2024-03-21 149 瀏覽
之前曾到位於大埔白鷺湖互動中心的西餐廳Billow,發現原來另外更有一間中菜館「金鷺湖」,午市主打點心而晚上則會供應各式小菜,茶芥每位$25。與Billow一樣環境美不勝收固然是最大賣點,尤其是日間時藍天白雲與湖景一覽無遺,雖然這次傍晚到訪但入夜後風清月明仍是別有風味。海苔蛋白脆炸花枝條 ($168)花枝條炸漿輕薄酥脆,口感煙韌彈牙而味道鮮美,再以避風塘方式加上炸蒜及辣椒爆炒更加香口。燒雲腿炒鴿片 ($228)鴿片肉質緊緻鮮嫩且肉味香濃,雲腿皮薄肉厚鹹香十足,值得一提的是連伴碟蔬菜亦以鴿油炒得入味。金不換三杯鱈魚 ($368)以醬油、米酒及麻油為主的「三杯」烹調方式一般會配以雞肉,改以鱈魚同樣貫徹其濃香醇厚,加上金不換更加惹味。金瑤蛋白炒飯 ($178)瑤柱絲份量十足之餘更加入炸瑤柱令口感更加豐富,炒飯粒粒分明加上翠肉瓜及蔥等實而不華。

海苔蛋白脆炸花枝條 ($168)
海苔蛋白脆炸花枝條

燒雲腿炒鴿片 ($228)
燒雲腿炒鴿片

金不換三杯鱈魚 ($368)
金不換三杯鱈魚
金不換三杯鱈魚

金瑤蛋白炒飯 ($178)
金瑤蛋白炒飯
朋友推介咗好耐叫我食呢間,呢日終於去咗!!🥹 之前住大埔嗰時都無去過,搬走咗反而先去😂 揸車跟住GPS走,唔難搵,架車由大埔舊路轉落去,見到歐陸式裝修即刻:哇 一聲😍估唔到咁世外桃源feel,勁chill!心情即刻勁輕鬆!嗰度有得泊車,$20/小時,或者消費滿$300免2小時、$500免3小時,揸車好方便👍👍餐廳裝修得好靚,白色+木地板+柔和嘅燈,環境好舒適,地方又大。職員帶我哋去坐咗喺窗邊嘅檯,可以對住湖景食飯🥰 叫咗呢幾樣,點心超精緻~#竹炭叉燒餐包 $62 - 黑炭色脹卜卜嘅包,個面脆脆地,唔錯👍#黑松露嘅菌餃 $68 - 粒粒飽滿好多餡好香#玫瑰金蝦餃 $78 - 超大隻蝦,又彈牙,粒粒金色好靚🥰#黑椒安格斯牛肉腸 $78 - 我最鍾意食呢個😆👍👍👍 上面有炸蒜,安格斯牛好香好淋,鍾意牛嘅必點!#鹹水角啤梨仔 $58 - 身為外貌協會會員介紹呢個,好可愛,又多餡,個頂係用甘大支定百力支整,外型好似啤梨🍐#百花煎釀蘿蔔糕 $68 - 炸到好脆嘅蝦膠同蘿蔔糕一齊食,一硬一軟但原來好夾#松茸蟹肉灌湯餃 $128/位 - 上嘅時候有個熱爐,超香松茸味職員招呼幾好,隔一陣會行埋嚟斟茶👍

叫咗呢幾樣,點心超精緻~
黑松露嘅菌餃

#黑松露嘅菌餃 $68 - 粒粒飽滿好多餡好香
玫瑰金蝦餃

#玫瑰金蝦餃 $78 - 超大隻蝦,又彈牙,粒粒金色好靚🥰
黑椒安格斯牛肉腸

鹹水角啤梨仔

百花煎釀蘿蔔糕

松茸蟹肉灌湯餃

職員招呼幾好,隔一陣會行埋嚟斟茶👍

當日天氣都唔錯,雖然陰陰地天,但唔凍,食完仲可以圍住個湖行吓散吓步。仲見到原來有shuttle來回大埔火車站,約半小時一班~ 無揸車嘅朋友可以搭shuttle去~

