2020-12-03 162 瀏覽
行開apm,涷涷地想去打邊爐,喺openrice search 到有間海鮮粥底打邊爐,所以去試吓,喺apm行去都好近,入面座位好闊,坐得好舒服。佢地有自選幾個餐,首先我地叫個海蟹餐,呢d套餐包咗都好多海鮮,分別有蝦、蟹、卜卜蜆、多寶魚、帶子、聖子,鮑魚(2款選一款)、安格斯牛肩肉,仲有8款火鍋配料任選,非常抵食。2款餐前小食,花生同拍青瓜姫松茸燉雞湯,呢個燉湯好足料,大量雞燉制而成,飲落好濃郁。泰式焗青口,焗得啱啱好,唔會overcook,青口仲好juicy。出面有自家制嘅竹庶水,最特別有好多日本果汁飲品珍寶海鮮盤終於黎啦,d海鮮都好新鮮,鮑魚仲活生生,而帶子勁大隻,店員好清楚講比我地知,每樣食物煮嘅時間,好貼心。安格斯牛肩肉,好濃牛肉味,唔太見,入口即溶,而炸魚皮炸得好香脆。牛丸,爽口彈牙,台灣黑椒腸,甜甜辣辣好好味。滑雞件,好嫩滑,自家制韭菜餃,塊皮好煙韌,入面d韭菜勁多,好好食。最last緊係將d海鮮精華煮粥啦,個粥底有菜脯,芫荽同蔥,放落去煮幾分鐘可以食得,實在太鮮甜,忍唔住食咗幾碗。

2款餐前小食,花生同拍青瓜

姫松茸燉雞湯,呢個燉湯好足料,大量雞燉制而成,飲落好濃郁。

出面有自家制嘅竹庶水,最特別有好多日本果汁飲品

牛丸,爽口彈牙,台灣黑椒腸,甜甜辣辣好好味。