2020-11-14 206 瀏覽
同朋友短聚,刻意揀兩點後先食,諗住會少啲人,點知嚟到門口已經有唔少人等緊位,算係商場內受歡迎之選。午市套餐(主食 + 小食 + 飲品)由$55至$79,主食共有十款可揀,仲可自由加配小食,相當彈性。酥炸排骨滷肉飯 $69厚切豬扒外層酥脆,滷肉屬半肥瘦,碎豬肉軟腍,入味滷水牛肚金錢肚滷得入味,好夠腍丶易咀嚼紅燒腱心牛肉麵 $69自選湯底有紅燒牛肉湯丶養生清燉牛肉湯丶清雞湯,可選台灣麵或米線,我哋揀咗養生清燉牛肉湯配台灣麵。一送上枱,已聞到湯底嘅香味,似藥膳湯味,忍唔住飲咗半碗,台灣麵底相當足量,牛展嘅筋膜同肉嘅比例平均,軟腍惹味。涼拌貓耳朵 (跟餐 +$8)貓耳朵沾滿陳醋味,蒜蓉丶辣味亦啱啱好,開胃小食鹽酥花枝丸 (3粒)$26必食推介!大大粒,食到有花枝粒,好味!桂花雞翼 (3隻)$26外層炸得酥脆,配有桂花糖漿,但雞翼肉味較淡,如果醃料多少少,可能會更惹味鐵觀音珍珠鮮奶茶 $28 (跟餐-$5)茶味好香,原來入面有成個茶包,珍珠煙韌,鮮奶厚滑夏日水漾水果茶 $30 (跟餐-$5)朋友話茶底有微微桂花味,鮮果有西柚丶士多啤梨丶藍莓丶青檸丶紅肉火龍果

酥炸排骨滷肉飯 $69
厚切豬扒外層酥脆,滷肉屬半肥瘦,碎豬肉軟腍,入味

滷水牛肚
金錢肚滷得入味,好夠腍丶易咀嚼

紅燒腱心牛肉麵 $69
涼拌貓耳朵

涼拌貓耳朵 (跟餐 +$8)
貓耳朵沾滿陳醋味,蒜蓉丶辣味亦啱啱好,開胃小食
鹽酥花枝丸

鹽酥花枝丸 (3粒)$26
必食推介!大大粒,食到有花枝粒,好味!

桂花雞翼 (3隻)$26
鐵觀音珍珠鮮奶茶

鐵觀音珍珠鮮奶茶 $28 (跟餐-$5)
茶味好香,原來入面有成個茶包,珍珠煙韌,鮮奶厚滑
夏日水漾水果茶

夏日水漾水果茶 $30 (跟餐-$5)
2020-11-12
  • 鹽酥花枝丸
2020-11-06 275 瀏覽
忙了一整天放工係時候要叉電, 將軍澳廣場嘅「桂花小幸」 是首選, 坐吓傾吓飲杯台式飲品又一個晚上。餐廳主要提供臺式麵食,小吃, 滷肉飯套餐等。特盛紅燒四寶麵 $78 (紅燒牛肉湯底)湯底清澈味道濃郁, 充滿牛肉湯和少許藥材嘅味道。 材料也挺豐富~ 鹵水蛋,花枝丸, 兩大件豬手, 腱心牛肉(牛展),紅蘿蔔,白蘿蔔。 豬手又腍又入味最出色, 牛展厚切肉味香濃, 花之丸較普通。 麵條幼滑爽口, 整體美味又夠份量!Drink list 有很多選擇,加配隔壁「茶研社飲品」減$5, , 有得坐低飲~本想喝珍珠奶茶, 不過晚飯好少飲茶類怕瞓唔著,改飲黑糖珍珠鮮奶 (少冰少珍珠)鮮奶香滑,小冰效果感覺濃郁, 配襯甘香嘅黑糖 味道好夾, 加上黑糖嘅虎紋,賣相吸引又回味。另加了前菜: 涼拌貓耳朵,涼拌黑醋茄子。雖然標示有辣椒,但感覺 一啲都唔辣 ,酸度恰到好處茄子尤其惹味, 但感覺油份多了點。桂花雞翼雞翼熱辣辣炸起外皮超酥脆保持肉汁很美味。桂花蜜另上,用嚟蘸雞翼也是很特別的味道, 好像自製蜜糖炸雞~

餐廳主要提供臺式麵食,小吃, 滷肉飯套餐等。

特盛紅燒四寶麵

特盛紅燒四寶麵 $78 (紅燒牛肉湯底)

黑糖珍珠鮮奶

本想喝珍珠奶茶, 不過晚飯好少飲茶類怕瞓唔著,改飲
黑糖珍珠鮮奶 (少冰少珍珠)

