2016-12-07
踏入冬季 第一件事當然係同親朋好友打邊爐啦今次揀左位於厚福街H8商業大廈16/F既胡爐其實㨂佢既原因係上網見到佢既火焰海鮮鍋好似好吸引 加上屋企人鐘意食海鮮 所以就決定試試啦食野之前可以溝自己鐘意既醬~~之但係其實我溝完之後都無咩點過...因為個湯底都夠濃我地既主打到啦~~~就係龍蝦海鮮鍋真係原隻龍蝦架 仲識郁好新鮮侍應幫我地炒呀炒~~~再倒d清酒落去跟住點火!!就變成火焰龍蝦啦~~~好型成件事 哈哈加埋龍蝦湯就可以食得啦個湯底一開始未算好濃 但越煮越濃 可能吸收哂之後啲食物精華但隻龍蝦真係好好好好味 好多肉又鮮甜 每人分得一塊真係唔夠喉我地仲有叫其他野食 都好好味架西班牙黑毛豬豚肉 唔"HI" 我覺得幾好味但親友們就麻麻極上本地手切肥牛好味呀~係厚身既肥牛 叫大份我地6個人食岩岩好西洋菜墨魚丸我第一次見呢兩種野食mix埋一齊!!墨魚係新鮮既 並唔係魚膠個種 混合埋西洋菜感覺好fresh呀自家製炸魚皮極度推介!好好食浸左d湯汁之後仲係好脆 啲炸粉好夠薄 仲食到魚皮個隻鮮味蟹粉包丸正正常常 似平時外面食到既 粉腸都係正正常常 無咩驚喜~~黑松露蟹肉餃佢d自家製野真係幾掂!!呢隻餃一咬落去
今次揀左位於厚福街H8商業大廈16/F既胡爐
之但係其實我溝完之後都無咩點過...因為個湯底都夠濃
我地仲有叫其他野食 都好好味架
唔"HI" 我覺得幾好味但親友們就麻麻
好味呀~係厚身既肥牛 叫大份我地6個人食岩岩好
正正常常 似平時外面食到既
都係正正常常 無咩驚喜~~
佢d自家製野真係幾掂!!呢隻餃一咬落去好香 好重黑松露味 絕無偷工減料 正呀~~~
最後我地食到勁飽勁滿足先反屋企呀!!
P.S: 因為個自家製炸魚皮太好食 最後明明勁飽都仲要encore多碟