呢餐飯無論野食、環境、服務都好滿意,係一個短暫逃避繁囂嘅好地方🥰👍
2024-03-09
松茸蟹肉灌湯餃
  • 黑松露野菌餃
  • 竹炭叉燒餐包
2024-03-07 559 瀏覽
今天下午到大埔白鷺湖遊覽,在新達廣場旁的74A巴士站,乘坐到白鷺湖的免費專車,不到十分鐘車程,非常方便。抵達白鷺湖,就被眼前景物所吸引:一座儼如歐洲皇宮的建築物---「金鷺湖」餐廳,聳立湖邊。我在湖邊繞了半圈,享受這一片湖光山色:翠綠山巒,春日繁花,湖邊小艇,真是一幅美麗的圖畫。黃昏時,華燈初上的「金鷺湖」餐廳,更顯氣派。進入大門,穿過走廊,赫然走進一個豪華大廳,裝修優雅,氣派不凡。我選了靠窗的座位,前面一系列落地大窗,盡覽湖景。“香片茶”,上等茶葉,芬芳撲鼻,入口不苦澀。“生啫鮮鮑魚滑雞煲”,熱騰騰原煲奉上,嗞嗞作響,香氣四溢。四大隻鮮鮑,肉質爽甜不靭,滑雞已去骨,啖啖肉,更使用特製醬料烹調,份外滋味。“蜜餞欖角脆香骨”,只有少量軟骨的肉排,肥瘦適中,外脆內軟,鮮嫩多汁,酸甜口感,特別醒胃。“蟹肉桂花炒鴛鴦米粉”,金黃色外觀,上面蓋上一層炸瑤柱絲,米粉炒得很香,瑤柱加上蟹肉絲,替米粉加添了鮮味,再加些XO醬,便錦上添花了。在富麗堂皇的大廳,一邊欣賞美景,一邊享用高檔美食,還播放著悦耳音樂,真是人生一大享受。
黃昏時,華燈初上的「金鷺湖」餐廳,更顯氣派。
“香片茶”,上等茶葉,芬芳撲鼻,入口不苦澀。
  • 鮑魚雞煲,脆香骨,蟹肉炒米粉
2024-02-27 467 瀏覽
上次食完billow 行過見到金鷺湖😍 一路都心心念念想試吓🥰 所以趁住週末就去食啦🫶🏻用咗拱門天花做設計😍 樓底好高好有空間感👍🏻 同樣係望住湖景❤️ 好靚呀🫶🏻流心鵪鶉蛋燒賣(三件)🥚($78)鵪鶉蛋燒賣裏便真係有一隻流心嘅鵪鶉蛋😍 好邪惡啊😎 上面仲有啲蟹籽同埋裏邊有蝦膠❤️ 口感豐富🫶🏻黑松露野菌餃(三件)🥟 ($68)松露餃個皮好煙靭🥰 裏邊好多菇🫶🏻 仲帶陣陣嘅松露香❤️脆脆鮮蝦紅米腸🦐 ($78)腸粉裏面啲蝦膠超多👍🏻 外邊仲包住一層脆卜卜🥰 腸粉皮軟熟煙靭❤️ 成個口感好有層次😎玫瑰金蝦餃(三件)🦐 ($78)蝦餃外皮軟熟煙靭🥰 裏面蝦膠份量十足❤️仲好彈牙添😍田園蘿蔔絲酥(三件) 🥕 ($78)蘿蔔絲酥外層做得好香酥👍🏻 裏便仲食到一條條嘅蘿蔔絲😍 夠晒足料❤️鹹水角啤梨仔(三件) 🍐 ($58)鹹水角外型勁得意😍 成個啤梨咁外皮軟熟煙靭🥰 但裏面仲有好多肉粒 🫶🏻

流心鵪鶉蛋燒賣(三件)🥚($78)

黑松露野菌餃(三件)🥟 ($68)
松露餃個皮好煙靭🥰 裏邊好多菇🫶🏻 仲帶陣陣嘅松露香❤️

脆脆鮮蝦紅米腸🦐 ($78)

玫瑰金蝦餃(三件)🦐 ($78)
蝦餃外皮軟熟煙靭🥰 裏面蝦膠份量十足❤️仲好彈牙添😍

田園蘿蔔絲酥(三件) 🥕 ($78)

