2024-03-14
呢間星馬菜之前食過已經覺得好有水準,味道好,價錢實惠👍🏻今次再去食吓新推出嘅椰子雞窩同兩款夏日飲品/甜品😬1.火焰醬香椰子雞窩(半隻)跟油飯 ($168)椰子雞窩成個砂煲上,一上枱侍應淋啲茅台酒上煲面再點火🔥好貼心有個沙漏幫手計時,漏哂代表啲雞就食得啦😋侍應姐姐教飲左啲湯先再食雞肉,啲湯係純椰青水,無加過水,飲落超清甜呀,仲有淡淡嘅酒香🤤值得一讚係有個隔油湯匙俾我哋𢳂湯,好細心,唔怕飲埋啲雞油咁肥膩👍🏻雞肉完全無冰鮮味,新鮮嫩滑,配埋青檸辣椒豉油好好送飯😬2.馬拉盞椰菜苗 (加配$29)好少食椰菜苗,估唔到同馬拉盞都幾夾🤓椰菜苗炒到好爽口,加埋少少辣嘅馬拉盞,無咗陣草青味👍🏻3.冰爽砂拉越菠蘿冰 ($48)超抵飲,打卡一流😎用原個菠蘿取肉攪拌,口感又滑又濃菠蘿味😝份量好多,兩個人飲剛剛好🤭4. 咖央油條配薄荷朱古力雪糕 ($38)呢款甜品好特別,有邊個諗到油條都可以做到甜品😂每條油條都搽左咖央醬,點埋薄荷朱古力雪糕可以解膩😋
1.火焰醬香椰子雞窩(半隻)跟油飯 ($168)
2.馬拉盞椰菜苗 (加配$29)
3.冰爽砂拉越菠蘿冰 ($48)
4. 咖央油條配薄荷朱古力雪糕 ($38)