2022-06-19 66 瀏覽
之前食過兩次 一次中環 另一次美孚 兩次都係pancake + coffee依到啲pancake係堅好味 我覺得好食過人氣店幸碌pancake。抹茶pancake 無花果pancake 什莓pancake tilamisu pancake 各有特色 款款都好好咪 而我最愛係抹茶。豆花咖啡都係無得輸 香滑豆腐花配咖啡非常和合。我鍾意去中環店 舖夠大 位多唔駛等今日去試意粉 牛肝菌意粉 係細碟咗啲但牛肝菌味強烈 意粉煮得恰到好處 好正。但杯抹茶latte 就幾失望 看似好濃抹茶。 應該都濃既因為飲時感到仲有好多粒粒抹茶粉係口但我唔鍾意佢既抹茶帶草青味 感覺似五青汁溝咖啡。 下次都係其他咖啡算。中環店門口還擺了counter有位畫家小姐幫人畫畫 但價錢我冇問 係啲Q版人像。

豆花咖啡都係無得輸 香滑豆腐花配咖啡非常和合。
我鍾意去中環店 舖夠大 位多唔駛等

抹茶latte