2021-12-18
今天跟朋友在將軍澳行街,夜晚一齊在這邊的商場搵好嘢食,見到呢間台灣餐廳幾靚食物選擇又多就決定入去食。環境好小清新,好多卡位,坐得好舒服。《三杯雞定食》$88呢個定食非常豐富,仲有原盅燉湯,勁足料又清甜,仲有娃娃菜,成個餐感覺好健康,有肉有菜有湯,三杯雞非常入味,唔會好孩,整體都好味。《紅燒牛筋三寶麵》$79我哋要咗麻辣湯小辣,嚟到先知原來辣係自己加,咁樣嘅安排都幾好因為我都唔食得太辣,麵條煙韌有口感,牛三寶都炆得好淋易咬,我爺爺都大讚!《桂花雞翼五隻》$42呢個係即叫即炸,所以外皮非常香脆,又薄,雞肉好嫩滑有肉汁,不過略嫌有少少唔入味,幸好有桂花汁可以沾。《特製酸菜魚》$128估唔到呢度都有酸菜魚食,喺度諗緊會唔會係台式嘅做法,果然味道都唔錯,最值得一讚係魚片,非常滑同埋無骨,同喺出邊食貴價中式酸菜魚用嘅魚片差唔多,但呢個平好多,如果酸味再濃啲更加好,不過性價比非常高了。《香酥五花肉》$42呢個唔係周圍都有得食,整得非常唔錯,好酥脆,五花肉超爽口,但係如果減肥中嘅人士就唔好食太多啦。最後飲品方面,嗌咗蜜桃烏龍蘆薈同埋水果茶,意料之外嘅好飲,茶底香濃,甜度恰到好處,好滿意,總括嚟講我哋覺
環境好小清新,好多卡位,坐得好舒服。
《三杯雞定食》$88
《紅燒牛筋三寶麵》$79
《桂花雞翼五隻》$42
《特製酸菜魚》$128
《香酥五花肉》$42
最後飲品方面,嗌咗蜜桃烏龍蘆薈同埋水果茶,意料之外嘅好飲,茶底香濃,甜度恰到好處,好滿意,總括嚟講我哋覺得呢餐都好唔錯。