2020-04-21 89 瀏覽
如果話希雲街係港島區嘅黃點集中地,九龍區就有山林道,呢間舖有罷市同將收益捐畀星火,店內黐滿文宣。食物名好盞鬼,有時要睇埋英文先知係咩嚟。.黑松露牛肝菌卡邦尼意粉:主菜中難得正常嘅名,用扁意粉較索到汁,夠黑松露同芝士味,略嫌份量較少。屬性:龍系 奇異花:原來係龍蝦虎蝦茄汁意粉,呢個唔錯,龍蝦有焦香,兩款海鮮都啖啖肉好彈牙。焗秘制豬仔骨配薯條:主菜中難得正常嘅名+1,豬仔骨有四條,個燒烤汁幾惹味,肉質有少少韌。英國國菜1997:大家估唔估到係咩呢?無錯就係Fish & Chips,不過係香港版,麵糊好似無咩落蛋所以顏色偏白,喺英國食嘅版本炸衣較厚,不過呢個版本都唔錯,無咁熱氣,但始終覺得配傳統嗰種粗薯條夾啲。MK鰻魚蛋包飯:唔知由幾時開始,鰻魚同海膽一樣變左百搭,呢款就有半條鰻魚,鍾意食嘅可以揀原條,鰻魚無咩腥味,個蛋夠滑,係想像到嘅味道。厚玉子燒:真係幾厚身,較似壽司嗰款甜玉子,加左燒汁、沙律醬同木魚吊味。玫瑰花茶:朋友話要養生叫左,稍甜但接受到。老老實實食物質素就正常啦,但老闆幾好人,話無客就唔會趕我地走,而且佢地做左好多野支援手足,去開呢頭不妨支持下。
黑松露牛肝菌卡邦尼意粉:

MK鰻魚蛋包飯

厚玉子燒:
厚玉子燒

玫瑰花茶:
朋友話要養生叫左,稍甜但接受到。
玫瑰花茶

生日