2018-08-06 58 瀏覽
今日同friend放完工之後嚟到天后搵食 見到呢間鋪頭出面貼左好多燒物嘅相好似幾吸引就入去試下 但佢實在太多種類喇 我哋都諗唔到食咩好 好彩我哋兩個人 可以share佢個二人餐前菜餐湯同沙律都唔錯 沙律菜夠新鮮 加埋鮮色d嘅番茄同芒果睇落去冇咁單調炸物拼盤又幾驚喜喎 天婦羅熱辣辣炸得透 雞翼又唔會耐得滯鞋晒 再加上份量唔細食到我哋好滿足上主菜之前仲有一份金菇牛肉卷 牛肉厚薄適中個汁亦都幾惹味 但個金菇如果可以整得燶少少就更有風味啦原隻龍蝦燒出嚟賣相已經好吸引㗎啦 再加埋面頭個層香濃芝士同埋海膽蟹籽就更令人流曬口水 食落去肉質實淨又唔會俾個芝士蓋過鮮味 必食!話明海鮮餐當然唔止龍蝦咁少啦 呢個鹽燒荀殼個人認為絕對可以媲美龍蝦甚至有過之而無不及 佢用上好泰式嘅整法 入面塞咗香茅 加埋檸檬汁同酸酸辣辣嘅泰式醬嚟食就更加好味最後當然就唔少得甜品啦有得揀雪米糍定燒湯丸 我地係出面都食得多雪米糍當然要試下新野 結果係出乎預料嘅好食 佢有少少燒棉花糖面頭嗰層脆口感覺 咬落去亦唔會硬骨骨 值得推介

沙律

特色炸拼盤