餐廳: 渝味曉宇重慶老火鍋 (聚賢逸居)
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
冷冷雨喎喎,天氣凍凍地,熊貓梗係要去打邊爐啦!熊貓前幾日去西環探朋友,熊貓朋友就建議大家一齊去呢度打邊爐啦。呢度最出名梗係麻辣火鍋,不過係朋友就唔食得太辣嘅,不過原來啲面介紹可以減小辣,所以我哋就帶咗個鴛鴦鍋食啦!不過呢個麻辣湯底真係好正,尤其用嚟淥牛肉,簡直係一流!除咗麻辣湯底之外,其實呢度仲有好多唔同嘅湯底。所以我哋鴛鴦鍋令一款就選咗大骨湯。打邊爐湯底當然最緊要啦,但係嘢食亦都係非常重要。以熊貓覺得呢度嘅嘢食係非常唔錯。頭先就係有安格斯肥牛啦,肥瘦均勻嘅牛肉,配上麻辣嘅湯底,食落去唔使點豉油都咁好食。首先介紹呢度嘅丸類,估唔到呢度嘅雲吞仲正過正宗潮州雲吞麵店嗰啲。大大粒,皮薄餡靚,而且入邊非常足料,鮮蝦大大隻,熊貓必點推介!另一樣非常推薦比大家就係蝦滑!非常足料,爽口彈牙,必點推介!點解咁好食?因為真係手打!呢度好多隻菜都好好食,特別推介娃娃菜。重點推介,梗係呢度嘅海鮮啦!你仲一樣非常非常好食嘅就係桂花蚌😍😍😍又爽又新鮮!另一款必點海鮮就係鮑魚😍30秒鐘已經食得!😍😍大家要留意,食之前最好book定枱,尤其是星期六日會好full

呢度好多隻菜都好好食,特別推介娃娃菜。

另一款必點海鮮就係鮑魚😍30秒鐘已經食得!

• 鴛鴦鍋
  • 鮮蝦雲吞