2022-09-12
今日再次嚟到尖沙咀去發掘另一間火鍋店,云手工火鍋店位於尖沙咀瑞生酒店3樓,佢係主打手工製作。-我哋叫咗松茸雞翅冬瓜魚鍋,個鍋好驚喜🤩,一個大冬瓜裝住滿滿嘅材料,好足料。滾起左打開蓋勁香,即刻整番碗嚟飲,個湯好鮮好甜😍,我足足飲咗兩碗😂。。招牌牛肉拼盤(大)擺盤好有特色,一層一層天梯甘🤣,種類都有唔少,分別有本地手切牛、安格斯牛肉、牛舌、牛胸爽、牛心椗、牛柳粒,無論口感定係味道都好有驚喜好有特色😎,當中我最鍾意安格斯牛肉,佢嘅脂肪分布均勻,食落口充滿油脂感,而且牛味濃郁😝。另外仲叫咗新鮮黑柏葉,口感十分爽口,而且鮮甜嘅湯底,令到黑柏葉嘅味道更加突出👍🏻。。另外佢嘅黑松露蟹肉餃亦都超好食🤩,好濃郁嘅黑松露味,而且每一隻都包得好飽滿,一煮熟咗咬開一半嗰下,黑松露嘅味道就即刻撲鼻而來🤤。另外佢嘅手打芝心牛丸都幾好,流心嘅芝士味道唔會太過濃烈,同牛味濃郁嘅牛丸配合啱啱好🙈。。最後仲有必須要提嘅係黃金炸魚皮同紫菜響鈴☺️,魚皮炸得好酥脆,而且鹹蛋味道濃郁,無論係就咁食定係浸落湯底再食,都冇得頂。而紫菜響鈴都幾唔錯,果然一個鮮甜嘅湯底係必須要配響鈴,簡直係絕配😝。。云手工火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀加連威
。
云手工火鍋店 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
。
最高為(5/5)
味道⭐️⭐️⭐️⭐
價錢⭐️⭐️⭐️⭐