2022-10-25 697 瀏覽
這間位於大埔小白鷺嘅中餐館,長期都係需要訂位,系區內人氣嘅餐廳,住喺九龍區要嚟到呢間餐廳都起碼個半鐘頭以上,訂位方面,主要係需要入網上訂位,打電話的話通常都係繁忙時段,不能接通知,女朋友很想試這間餐廳,結果早一個月在網上訂位。今次點了三個點心,和牛腸這個非常令人驚喜,首先擺盤非常精美,和牛配上煙韌嘅腸粉,再加腸粉上嘅蒜蓉,同埋清淡豉油,味道非常匹配,亦都食得出肉味非常香濃,配搭很不錯。啤梨鹹水角方面亦都非常之有驚喜,首先賣相是一個啤梨,其實只係一個綠色嘅汁做成嘅鹹水角,餡料同平時很不同,裏面主要是雞肉,味道較清新感覺上亦冇咁油膩,另一方面黑流心bread亦保持高水準,外脆入面有香濃嘅流心奶黃,非常值得一試。