2022-12-14 3952 瀏覽
近年食多咗素食之後,發覺原來素食都可以好好味😋呢間喺中環嘅素食餐廳,一直都係口袋名單之中。因為佢嘅裝修真係充滿🇺🇸美式復古風,真係一個打卡好地方📸幸好一早預訂了位置,平日晚飯時段都全場爆滿。餐點方面,以東南亞菜、美式漢堡為主,而且重係素菜,真的好健康👍🏻.✨素花枝丸新鮮炸起熱辣辣好香脆,外脆入面好彈牙,同真花枝丸感覺一樣。.🫔越式炸素卷伴蒜香檬汁一上枱真係以為係炸蝦,用來係用腐皮卷整成,口感好香脆。生菜再包住蘿蔔絲、檬粉、炸素卷,加上蒜香檬汁,食落酸酸甜甜,好醒胃。.🍔Kobe's Favorite素漢堡扒伴惹味燒烤醬這個漢堡份量十足,素漢堡扒用上紅菜頭、腰果、蘑菇蓉整成,加上惹味燒烤醬,食落好美味。伴碟還薯角、沙律,整個burger set感覺都好健康,一點都不邪惡。.🥥Trip to Bali擺盤真係好靚,充滿東南亞風情。用藤盤乘載住香蕉葉、印尼加多加多沙律、炸豆腐、腰果、大豆炸物伴椰汁飯。兩串大豆炸物,食落真係有d似肉串燒,點上花生醬,真的很惹味。第一次飲加多加多沙律,估唔到甘好味,係勁多花生醬的沙律,好香濃美味。椰汁飯都好好味,充滿椰香。加上粟米、蕃茄、青瓜、香蕉、香脆蝦片,真

✨素花枝丸
新鮮炸起熱辣辣好香脆,外脆入面好彈牙,同真花枝丸感覺一樣。

🫔越式炸素卷伴蒜香檬汁

🍔Kobe's Favorite
素漢堡扒伴惹味燒烤醬

🥥Trip to Bali
擺盤真係好靚,充滿東南亞風情。用藤盤乘載住香蕉葉、印尼加多加多沙律、炸豆腐、腰果、大豆炸物伴椰汁飯。兩串大豆炸物,食落真係有d似肉串燒,點上花生醬,真的很惹味。第一次飲加多加多沙律,估唔到甘好味,係勁多花生醬的沙律,好香濃美味。椰汁飯都好好味,充滿椰香。加上粟米、蕃茄、青瓜、香蕉、香脆蝦片,真的大滿足。

🍓Mixed Berries
用上新鮮雜莓、豆奶整成,飲落唔會甜,而且感覺清新。

🎄Sri Lanka
入面有玉桂同香橙,飲落味道又幾夾,而且好有聖誕感覺。