2019-12-01 56 瀏覽
今日同朋友行街,終於有機會試下呢間韓國咖啡品牌 - Tom & Toms Coffee. 眾所周知, 韓國咖啡文化深厚, 韓國人喜歡咖啡喜愛既程度,大概僅次於燒酒. Tom & toms Coffee係首批韓國咖啡品牌進駐香港市場. 想試下韓國咖啡一定要黎試試!呢到除左傳統既 Latte, americano, cappuccino 等仲有好多fusion 咖啡飲品選擇. 我試咗呢款有氣蜜糖美式咖啡. 蜜糖配上氮氣美式咖啡苦中帶甜, 口味夠特別. 而朋友則Order咗英式伯爵茶亦不過不失.野食我地order咗3款包括: 韓式餃子, 黑松露批薩, 同肉醬意粉. 3款韓式做法既料理芝士足料夠大份, 加上價錢亦唔貴, 成枱野食加飲品都唔過每人$100.選擇同性價比都比市面上既某大品牌(星仔,P記)要高得多, 大家唔想幫襯大品牌咖啡店, Tom & toms Coffee係個唔錯既選擇