鹹水角啤梨仔(三件) 🍐 ($58)
  • 玫瑰金蝦餃
  • 鹹水角啤梨
  • 黑松露野菌餃
2024-02-19 547 瀏覽
想一邊欣賞美麗景色,一邊品嚐美食,渡過一個寫意休閒下午✨ 這間位於大埔的點心中菜餐廳,正好滿足到我💕 餐廳環境舒適,而且餐點賣相精緻,價錢合理,難怪都吸引不少人特意前來👍🏻.剛好遇上新年、情人節,可以欣賞到鬱金香🌷花海,還有🌸櫻花樹、燈籠海,充滿浪漫節日氣氛💕可以不停打卡,大滿足呀!.🔸百花煎釀蘿蔔糕 $62平常飲茶必點蘿蔔糕,這個煮法在外面較少機會吃到,外層炸得好香脆,入面口感軟綿。.🔸脆脆鮮蝦紅米腸 $78腸粉皮夠薄,口感煙韌,加上鮮豔顏色好搶眼。内層的脆皮包住粒粒鮮美彈牙蝦肉,口感層次豐富。.🔸鹹水角啤梨仔 $58造型可愛,外皮香脆,入面雞肉餡料,肉味香濃,而且不油膩。.🔸竹炭叉燒餐包 $62必點點心之一,外皮香甜酥脆,入面微甜咸香叉燒內餡,令人回味。.🔸鮮茄魚湯鮮竹卷 $62腐皮口感外層酥脆入面嫩滑,入面餡料豐富飽滿,吸收了清甜魚湯,加上鮮茄肉,剛好中和了油膩感。.🔸千層鮑魚酥 $42/件 至愛鮑魚的我,一見到就心心眼。鮑魚彈牙鮮美,千層酥口感酥脆,入面還有粒粒菇菌,富口感層次。

🔸百花煎釀蘿蔔糕 $62

🔸脆脆鮮蝦紅米腸 $78

🔸鹹水角啤梨仔 $58
造型可愛,外皮香脆,入面雞肉餡料,肉味香濃,而且不油膩。

🔸竹炭叉燒餐包 $62

🔸鮮茄魚湯鮮竹卷 $62

🔸千層鮑魚酥 $42/件
/ Have u ever had dim sum by the lake? Escape the bustling city and enjoy a peaceful weekend getaway with family and friends at @levowhk in Tai Po🤍 Their serene setting transports you to a moment of tranquility, surrounded by nature🍃 With its high ceilings, spacious ambiance n large windows overlooking the lake, its the perfect spot to indulge in their crafted fusion dimsum dishes🥢湖邊食點心你又試過未呢?想要過一個寧靜的週末,這家位於大埔的 @levowhk 可以讓你跟親朋好友們遠離都市的繁囂。只要你踏進餐廳,這裏幽靜的環境讓你彷如置身於大自然中。特別喜歡他們高高的樓底、寬敞的大廳和湖景旁的落地大玻璃,坐在湖

湖邊食點心你又試過未呢?想要過一個寧靜的週末,這家位於大埔的 @levowhk 可以讓你跟親朋好友們遠離都市的繁囂。只要你踏進餐廳,這裏幽靜的環境讓你彷如置身於大自然中。特別喜歡他們高高的樓底、寬敞的大廳和湖景旁的落地大玻璃,坐在湖邊品嚐他們的fushion點心別有一番風味。

𝙈𝙮 𝙋𝙞𝙘𝙠𝙨 推薦 ♡ :
⌕ Steamed pork dumpling with soft quail egg
流心鵪鶉蛋燒賣
⌕ Roasted pork bun with charcoal crust top
竹炭叉燒餐包
⌕ Bean curd sheet rolls in tomato fish soup
蕃茄魚湯鮮竹卷

💰: $300-500/ pp
📍Le Vow 金鷺湖
(Shop A, G/F, Kerry Lake Egret Nature Park, 2 Hung Lam Drive, Tai Po)
  • 流心鵪鶉蛋燒賣
  • 竹炭叉燒餐包
  • 鮮茄魚湯鮮竹卷
2024-04-24 0 瀏覽
In a serene setting away from the city bustle, this upscale Chinese restaurant offers a dining experience unlike any other. 💞Surrounded by a picturesque lake, the restaurant's ambiance is truly enchanting. Guests are treated to complimentary shuttle services, adding a touch of convenience to their visit. The culinary delights served here are exceptional. Indulge in the exquisite Crabmeat Fried Vermicelli, a delightful fusion of flavors. 🥰The Clay Pot Cod Fish Stew is a masterpiece of tender fish

