2019-02-01 507 瀏覽
今日一早己约咗嗰朋友聚舊,約咗係尖沙咀金馬倫道嘅中國保險大廈一樓嘅禾牛薈打边爐,点知佢臨時 有事嚟唔到,但我又訂咗枱,最後唯有打比另外一個朋友,好在佢咁啱無街去,可以補到呢嗰位,如果唔係就要打電話去取消㗎啦。係約定嘅時間去到中國保險大廈嘅樓下等埋一齊至上去。門口招牌好大又起眼,但内裏地方都好大,坐位好寬闊同埋好舒服,侍應俾咗個窗口位俾我地,又放底啲點配料嘅纸,湯底朋友揀咗芫茜馬蹄皮蛋湯,呢個湯芫茜好多味好濃,配料有特级手切肥牛,擺得好靚,只要淥一陣就食得,好冧,沾啲醬汁更加好味,又叫咗白鱔片,鱔片冇草青味,入口好爽,廣島蠔,又大隻蠔味又濃郁,重有爽口豬頸肉同精選三式餃(鮮蝦雲呑餃,韮菜餃,意式牛肉餃),第一次食意式牛肉餃,好有驚喜,係將啲牛肉溝埋啲特制嘅醬汁混合而成,唔使沾汁都好好味,可以叫多一碟,其他兩款餃都保持水準,另外就係豬頸肉,就算淥耐咗都唔會太冧,保持到應有嘅爽,飲品我地要咗青島啤酒。

湯底朋友揀咗芫茜馬蹄皮蛋湯

,呢個湯芫茜好多味好濃,配料有特级手切肥牛,擺得好靚,

只要淥一陣就食得,好冧,沾啲醬汁更加好味,

又叫咗白鱔片

,鱔片冇草青味,入口好爽,廣島蠔,

又大隻蠔味又濃郁,重有爽口豬頸肉

同精選三式餃(鮮蝦雲呑餃,韮菜餃,意式牛肉餃),

• 特級手切肥牛