2019-12-18 107 瀏覽
上星期約咗個朋友出嚟食飯,因為佢最近搬咗屋,喺深水埗南昌站嗰邊,我哋揀咗 v walk商場裏面一間日本餐廳,食物質素唔錯,價錢都中肯。我哋點了三款菜式,一款鰻魚柳川鍋,鰻魚非常肥美,魚身肥嘟嘟,鮮甜軟綿綿,配搭自家調製鰻魚汁,還配有嫩滑日本蛋伴碟進食,把鰻魚推至更高峰。另一款吞拿魚腩蓉當丼, 又係上乘之作,鮮嫩魚腩蓉,鮮甜至極,餐廳絕不吝嗇,滿滿一大碗,珍珠米粒粒圓潤飽滿,柔軟幼滑,只需加一點點醬油提升魚腩蓉嘅鮮已經很可口。還有一款博多牛腸味噌鍋,超大的一鍋,有數款材料配搭,非常惹味嘅肥嘟嘟牛腸,當你在口中咀嚼時滋味非常,濃濃嘅牛香柔韌兼備。仲有鮮雞件 同樣出色,跟著原汁原味湯底,香甜微辣,連同佢嘅配菜,例如日本大蔥都非常清甜。最後我哋連整大窩湯都冇放過,捧著滿滿的肚dum 結帳離去。

最後我哋連整大窩湯都冇放過,捧著滿滿的肚dum 結帳離去。