The Clay Pot Cod Fish Stew is a masterpiece of tender fish in rich broth.
For a crispy and savory treat, the Honeyed Olive and Fragrant Ribs are a must-try.
This restaurant combines elegant surroundings with delectable dishes, making it a standout choice for those seeking a luxurious dining experience.🤝❤️
2024-04-06
2024-04-23 0 瀏覽
放假想chill一chill,來到大埔這間隱世餐廳,很喜歡這裡的白色建築風格,餐廳外面已經是打卡位,很漂亮~裡面樓底非常高,大部分位置還可觀賞到外面的湖景,採光度十足、座位寬敞,十分舒適的中菜館玫瑰金蝦餃 $78蝦餃有三隻,表面閃閃的玫瑰金色,很美,女生都會喜歡吧!! 沾上餐廳提供的xo醬,很好吃流心鵪鶉蛋燒賣 $78外面較少有的茶樓燒賣,燒賣裡面有鵪鶉蛋很特別,彈牙的燒賣配流心的蛋黃汁意外地好吃,十分推介!竹炭叉燒餐包 $62平凡的叉燒包有被驚喜到,餐包因為竹炭所以灰灰黑黑的,想不到咬下去竟是甜甜脆脆的表皮,可能是加了砂糖,令整個叉燒包變得很特別,真的是吃過最好吃的叉燒包!!百花煎釀蘿蔔糕 $62三角形的形狀,擺盤不錯,蘿蔔糕面上有櫻花蝦,咬落有口感,味覺十分豐富黑松露野菌餃 $68黑松露味濃,很新穎的fusion點心,適合素食人士黑椒安格斯牛肉腸 $78少了傳統牛肉腸的芫茜,朋友大讚安格斯牛加入腸粉很夾且好好吃,再沾XO醬更添層次

玫瑰金蝦餃 $78

流心鵪鶉蛋燒賣 $78

竹炭叉燒餐包 $62

百花煎釀蘿蔔糕 $62

黑松露野菌餃 $68
黑松露味濃,很新穎的fusion點心,適合素食人士

黑椒安格斯牛肉腸 $78

2024-04-19
2024-04-22 0 瀏覽
餐廳服務滿分,職員會好主動上前幫客人添茶,加上喺湖畔享受住美景,心情都特別靚!流心鵪鶉蛋燒賣(三件) $78燒賣外層彈牙,內餡則是鵪鶉蛋的流心口感,非常美味!每一口咬下去時,燒賣內的蛋液會在口中爆開,帶來濃郁的蛋香味道。百花蘿蔔糕 $62外觀精緻,口感綿密,其中一面係釀蝦滑,半煎炸嘅蘿蔔糕外層非常香口,配自家製xo醬更加可口。鮮蝦紅米腸 $78紅米腸顏色好搶,一上菜已經俘虜咗我嘅心,腸粉皮薄煙韌,蝦我會用蝦球黎形容,彈牙兼且啖啖肉,裡面嘅油炸鬼脆卜卜,一口腸粉口感豐富,再配甜豉油更加提鮮,非常驚喜!石榴牛肉球(三件) $62有別於一般牛肉球,用腐皮包住成粒牛肉球,再用上湯浸住,味道清甜,唔洗點喼汁都食到牛肉嘅鮮甜。雪山叉燒酥(三件) $68酥皮外脆帶牛油香味,內餡叉燒帶甜多汁,再食多件都唔覺膩。楊枝甘露 $58經典香港甜品清涼爽口,以芒果、西米、柚子等材料,淨係睇賣相都見好足料,給人一種濃郁而清新的感覺。

流心鵪鶉蛋燒賣(三件) $78

百花蘿蔔糕 $62

鮮蝦紅米腸 $78

石榴牛肉球(三件) $62

雪山叉燒酥(三件) $68
酥皮外脆帶牛油香味,內餡叉燒帶甜多汁,再食多件都唔覺膩。

楊枝甘露 $58

2024-04-20 0 瀏覽
大埔金鷺湖餐廳,坐玻璃窗附近的座位,可以望住湖景食點心。首先,我點了一壺人蔘烏龍茶。茶香四溢,淡淡的人蔘味道與烏龍茶的清新口感完美融合。點心我點了幾款。玫瑰金蝦餃,外觀精美,蝦肉爽口。古法胡椒餅外皮酥脆,胡椒餡料好辛香。另外,黑椒安格斯牛肉腸熱辣辣。嫩滑腸粉內滿滿安格斯牛肉餡,口感嫩滑,黑椒醬汁好香濃。千層鮑魚酥很出色,鮑魚的鮮嫩和千層酥有酥脆的口感。酸菜鱈魚春卷係新穎的創作點心。春卷餡料是酸菜及鱈魚,非常特別。

