2021-11-09 126 瀏覽
小編耐唔耐就想試吓啲高級啲嘅西餐廳鋸吓扒,今次嚟到黃埔其中一間。門外大大嘅店名,遠遠已經見到,入內簡潔高雅,燈飾迎做高貴氣氛,枱係喺西餐廳比較少見嘅圓形設計,同朋友係圍住坐,少了距離感,感覺更親切。今次選了兩道菜,都係牛,分別係牛扒同牛面肉,整體水準之上,讚。-🌹是日餐湯是日餐湯係紅湯,味道香濃,開胃。-🌹8安士纽西蘭肉眼扒配忌廉薯蓉肉眼扒叫了median,落刀切嗰吓已經感受到係median,輕輕鬆鬆就可以切開,切開後內裏呈鮮紅色,入口外香內嫩並且非常juicy,仲要件牛扒份量唔細,配埋醬汁,超級喜歡。薯蓉另上,又滑又嫩又香,讚。-🌹紅酒燴牛面肉草菇扁意粉牛面肉比較少食,原來係咁嫩,配上草菇,用紅酒燴,味道確不錯,香味滿分,但顏色偏深色,色方面扣了一點分。-🌹Tropical Punch唔飲酒精飲品就試吓他們嘅Tropical Punch,這種生果味飲品永遠唔會厭,更有愉快感覺,而這杯味道上做到甜味剛好,讚。-🌹朱古力慕斯蛋糕最後嚟嗰朱古力慕斯蛋糕,朱古力味好濃,但又唔會過份甜,唔膩,讚。-

🌹是日餐湯
是日餐湯係紅湯,味道香濃,開胃。

🌹8安士纽西蘭肉眼扒配忌廉薯蓉
薯蓉另上,又滑又嫩又香,讚。

🌹紅酒燴牛面肉草菇扁意粉

🌹Tropical Punch