2018-11-11
同好耐無見既中同食飯,大家出嚟做嘢之後都好耐無見啦,大家都話要餐好啲,有其中一個中同就介紹咗係網上見既呢間燒肉放題出嚟,我見到介紹話有Movenpick任食梗係讚成啦。我地係食八點嗰嗰時間,可以食兩個半鍾,當日平日係$458一位,雖然價錢比一般燒肉放題貴百零蚊左右,但見有刺身放題、Movenpick雪榚任食仲有白酒紅酒梅酒啤酒任飲,呢個價錢都接受到。餐廳入面~都滿坐咁濟~一坐低就衝咗出去搵嘢飲,除咗有個大雪櫃放一般既汽水果汁啤酒,佢仲有茶包提供,特別啱啲唔鐘意飲涷嘢既女仔,隔離就放咗有雪住既白同紅酒。酒既選擇仲有清酒、梅油同柚子酒,好啱同啲酒鬼friend嚟,我自己最鐘意飲柚子酒,出去添咗好多次,又唔會太甜但又有好香既酒味。一嚟到就會上咗指定海鮮盤俾我地先,啲蝦同魚好大隻,好少見燒肉有食條魚咁燒,啲燒生蠔都好好食,好新鮮!平時食燒肉永遠叫完都唔知自己食咗邊樣或啫燒緊邊樣嘢,今次就好清楚知道啦,啲和牛全部都唔「銀」又好多肉汁,好高質!第一盤嚟既刺身拼盤,海膽好甜好新鮮其他刺身都好好食。個爐放滿晒嘢食~又叫多盤,個雞肉腸同牛舌大家都好欣賞!食完好多嘢好飽,不過都係要食嗰甜品先得,出去攞Mo
餐廳入面~都滿坐咁濟~
第一盤嚟既刺身拼盤,海膽好甜好新鮮其他刺身都好好食。
個爐放滿晒嘢食~
又叫多盤,個雞肉腸同牛舌大家都好欣賞!
食完好多嘢好飽,不過都係要食嗰甜品先得,出去攞Movenpick個陣見到原來仲有Fruttato既豆腐同榴槤味,本來就好鐘意豆腐雪榚,而呢個牌子既雪榚仲有啲似雪芭添,好好食,最尾食咗一個Movenpick加兩杯豆腐味先夠喉。