另加了前菜: 涼拌貓耳朵,涼拌黑醋茄子。

桂花雞翼
雞翼熱辣辣炸起外皮超酥脆保持肉汁很美味。
桂花蜜另上,用嚟蘸雞翼也是很特別的味道, 好像自製蜜糖炸雞

特盛紅燒四寶麵
2020-11-02 292 瀏覽
假日難得來將軍澳,係openrice找找有咩食,意外揾到呢間台式店,有好多好評,當然要來一試。比較搞笑係佢同另一間叫四季良辰既menu係一樣,黎到發現佢個托盤都有四季良辰個名。去到已經有人等緊位,不過兩個人等左5分鐘就入得,店內位置不算多,不過枱大大張。香酥排骨麵呢個都算係成餐最唔好食既野了主要因為排骨排骨唔熱,凍,所以都幾硬同乾,而且凍左就會感覺好油牛肉湯濃味,食落好似有d辣用台灣幼麵,彈牙,口感好蜂蜜綠茶好香蜂蜜,唔會太甜,好冰凍餃子熱,煎得香,幾大隻,d肉好juicy幾好食~紅燒牛肉麵紅燒肉某D比較鞋,不過整體OK麻辣可以自己落,可以因應個人辣度,呢樣野唔錯花枝丸大大粒,超熱辣辣,好脆,入面好多花枝肉,不過就唔係好椒鹽小香腸唔錯,不過如果上面有蒜片會更加好食青瓜好夠酸,不過蒜就少左d紫菜魚丸湯,係墨魚丸,紫菜濃味整體都唔算太貴,食物整體都好食

香酥排骨麵

呢個都算係成餐最唔好食既野了
主要因為排骨
排骨唔熱,凍,所以都幾硬同乾,而且凍左就會感覺好油
牛肉湯濃味,食落好似有d辣
用台灣幼麵,彈牙,口感好

蜂蜜綠茶好香蜂蜜,唔會太甜,好冰凍

餃子熱,煎得香,幾大隻,d肉好juicy
幾好食~

紅燒牛肉麵

紅燒肉某D比較鞋,不過整體OK
麻辣可以自己落,可以因應個人辣度,呢樣野唔錯

小香腸唔錯,不過如果上面有蒜片會更加好食

青瓜好夠酸,不過蒜就少左d
紫菜魚丸湯,係墨魚丸,紫菜濃味

整體都唔算太貴,食物整體都好食
2020-10-26
2020-10-17 432 瀏覽
將軍澳的確沒有什麼小店,不過近兩年都開咗不少有特色的餐廳,食物都多元化左。今日就同朋友去咗將軍澳廣場食桂花小幸食台灣野。而家夜晚都經常滿座,門口都有不少客人等待外賣。餐廳晚市套餐亦都幾抵食,大約$70,有齊燉湯,蔬菜同主食。酥炸排骨滷肉飯 $76排骨炸得非常酥脆,炸粉夠薄,香脆,而且肉質亦有口感,不鞋。配上沙律醬感覺清新,減油膩,好唔錯!而且份量都很大分!滷肉飯有肥有瘦,口感不錯。不過白飯太過腍身,如果白飯有番一粒粒的口感,就會更好吃!套餐還有一盅燉湯,今日係燉雞湯,非常清甜,而且真的有一大舊雞肉,真材實料,夠熱,好飲!還有上湯娃娃菜,調味不多,比較清,感覺健康。蕃茄牛腩牛筋台灣麵 $68蕃茄味道非常濃郁,牛腩亦都好入味,好腍身。我很喜歡食牛筋,這裏的牛筋有入口溶化的感覺,而且大大一片,好有骨膠原!牛筋份量很多,和朋友分享,很滿足。台灣麵亦都爽彈,有拉麵的質感,頗掛汁。蕃茄湯底是較甜的味道,飲落很順口。台式餡餅 $28台式餡餅裏面用上的是豬肉餡,再加上蔬菜,有點像菜肉包的。不過它會比較多肉汁,煎得外脆。煎餃子$28是菜肉餡餃子,味道不錯。一盒有四件,不過餃子皮夠厚,如果薄一點就更好。套

而家夜晚都經常滿座,門口都有不少客人等待外賣。

餐廳晚市套餐亦都幾抵食,大約$70,有齊燉湯,蔬菜同主食。

酥炸排骨滷肉飯 $76

而且份量都很大分!

還有上湯娃娃菜,調味不多,比較清,感覺健康。

蕃茄牛腩牛筋台灣麵 $68

牛筋份量很多,和朋友分享,很滿足。
台灣麵亦都爽彈,有拉麵的質感,頗掛汁。
蕃茄湯底是較甜的味道,飲落很順口。

台式餡餅 $28

煎餃子$28

套餐配特色飲品可以減$5

芝士奶蓋抹茶

這裏的芝士奶蓋有點像香草味道,芝士味不算太濃,但有奶香。

黑糖珍珠鮮奶
黑糖味道十分濃郁,配上香滑鮮奶,好正!珍珠亦都煙靭,淡淡散發黑糖香氣!