2024-04-11 42 瀏覽
自從知道大埔港鐵站附近有免費接駁車去金鷺湖後,放假多個地方能遠離煩囂,有美景之餘,又有精緻點心享用。百花蘿蔔糕 $62煎到金黃色的賣相非常吸引,而且形狀呈三角形好特別。蝦膠釀在蘿蔔糕上再煎,外皮好香脆可口,內裡彈牙,再配出名的XO醬更加鮮味。這個精緻巧手點心必食!流心鵪鶉蛋燒賣 $78燒賣飽滿,賣相精緻,咬開是流心鵪鶉蛋配彈牙蝦膠,味道很有層次。石榴牛肉球 $62又是賣相特別的點心,用豆皮包著牛角球,再以高湯蒸熟,牛肉球入口嫩滑。玫瑰金蝦餃 $78金光閃閃的蝦餃吸引又高貴,啖啖爽口蝦肉好滿足。竹炭叉燒餐包 $78咬第一口已好有驚喜,外皮脆口及微甜,跟內裡的叉燒餡出奇地好夾,這個是必點!

百花蘿蔔糕 $62
煎到金黃色的賣相非常吸引,而且形狀呈三角形好特別。
百花蘿蔔糕

流心鵪鶉蛋燒賣 $78

石榴牛肉球 $62

玫瑰金蝦餃 $78
金光閃閃的蝦餃吸引又高貴,啖啖爽口蝦肉好滿足。

竹炭叉燒餐包 $78

百花蘿蔔糕
2024-04-07 41 瀏覽
第一次嚟呢間餐廳食,到達嘅時候剛剛係黃昏,餐廳外嘅景色係好舒服,心境即刻平靜輕鬆落嚟,經理同埋侍應生都超級有禮貌同體貼,點了熱門嘅蜜餞欖角脆香骨,麻辣豆酥龍躉皮,同埋一個龍蝦伊麵,每一個菜式都好好食,對於我嚟講特別喜歡麻辣豆酥龍躉皮,外脆內軟,好有咬口。蜜餞欖角脆香骨嘅蜜汁好香好甜啖啖肉,龍蝦伊麵味道都好食,只略嫌面底有少少乾另外點了個上湯竹笙浸時蔬,雖然係個菜,顏色同味道一樣清淡,所以都唔記得影相了
。蜜餞欖角脆香骨嘅蜜汁好香好甜啖啖肉
,龍蝦伊麵味道都好食,只略嫌面底有少少乾
麻辣豆酥龍躉皮
2024-03-31
麻辣豆酥龍躉皮
  • 蜜餞欖角脆香骨
2024-03-24 50 瀏覽
知道小白鷺環境好靚今日特登同朋友一齊入嚟果然好有驚喜每樣食物質素都好出色~.💎 $168 明太子釀蟹蓋呢道菜賣相十分精緻融合左鮮甜既蟹肉🥰同濃郁3明太子風味每一啖都品味到豐富既海鮮味道.💎$228 蜜餞欖角脆香骨結合左蜜餞欖角同脆香骨呈現出獨特既口感同風味脆香骨外脆內嫩搭配上甜美既蜜餞欖角😍帶黎令人垂涎既美味享受.💎$178 羊肚菌紅燒豆腐煲紅燒豆腐煲散發出濃郁既香氣羊肚菌既香味😆同豆腐既軟嫩口感相得益彰令呢道菜品更有豐富既層次同風味🥰.💎$238 蟹肉桂花炒鴛鴦米粉結合左鮮嫩既蟹肉同香氣四溢既的桂花炒製出美味既鴛鴦米粉而蟹肉既鮮甜同桂花既芬芳完美融合🥳米粉入味且口感彈牙推介.💎$58 雙色花晶凍雙色花晶凍外觀美麗口感清涼爽口每一啖都帶黎甜美既味道令人係舌尖上感受到清新既味道😇.$25(位) 茶芥
知道小白鷺環境好靚
今日特登同朋友一齊入嚟
果然好有驚喜
每樣食物質素都好出色~

