2021-07-11
同朋友食生日飯梗係要食好啲😎於是港女們走左去食fine dining呢間ÉPURE位於尖咀既海港城 location好方便 (雖然我成日係海港城盪失路)但係呢度無論環境定係服務都好唔錯 我地係lunch time果陣去 唔算好多人 不過book定會穩陣啲佢有兩個set可以揀 一個係$558 另一個係$628分別在於平啲果個得一個starter 貴小小果個有兩個但由於我地比較細食 所以揀左平啲果個🤣.🍴吞拿魚中腹呢個係我一開始叫既starter 不過我同朋友都覺得佢有啲腥 以為佢變壞左 所以叫staff換後來先發現係吞拿魚中腹個魚味會比較濃 唔係佢變壞佢地解釋番如果溝埋隔黎既泡食 就會好好多 不過佢地好好 最後俾我㨂過第二個starter 呢個真係好貼心❤️🍴雞油菌菇·大頭菜我最後揀左呢個starter 個汁好好味配落啲菇度好夾 有小小甜甜地咁🍴巴黎白蘑菇湯朋友叫既starter黎不過佢叫完有啲後悔 因為就係個普通既蘑菇湯😂唔係唔好味 不過唔算好特別🍴法國牛扒呢個係朋友叫既 煎出黎既牛扒生熟程度岩岩好同埋牛扒都好淋 唔會話好難咬開 個汁既調味岩岩好 整體唔錯🍴法國藍龍蝦呢個有小小驚喜 開頭
於是港女們走左去食fine dining
呢間ÉPURE位於尖咀既海港城 location好方便
(雖然我成日係海港城盪失路)
但係呢度無論環境定係服務都好唔錯
其實佢上枱果陣 我疑惑左陣佢係咩黎
因為佢係一個包咁 但我一打開佢 先發現佢其實係花瓣既造形
於是我打開左佢再影左張相😎
忽然覺得自己都有啲擺盤天份
呢個反而幾夾 因為紅桑子偏酸 佢個雪糕配埋個朱古力食係岩岩好
中和左朱古力既甜
我自己就幾中意❤️
除左自己揀既甜品 佢仲有啲Macaron 一啖一粒既cake仔 同埋一粒好似金莎既朱古力🤣
我本身唔算太好甜野 所以唔特別評論 會唔公平
但朋友就覺得幾好味
果日係朋友既生日飯 我book枱既時候預先講左想寫朋友個名落生日蛋糕
佢都另外有個正方形既朱古力蛋糕仔 有埋蠟燭
整體黎講野食同服務都唔錯