2023-06-09 95 瀏覽
天氣愈來愈熱,真係忍唔到想食吓啲生冷嘢🤣 今次平日嚟到嵐橋食晚飯,雖然見佢啲丼飯價錢唔算平,但食完都覺得呢個質素都物有所值👍🏻⭐️真味海鮮丼 ($268) ❤️8.5呢款有原隻北海道帆立貝、磯煮鮑魚、松葉蟹鉗兩件、中拖羅、油甘魚、真鯛、甘蝦、松葉蟹肉同埋三文魚籽,十分豐富😍 一個人食都可以食到多款魚生,仲要全部都好新鮮✨ 特別鍾意軟腍嘅磯煮鮑魚,同埋鮮甜嘅松葉蟹肉及三文魚籽,撈飯真係一流🤤 呢度嘅飯仲要係赤醋飯,就咁配魚生唔點醬油/山葵都已經好夠味👍🏻⭐️ 黑松露火炙海鮮丼 ($238) ❤️8.8呢款比起真味海鮮丼更惹味,更啱我呢個重口味人士口味🙊 佢有帆立貝四件、三文魚腩兩件、平目魚邊兩件、蔥花拖羅魚蓉、磯煮鮑魚、松葉蟹鉗兩件,所有魚生火炙後再重魚油香,仲有黑松露調味,真係好正🤤 特別鍾意啲拖蘿蓉,入口即溶又係好好送飯🥰今次一人一個丼都好滿足,下次會想再嚟試其他款式,同埋串燒、炸物等居酒屋嘢食🙊

⭐️真味海鮮丼 ($268) ❤️8.5

⭐️ 黑松露火炙海鮮丼 ($238) ❤️8.8