2023-09-27
👧🏻😋👅🍽✨特色卷物幾抵食-古今二🇭🇰 尖沙咀彌敦道100號The ONE 5樓502號舖 🇭🇰-🇯🇵 The ONE既商場餐廳主要集中係4樓或以下, 古今二就再上多層係5樓一個寧靜角落, 我地仲要坐鋪頭另一邊一個更寧靜小房仔🇯🇵 雖然得幾張枱但店員周不時都望入黎睇下有冇客人有需要, 好抵讚!-🕷 蜘蛛 $103💯原隻軟殼蟹腳果然有啲似蜘蛛, 酥脆軟殼蟹同蟹柳口感上有對比💯另外有牛油果清清地好突出軟殼蟹油香味, 同燒汁好夾-🍱 加洲卷 $65✨勁多蟹籽鋪面, 比常見嘅加州卷多咗一重鮮味, 壽司飯沾上黑芝麻好香, 簡單好味抵食-🥗 日式麻醬豆腐沙律 $88💯比我想像中大份好多, 超滑嘅豆腐同麻醬好夾, 配上新鮮沙律菜, 魚籽同蟹籽好開胃-🧈 自家玉子燒 (6件) $55✨冷盤玉子燒呈長身三角形, 甜甜地都係好開胃嘅小食, 又係勁多蟹籽🤣-🐥 鹽燒雞中翼(1串) $46💯鹽味好香但食落唔會覺得好鹹, 鮮檸檬汁平衡油脂同鹽味; 雞翼肉嫩多汁
特色卷物幾抵食
古今二
🕷
蜘蛛 $103
💯另外有牛油果清清地好突出軟殼蟹油香味, 同燒汁好夾
🍱
加洲卷 $65