經過嘅時候比佢嘅interior吸引到周圍都係花花 好打卡able 所以決定入去食個tea+early dinner睇review見呢到嘅souffle pancake特別出名所以決定嗌個main再加甜品📍提拉米蘇梳乎厘一上枱嘅時候已經見到個pancake有幾彈有幾動L 食落去果然好鬆軟 而且滿滿嘅蛋香味上面灑咗可可粉 令到甜裏帶微甘 味道更帶層次Onside仲有個tiramisu 口感比較似蛋糕 但咖啡味好出 都算唔錯📍雜莓法式吐司係好耐冇食又好邪惡嘅french toast個toast煎得好香好金黃 微焦 而仲keep到好濕潤再加上滿滿嘅糖漿、忌廉同酸酸甜甜嘅水果真係食到停唔到📍辣蕃茄肉醬意粉個意粉煮得啱啱好 係我中意嘅淋度 有少少咬口唔會淋哂個sauce好出色 有蕃茄醬嘅酸甜 再加上辣味食起上嚟唔怕膩 而且個意粉好掛汁再加上鮮甜嘅蟹肉 味道好豐富!📍豆花咖啡飲落去好得意 又有expresso嘅苦澀 又有豆腐啫喱嘅豆香同甜味👍🏻📍福鼎白茶呢個茶帶淡淡嘅清香 就算夜晚飲都唔會太大負擔 而且好解膩消滯
經過嘅時候比佢嘅interior吸引到

📍提拉米蘇梳乎厘
上面灑咗可可粉 令到甜裏帶微甘 味道更帶層次

📍雜莓法式吐司
係好耐冇食又好邪惡嘅french toast
個toast煎得好香好金黃 微焦 而仲keep到好濕潤
再加上滿滿嘅糖漿、忌廉同酸酸甜甜嘅水果
真係食到停唔到

📍辣蕃茄肉醬意粉
個意粉煮得啱啱好 係我中意嘅淋度 有少少咬口唔會淋哂
個sauce好出色 有蕃茄醬嘅酸甜 再加上辣味
食起上嚟唔怕膩 而且個意粉好掛汁
再加上鮮甜嘅蟹肉 味道好豐富!

📍豆花咖啡

📍福鼎白茶