2021-08-29
今晚去食牛大人,今次已經係第二次,第一次lunch, 不過今次係dinner, 質素保持好好,食物款式仲要比lunch 多d。坐低之後我同男朋友都點左澳洲極上和牛個set, 湯底係台灣鳯梨雞鍋,湯底好香,而且十分足料,有半隻雞、沙白、苦瓜,不過唔見有鳯梨,飲一啖好清甜不過冇鳯梨味,不過好好味。自助bar提供各式丸類同蔬菜,魚腐好好味,蔬菜竟然有皇帝菜,食咗好多。飲品有冷泡茶任飲,亦都有d免費既飲品order, 好似酸梅湯,真材實料。打邊爐梗係想飲下酒,叫咗手工啤流水落花同小米釀試吓。當然牛係主角,澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳及安格斯一口牛肉粒等每樣都狂食,絕對頂級好味,加上切得好薄,可以盡情食。澳洲和牛M5牛肩卷絕對係首選,有牛味又滑。每人加送兩粒M9澳洲和牛牛丸,好友驚喜,係十分之有牛味,好似食緊牛腩咁,爽口彈牙又Juicy。另外本身想試一碟牛胸爽,荃灣店獨有,可惜落單時已經過左last order, 有d可惜,整體上除咗湯底無鳯梨之外,其他嘢都十分滿意。最後食埋甜品movenpick雪糕,揀咗楓糖合桃味同埋士多啤梨味,相當滿足。