2023-07-18 23 瀏覽
今次呢間火鍋店用料確實有驚喜,店員服務態度都好好,整體環境舒適,如果人數較多仲可以揀VIP房,夠晒私隱。🐔#火焰三椰雞鍋 ($328)▪️目測有半隻雞,湯底入面嘅所有用料都係喺客人面前處理▪️湯底內有雞件、紅蘿蔔、海底椰同椰子▪️店員會先用牛油炒香材料,加少少酒增加香氣再點火,後加椰子同椰青水,最後再落雞湯▪️雞肉真係有酒香,整個湯底都好清甜🐷#秘製蝴蝶腩 ($128)▪️質感相對結實,而筋膜位置會彈牙啲▪️算係平時比較少食嘅配料,都幾特別🦐#手打鹹蛋黃蝦丸 (半份 $52)▪️蝦丸入面包住鹹蛋黃碎▪️雖然我唔係鹹蛋黃愛好者,但整體味道幾特別🥟#蝦米瑤柱椰菜餃 (半份 $58)▪️餃子皮厚薄適中▪️餡料先甜同湯底好夾🥟#招牌韮菜餃 (半份 $48)▪️唔知點解細隻過椰菜餃,皮都厚少少▪️但入面爆多韭菜,一咬開陣味攻上鼻🥗#雜菜拼盤 ($88)▪️蔬菜新鮮款式豐富▪️有菜心、生菜、油麥菜、黃芽白、粟米同蕃茄🍜#日本出前一丁 ($28)▪️本身唔知道本身湯底已經咁豐富,所以叫咗個出前一丁▪️原個包裝上,真係日本包裝童叟無欺🍹#竹蔗茅根 ($68)▪️兩個人分都飲到四至五杯▪️少少甜但都清爽火鍋店我覺得最緊要都係乾淨衛生,呢間

🐔#火焰三椰雞鍋 ($328)
▪️目測有半隻雞,湯底入面嘅所有用料都係喺客人面前處理
▪️湯底內有雞件、紅蘿蔔、海底椰同椰子
▪️雞肉真係有酒香,整個湯底都好清甜

🐷#秘製蝴蝶腩 ($128)
▪️質感相對結實,而筋膜位置會彈牙啲
▪️算係平時比較少食嘅配料,都幾特別

🦐#手打鹹蛋黃蝦丸 (半份 $52)
▪️蝦丸入面包住鹹蛋黃碎
▪️雖然我唔係鹹蛋黃愛好者,但整體味道幾特別

🥟#蝦米瑤柱椰菜餃 (半份 $58)
▪️餃子皮厚薄適中
▪️餡料先甜同湯底好夾

🥟#招牌韮菜餃 (半份 $48)
▪️唔知點解細隻過椰菜餃,皮都厚少少
▪️但入面爆多韭菜,一咬開陣味攻上鼻

🥗#雜菜拼盤 ($88)
▪️蔬菜新鮮款式豐富
▪️有菜心、生菜、油麥菜、黃芽白、粟米同蕃茄

🍜#日本出前一丁 ($28)
▪️本身唔知道本身湯底已經咁豐富,所以叫咗個出前一丁
▪️原個包裝上,真係日本包裝童叟無欺

🍹#竹蔗茅根 ($68)
▪️兩個人分都飲到四至五杯
▪️少少甜但都清爽

火鍋店我覺得最緊要都係乾淨衛生,呢間我覺得真係幾唔錯,同埋都有好幾款特色配菜,值得一試。