2019-07-12 761 瀏覽
😌最鍾意捐窿捐罅試野食😋瑞記係上環夠晒出名啦😂😂😂今日同個朋友兩點黎到,呢啲時間唔拖唔水,成個熟食市場都唔多人,唯獨瑞記基乎滿座,兩個人係唔餓既清況下,決定叫一支樽仔奶茶及蛋牛包🤩奶茶我就唔飲既,比唔到咩意見😏朋友飲左就覺得一般,無話好好飲😂我都無再問落去。幾分鐘蛋牛包就黎啦😍新鮮整出黎熱辣辣,淨係講個包先,個包已經好有心咁烘熱左微脆,感覺係好簡單既一個包,唔係有咩化學野或牛油味好勁果類😌😌至於餡料係碎牛蛋加蔥花,蛋並唔係滑蛋,但就好屋企感覺既蔥花炒蛋😌,不過碎牛方面令我有啲失望,其實咬落去又唔覺得有牛肉既存在🤭係牛肉無味?係分量太少?🤷🏻‍♀️我唔知丫~食落去真係覺得蔥花蛋夾包🤧其實好多熟食市場都有啲隱世小店🤤🤤食物未至於係絕世美食,但往往就係香港愈來愈失去既「老」味道😌簡單食材,用心製作,價錢貼地,服務週到,老闆殷勤熱心,足以拎滿分喇👍🏻💯