這裏的價錢都算大眾化,食物質素也不錯。而且難得是不用+1服務費!

• 酥炸排骨滷肉飯
2020-09-11 1127 瀏覽
前排去TKO搵個朋友 諗住喺佢樓下求其食埋個lunch先 點知又有驚喜喎🤡餐廳裝修一啲都唔求其 好有文清風格🙈宜家環境都幾舒服同朋友各自叫咗lunch set,有主食,仲有自選飲品同小食,呢個價錢亦相當抵👍🏻!•麻辣滷水牛肚麵套餐🍜•-首先呢到嘅份量一啲都冇呃你 都幾大碗 而且賣相仲幾好!呢碗湯底都整得相當濃 好香牛肉味 仲有佢哋嘅辣椒油都好香 加埋一齊好夾👍🏻另外呢個跟餐嘅牛肚都好入味 啲麻慢慢滲出嚟 又唔會辣 反而係好香椒味 幾醒胃🤤•紅燒牛展麵🍜•-而我朋友就叫左呢款麵 眼見佢塊牛展都好壯觀下😂而且口感仲好爽口 都幾近似台灣食到嘅味道👍🏻•白桃烏龍蘆薈🍹•-我仲叫左呢杯好fresh嘅台式特飲 解渴之餘仲好清新添入面仲有好多蘆薈 每一啖都咬到 好爽口👍🏻•紫薯黑糖珍珠冰仙草•-我咁愛甜品又點可以唔叫返個呢🙈呢個冰仙草嘅份量一樣咁多!而且仲配埋椰果 珍珠同埋紫薯等等 好豐富 仲唔會太甜添👍🏻呢到嘅質素都幾似台灣 間唔中如果掛住台灣都可以嚟呢到頂住癮先😂

餐廳裝修一啲都唔求其 好有文清風格🙈
宜家環境都幾舒服

•麻辣滷水牛肚麵套餐🍜•
首先呢到嘅份量一啲都冇呃你 都幾大碗 而且賣相仲幾好!

•紅燒牛展麵🍜•
而我朋友就叫左呢款麵 眼見佢塊牛展都好壯觀下😂
而且口感仲好爽口 都幾近似台灣食到嘅味道👍🏻

•白桃烏龍蘆薈🍹•
我仲叫左呢杯好fresh嘅台式特飲 解渴之餘仲好清新添
入面仲有好多蘆薈 每一啖都咬到 好爽口👍🏻

•紫薯黑糖珍珠冰仙草•
我咁愛甜品又點可以唔叫返個呢🙈
呢個冰仙草嘅份量一樣咁多!
而且仲配埋椰果 珍珠同埋紫薯等等 好豐富 仲唔會太甜添👍🏻
Taiwanese Cuisine❤️ Time to have a tea🥢..呢排真係愛上左吃台灣菜🇹🇼🥢,平價好吃又選擇多,而且菜式善於選材:用藥膳養生,吃飯之餘,趁住入秋季節🍂 又可以進補💫,一舉兩得 食得開心。.套餐都十分抵食,又有各種小食、甜品,飲品,下午茶時段更為划算,價值由$2x 起,連飲品,你說這個價錢還在哪裡找👻。.ll $40Egg Pancake with Cheese + Porkfloss台式人氣蛋餅🥚,外皮煎脆內餡滋味,配真地瓜薯條🍠,甜甜蜜又實在的口感,感覺很棒。.ll $40Tomato Noodles Soup w/ Marinated Chicken Wing套餐可+$8 加配涼拌黑醋茄子🍆 Eggplant with Black Vinegar,仲有其他小食,但個人偏愛吃茄子,真是不二之選。茶餐份量十足,蕃茄湯麵🍅 濃濃很開胃呢。.ll $73Rice Set With Cordyceps Pig Stomach and Chicken Soup全新秋冬新品推出:招牌鍋物✨,紅棗、蟲草花、木耳、白酒、雞🐥,都是養生食材,真的很滋補又香濃,滿滿酒香。

l[拉絲芝士肉鬆蛋餅]l $40

l[蕃茄滷水雞翼麵]l $40

茶餐份量十足,蕃茄湯麵🍅 濃濃很開胃呢。

l[蟲草花杞子豬肚雞湯飯]l $73

l[紅綠豆薏米黑糖冰仙草]l $40
Grass Jelly with Red Bean, Green Bean, Barley and Blcak Sugar Shaved Ice

