2021-11-26 136 瀏覽
#菠蘿🍍雞湯底落咗一塊菠蘿,大概1/5 size,好鹹,雞肉煮到冇晒味,可以話呢款湯底期望唔好咁大,個人覺得僅僅係一個比清湯好啲嘅選擇。#牛板腱肉只能叫一次,最好食係呢個部分嘅肉片,肥肉少,肉質鮮美。#蛋雲吞/水工餃比較少見嘅打邊爐食物,欣賞佢提供比較多嘅台灣特色嘢,網上落單嘅食物。#魚漿一筒筒上,想食幾多可以自己調整,款款都差唔多口味,鐘意丸類嘅朋友除咗出面自助夾,online 菜單仲有好多可以選擇。#甘薯最有記憶點嘅小食,停唔到口,前後叫咗4碟仔,炸到金金黃黃,外脆內軟,見係蕃薯🍠有營養,對自己半呃半氹咁食晒落肚😂#咸柑桔要網上order,有粒酸梅幾開胃,唔會太甜,我中意呢隻多過洛神花。#Movenpick 雪糕& 台式涼粉甜品方面,每人只可叫一份,我哋4個女仔一人叫咗一隻味,好老實講,Movenpick冇傳說中超級好食,價錢超級貴係真嘅。涼粉有啲普通過頭,冇加芋圓簡直唔算係台式,仲要落埋花生。
菠蘿🍍雞湯底

牛板腱肉
只能叫一次,最好食係呢個部分嘅肉片,肥肉少,肉質鮮美。

蛋雲吞/水工餃

魚漿

甘薯

咸柑桔

Movenpick 雪糕& 台式涼粉
2021-11-21
15 分鐘 (堂食)