經朋友介紹今日黎到充滿日式風格嘅pancake專門店「pancake senmon」🎌店內外裝修以本為主,走日本和風風格,裝飾別緻用心,感覺好似置身係日本和菓子店😍Pancake senmon除左主打無麩質日式pancake之外,仲有不同種類嘅輕食😗🍵抹茶富士山( $48 )🗻焙茶富士山( $48)Signature 必叫飲品之一✨ 頂層奶蓋以人手發打,口感綿密☁️建議可以先飲一啖抹茶/焙茶奶蓋,品嘗香濃嘅茶味,怕苦澀嘅可以同下層特濃嘅日本牛奶攪勻飲☺️ 抹茶富士山味道微苦回甘,焙茶富士山香氣較重,比起抹茶味道清爽🌬🏔抹茶雪山班戟( $138 )頂層嘅cream用抹茶打成,茶味濃郁,質感稠密🤤 下層係無麩質嘅日式pancake,口感鬆軟,蛋味香濃🥞 最驚喜係中層加左特濃牛奶雪糕,質感似沙冰,奶味突出🥛三層夾埋一齊食滿足☺️🍔和牛漢堡班戟( $158 )用無麩質pancake代替麵包,pancake雖然帶點甜味,但係同入面嘅食材冇違和感,味道好夾😳和牛漢堡扒又厚又juicy,值得一試😎

🍵抹茶富士山( $48 )
🗻焙茶富士山( $48)

🏔抹茶雪山班戟( $138 )

🍔和牛漢堡班戟( $158 )

2022-09-06