,意粉亦加左啲藜麥同芝士碎,除左有啲睇頭外,仲增加口感😝青醬中帶好濃郁既奶味,口感漿漿地,麵質亦唔會煮到太硬,但帶點咬口,並配3粒有蟹子既帶子,熟度岩岩好😌🎃 髒髒南瓜(少甜)💵62🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 依杯係萬聖節限定,所以鍾意新嘗試既食貨就趁有機會可以試試,頭大覺得飲落似木糠味🤣,質感就水左少少🤏🏻,入面有勁多愛玉,邊飲邊有野咬下~✨建議可以再重南瓜🎃同奶味~🥤莓莓乳酪燕麥奶搖 💵58🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀大家唔好掛住照相📸,因為沙冰關係,要快啲飲,唔係就好快融🤣,而味道較酸酸既莓味 ,而且唔會太甜~🍰巴斯克伯
🥪牛肉.松露.焦化洋蔥三文治 💵108
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
✨建議配烘底既包,成個感覺較goodgood 👍🏻
🍝 奶油羅勒干貝意粉 💵128
🎃 髒髒南瓜(少甜)💵62
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
✨建議可以再重南瓜🎃同奶味~
🥤莓莓乳酪燕麥奶搖 💵58
🍰巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 💵62
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
原本以為成個蛋糕係伯爵茶味,原來配上伯爵茶醬,可以淋係蛋糕面,非常自癒☺️蛋糕既質感比較實,唔係流心效果,比較飽肚🤪而蛋糕做既燶面做得好出色,味道亦帶啲茶味,而伯爵茶醬偏甜左少少🤏🏻
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
☀️整體而言,餐廳利用qr code 落單,好方便,而餐廳既地點都好易搵,另外店內環境比客人一種好敞寬既感覺,而且坐得舒服👍🏻
牆上亦有擺設,又設有賣茶葉、咖啡豆同陶瓷杯既位置,比客人購買😆最後,食物都不錯,尤其係伯爵茶巴斯克蛋糕🍰同奶油羅勒干貝意粉🍝頭大覺得Lagom Kaffe值得一試👍🏻