2021-04-18 258 瀏覽
今日小編又有大埔食燒賣上次食咗粉果佬啦今次就試吓呢間個,咁before食呢間之前都有順便去食埋粉果佬嘅因為上次覺得都唔錯但今次再食囉就極度失望個皮硬嘅,冇魚味,總之係唔好食最慘就係見到啲阿姐阿婆佢用佢對勞工膠手套去撩d燒賣又揸開d燒賣落個蒸爐度,睇到唔開胃佢仲要用返同一對手套做其他唔同嘅工序,我覺得就非常之污糟所以應該唔會再下次啦咁我講返郭仔記啦,見到事頭婆呢個生招牌就一定冇去錯,我記得個事頭婆好似上過電視架咁呢度就買$9有六粒,我覺得點都抵食過粉果佬啦因為佢地賣$10得五粒,另外呢其實我覺得呢度嘅醬汁係好食過粉果佬嘅,因為粉果佬嗰個豉油呢好稀撈撈,但呢度係厚身d唔係🉐️個鹹字,不過佢個辣椒油就一般應該係用咗李x記嘅潮州辣椒油,咁我覺得個辣椒油係失色嘅,但係個整體嗰個口感呢度燒賣完勝粉果老,另外佢口感比較煙韌,又冇咁硬又唔會整過籠,所以我覺得其實除左車仔麵,都不妨試埋佢地嘅燒賣,起碼好食過粉果佬,估計係出自民豐貨但小編唔cfm,最好都係請教下燒賣關注組好d但係我覺得以當日嘅質素黎講,一定係郭仔記勝出
今日小編又有大埔食燒賣
嘅因為上次覺得都唔錯但今次再食囉
就極度失望
個皮硬嘅,冇魚味,總之係唔好食
最慘就係見到啲阿姐阿婆佢
佢仲要用返同一對手套做其他唔同嘅工序,

我覺得就非常之污糟所以應該唔會再下次啦
但係我覺得以當日嘅質素黎講,一定係郭仔記勝出
燒賣
2021-04-17