2018-04-26 71 瀏覽
每次去the one都會經過呢間霸嗎拉麵,每次都好多人排隊,令我真係好好奇和對佢抱好大期望。好喇,我和朋友今次經過,因為時間尚早,7點左右,見無乜人排隊,就決定入去試下,睇下佢有幾好食!?我嗌左豚肉味玉拉麵🍜,佢可以比你選擇拉麵既軟硬度,和少油少蔥等等。 落完單等左10分鐘左右就有麵食~~ 先講湯底,豚肉麵湯底都幾咸下,喜歡濃味的朋友應該會喜歡。。。。再講塊豚肉,我呢碗既豚肉唔知係咪舊肉切到尾尾個塊,完全不是上面餐牌中的半肥瘦肉,呢塊係好硬既肉。。。然後講d麵,我選擇左適中軟度麵,都幾有咬口,但未到彈牙質地,偏硬多d,份量還好的。最後講隻溫泉蛋,無可否認隻蛋好好食! 全碗最好食係隻蛋。。。!朋友嗌的是雞叉燒味玉。先講肉,雞肉比豚肉好食,煮得好淋好滑,而且都有2至3 大舊雞肉。 再講湯底,呢碗既湯味道比豚肉的淡d,喜歡淡味道的朋友會喜歡! 結論係,雞肉比豚肉好食,但全碗麵最好食係溫泉蛋lol 只能說不要對多人排隊的餐廳抱太大期望。

豚肉味玉拉麵

雞肉味玉拉麵