2015-09-09 3321 瀏覽
食物:海鮮、前菜、甜品同生果任攞海鮮當然係主菜既一部分啦XD~有生蠔、長腳蟹、細蝦、翡翠螺、青口~每樣都少少(因為個BAR好細呢)~不過都fill得密架~所以實有得你食~我哋就食咗生蠔、長腳蟹、細蝦三樣啫~生蠔明顯係解凍貨啦~不過都幾肥美同有啲鮮味~無乜雪味喎~可能佢沖得耐~因為真係未見過咁乾淨o既蠔XD~長腳就好好味嘞(如果你夾到啲大隻)~少少咸有鮮味~仲幫你剪咗少少~不過其實佢有剪刀o既~要問先有的~細蝦都有一大半新鮮揀得落手o既~你預酒店蝦一半size咁~味道鮮甜前菜沙律-吞拿魚薯仔、蘋果甘荀及自調沙律~正常味道湯-忌廉湯~伏。。。有我唔鐘意既西芹~不過我同枱話無味精~我就唔識分嘞煙三文魚、冷麵、莎樂美腸、醃青瓜呢啲都係大路野啦~煙鴨胸切得好薄好味!甜品-朱古力卷、撻仔三四款咁~正常味咯生果-西瓜、火龍、橙、菠蘿~當然正常味嘞~不過啲橙佢切得好靚~有啲後悔無食到加$80一位可飲紅白酒主菜吉列豬脆口~不過太薄啦牛扒~有牛味~不過太軔啦!!熟度只是medium well左右~所以係個肉本身o既問題雞~又幾滑同香口喎!龍脷柳~正常味忌廉火腿波~好味!不過太咸了蛋汁意粉~哇真係唔好嫌晒位
食物:
海鮮、前菜、甜品同生果任攞

前菜
沙律-吞拿魚薯仔、蘋果甘荀及自調沙律~正常味道

甜品-朱古力卷、撻仔三四款咁~正常味咯
加$80一位可飲紅白酒

主菜
吉列豬脆口~不過太薄啦
雞~又幾滑同香口喎!
龍脷柳~正常味
忌廉火腿波~好味!不過太咸了
蛋汁意粉~哇真係唔好嫌晒位~好好味!
加加埋埋都成十幾款主菜俾你揀~所以記得帶個大食朋友去

平日嚟講呢到都算旺場~而且都多情侶嚟食~可能因為個環境都幾靜下~不過九十分鐘就趕趕地啦~傾計要轉下場嘞

雖然多數都係大路正常野~款式唔多~但尖咀呢個地帶呢個價錢真係抵到爛~希望佢唔好咁快加價啦XD
題外話/補充資料: 堅要讚下呢到啲服務生~真係四星級服務!不但比一般餐廳多服務生~仲要個個都好有禮咁先難得~例如輕輕撞到我個手肘~其實我都無意都會即刻講唔好意思~見我跌咗叉又即刻拎新俾我~Good ar!!
2015-09-08
  • 蛋汁意粉