2021-10-22 651 瀏覽
小聚會去去肉肉強食食懷舊扒餐!佢依度嘅豬肉係用日本宮崎快樂豬,牛肉都可以揀和牛!芝士漢堡包 $48手打牛肉漢堡!幾大舊,漢堡包皮係用芝士同蔥烤焗好,底係滿滿大面積牛油。食落去皮少少少少脆,包內係軟軟!牛肉漢堡厚度滿分!一刀切,一開二都無散開哂!牛肉汁有,未到話超juicy但肉厚濕潤剛好!豬牛雞魚扒都有齊,加$22係全套扒餐!羅宋湯有哂薯仔、紅蘿蔔、椰菜、蕃茄齊,酸帶超微辣。幾真材實料,不太濃不太淡,剛好。忌廉湯唔算好creamy但都好夾牛油餐包,舊式~西冷牛扒 $88配意粉配菜有粟米、小蘿蔔、西蘭花同埋翠玉瓜。佢呢度註明唔用鬆肉粉同埋食粉去醃製,讚!近原始味道?建議如果想食七成,就落單要五成,因為佢有鐵板上,食食吓都就係七成啦!有少許咬勁,牛夠香。蒜蓉都無喧賓奪主!肉眼 $88 配薯條肉眼比西冷牛扒香軟,肉感更加好!洋蔥幾多下!同蒜蓉好不相伯仲,各有各好!熱杏仁霜同熱阿華田,次次有杏仁霜既茶餐廳都會叫。少見又養顏!黑加倫子啫喱真係好懷舊,細個兒童節感覺!另一個焦糖雪糕都幾好食,係焦糖餅所以唔係成個甜!

芝士漢堡包 $48

西冷牛扒 $88配意粉

蒜蓉都無喧賓奪主!

肉眼 $88 配薯條
肉眼比西冷牛扒香軟,肉感更加好!

洋蔥幾多下!同蒜蓉好不相伯仲,各有各好!