💎 $168 明太子釀蟹蓋

口感清涼爽口
每一啖都帶黎甜美既味道
令人係舌尖上感受到清新既味道😇
$25(位) 茶芥
一直以為黎依到好迂迴(唔知點搭車)🫣同大王🤴🏻講揸車入去,佢又冇反應😢最近俾我發現,原來係大埔墟站🚇有免費接駁巴士🚌大約𝟏𝟎分鐘就會到,好方便😌雖然今次同朋友係食晚飯🥢,不過黎到時仲未天黑,望到出面既山林🌳 & 湖景勁靚🏝 • 勁舒服,下次(晏就☀️)可以帶埋屋企人黎食點心🧆~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪明太子釀蟹蓋 ($168)閃閃既蟹形器皿裝住🤲🏻,金金黃黃既蟹蓋🦀外皮炸到脆卜卜💫,入面釀滿(塞爆💥) 明太子忌廉🧡加大量蟹肉絲。用叉成"注"成"注"咁食🍴.▪蔥燒關東刺參 ($268)圓圓既刺參,軟腍彈彈口感🤓,表面淋上濃稠既醬汁,蔥燒夠惹味😝.▪老壇酸辣龍躉球 ($388)睇個名我仲以為係爆炒,點知原來係好似酸菜魚咁🤣不過應該係係我食過最豪氣💎既酸菜魚,用龍躉球🐟,件件都勁厚身🤌🏻,肉質嫩滑結實,冇骨啖啖肉😚底仲有好多薯粉 • 芽菜.... ▪茶位 ($25/位)(香片 • 壽眉 • 普洱 • 龍井 • 菊花 • 鐵觀音)可揀🫖.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加
一直以為黎依到好迂迴(唔知點搭車)🫣
同大王🤴🏻講揸車入去,佢又冇反應😢
最近俾我發現,原來係大埔墟站🚇有免費接駁巴士🚌
大約𝟏𝟎分鐘就會到,好方便😌
下次(晏就☀️)可以帶埋屋企人黎食點心🧆

▪明太子釀蟹蓋 ($168)
閃閃既蟹形器皿裝住🤲🏻,金金黃黃既蟹蓋🦀
明太子釀蟹蓋
明太子釀蟹蓋

▪蔥燒關東刺參 ($268)
蔥燒關東刺參
蔥燒關東刺參

▪老壇酸辣龍躉球 ($388)
睇個名我仲以為係爆炒,點知原來係好似酸菜魚咁🤣
底仲有好多薯粉 • 芽菜...
老壇酸辣龍躉球

▪茶位 ($25/位)

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
2024-03-22 35 瀏覽
想遠離繁囂飲啖茶食個包☕️🫖決定走到大埔小白鷺嘆茶。大埔新達廣場旁邊,有免費接駁巴士,車程唔使10分鐘就到,大家可以諗諗🙌。湖畔旁白色外牆「Lake House」係我地今日嘅目的地📍。星期六的下午人特別多,豬仔🐽醒目一早訂定枱,有幸一路嘆茶,一路欣賞湖邊景色🥰。✨鮮蝦紅米腸腸粉皮滑嘟嘟,做到外軟內脆,非常不錯👍🏿。✨竹炭叉燒餐包叉燒餐包熱呼呼的,焗到脹卜卜,表面帶脆。✨玫瑰金蝦餃蝦餃皮薄餡靚,蝦肉爽口彈牙,賣相精美😍✨流心鵪鶉蛋燒賣驚喜之作🫶🏻一咬入面有隻鵪鶉蛋,蛋漿湧出來。✨燕窩鮮奶蛋撻蛋撻一件件點 燕窩鋪滿蛋撻上面 非常慷慨👏
✨鮮蝦紅米腸
腸粉皮滑嘟嘟,做到外軟內脆,非常不錯👍🏿。
✨竹炭叉燒餐包
叉燒餐包熱呼呼的,焗到脹卜卜,表面帶脆。
✨玫瑰金蝦餃
蝦餃皮薄餡靚,蝦肉爽口彈牙,賣相精美😍
✨流心鵪鶉蛋燒賣
驚喜之作🫶🏻一咬入面有隻鵪鶉蛋,蛋漿湧出來。
✨燕窩鮮奶蛋撻
蛋撻一件件點 燕窩鋪滿蛋撻上面 非常慷慨👏