2019-08-09
食物及服務都屬於高質素。食物種類不多,勝在味道及款式都很好。同其他酒店自助餐比較:鵝肝大件厚身,配個自家制紅色醬,解油膩,鵝肝底的多士,很好吃,自助餐大忌澱粉質,都忍唔住食埋,仲要食咗好幾件,我7:30去到直至到10點幾我走啦,大部份食物都不停補充。Buffet 時間食到10點,我地傾計到10點幾都冇人叫我地交抬。唯獨是統一都有人提及過嘅問題,就係甜品部嘅糕點,月夜就越少食晒就冇喇,不過都無所謂啦!食佢地既自家制雪糕及班戟仲好啦!如果茶園可以把甜品部糕點切細件啲,一口一件仲好,可試多款又可免浪費。第一次見buffet 有洋蔥湯及威寧頓牛柳,洋蔥湯足料好味!威靈頓牛柳焗得好靚,味好,肉又嫩,高質!另外一款湯是黑松露南瓜湯,味道都好飲。牛肉他他及豬手都不錯。我個人仲有一個認為不太好的地方,冷盤區好細,放的數量又少,長期有人龍,一位員工即開生蠔,出蠔好慢,我都只食到2轉,共4隻。排隊等蠔的人又阻住咗人取其他冷盤,因為如果在隊前取好似打尖咁,只能在排蠔時取埋長腳蟹腳,仲有凍蝦、青口、螺。有八款熱食,都不大吸引,可惜沒有了想試的牛骨髓及白蘆筍。環境夠浪漫,燈光昏暗,有Live Band表演,好在
有八款熱食,都不大吸引,可惜沒有了想試的牛骨髓及白蘆筍。
環境夠浪漫,燈光昏暗,有Live Band表演,好在坐得遠,不過進行表演時,我們都不能傾計,音樂聲過大。
最後每人一杯咖啡或茶,我們選了熱檸茶,每人一壺茶,檸檬靚,用這熱檸茶來結尾,消消滯,完美。