古祖小吃:黑糖冰仙草,滿有黑糖香甜。台灣仙草你吃過嗎❓
秋天了,最後喝點暖身特飲,好薑系列💛:

l[生薑奶茶 Ginger Milk Tea]l $24,用上生薑片沖泡奶茶,濃濃薑味我很喜歡;
l[薑蜜薏仁茶 Barley Ginger Tea]l $24,少了份奶茶香,多一份蜜薏仁,滿有咬口;
l[梅子綠茶 Plum Green Tea]l 跟菜的飲品亦不馬虎,重梅味又有綠茶香,同樣香濃。
×××[桂花小幸 (將軍澳廣場) -B+BC Cafe]×××
©將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖
2020-11-13 9 瀏覽
紅燒牛筋三寶麵鍾意食牛筋既我見到有牛筋三寶麵當然不能錯過啦! 三寶分別係牛筋、牛肚同埋牛腩,完全係我既至愛! 首先牛筋好有咬口但又唔會韌,爽滑同埋彈牙! 牛肚亦都係新鮮夠爽,牛腩相對上牛味冇咁濃,但都係炆到淋哂唔痴牙! 加上麵質掛湯又彈牙,成個麵都好高質!三盛牛肉麵三盛牛肉麵係有牛丸、牛展同埋牛腩,牛丸我認為係食過既最好味,因為肉汁多而且真係好彈牙,食落牛肉味好濃而且唔會好咸! 牛展方面牛味都濃但冇牛丸咁驚嘆!桂花雞翼雞翼會炸完再另上個桂花汁,沾少少已經有好香既桂花味而且蜜糖味好突出,食落口感好豐富,雞翼大大隻超抵食!煎餃子煎餃子每次都必食,肉汁多而且肉質鮮嫩,似係食緊有煎過既小籠包咁,非常推介!十勝紅豆奶茶&鮮水果茶奶茶既茶味好突出同埋比例岩岩好,解渴又唔會太漏,仲有紅豆蓉咬下,層次十足! 水果茶可以叫少甜,飲落更清新!
紅燒牛筋三寶麵

三盛牛肉麵

煎餃子

十勝紅豆奶茶&鮮水果茶

2020-09-25
  • 紅燒牛筋三寶麵
2020-11-12 15 瀏覽
下午茶幾抵食,有一個套餐有飯及小菜,小菜都做得幾政治,這是三杯雞,未到跳得幾好,唔會太鹹,而且份量幾多,成個套餐上菜時,賣相非常之好。因為有一碗白飯,而且大大碗,所以即使係下午茶餐,都食到好飽。另外都有小食包,呢個涼拌貓耳朵好好食,其實係云爾,不過比較細塊,所以食落口好爽,而且又酸酸甜甜,好開胃,係非常健康嘅涼拌小食。值得一提嘅係,呢度嘅環境相當唔錯,坐得都幾舒服,可以休閒地食一個下午茶,真係好幸福嘅事。

2020-11-05 33 瀏覽
😎見到門口咁多人排隊買外賣, 一於入去試下, 真係有驚喜呀✨, 晚市套餐$65-88🤑, 仲要包一個燉湯同埋一個蔬菜。 小編好鍾意個燉湯,足料又冇味精, 節瓜排骨湯有落蠔豉, 所以個湯非常清甜鮮味❤️。🐂三拼牛肉飯定食: 牛肉分量多, 而且味道 唔錯, 口感也好好😊, 就算係男士們都非常夠食。🐔雞翅膀滷肉飯套餐: 鹵水雞翼好好味, 配埋滷肉飯一齊食好夾😁。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:9/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$90⏪回頭率:90%~~~~~📍桂花小幸 (將軍澳廣場)將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8/10
🛋️環境:9/10
💁‍♂️服務: 8/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$90
⏪回頭率:90%
~~~~~
📍桂花小幸 (將軍澳廣場)
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖
~~~~~
2020-11-03 24 瀏覽
嚟到將軍澳呢度想食台灣野嘅話就一定要嚟呢一間桂花小幸,環境充滿着台灣嘅氣息,木製嘅裝修令到人心曠神怡😛鹽酥雞扒滷肉飯 ($59)台灣嘢點少得滷肉飯,滷肉肥瘦適中,分量亦都好足夠,滷肉可以完全覆蓋碗飯。 鹽酥雞扒好有味,炸到皮薄肉質依然滑麻醬雞絲冷麵 ($54)除咗飯之外冷麵亦都係我好鍾意食嘅嘢,呢個冷麵簡直係超水準發揮。首先面質非常有咬口,上面沈上青瓜雞肉,食落好有清新嘅感覺,配上濃郁嘅麻醬,10分唔錯椒鹽花枝丸 ($42)一定係香港最好食嘅花枝丸,對得住呢個價錢,每一件都係大大粒炸到好脆,入邊仲有粒粒墨魚粒。麻辣紅油抄手 ($52)一共有八隻紅油抄手,個麻辣醬非常惹味,完全感受到麻同埋辣嘅感覺!十勝紅豆奶茶& 香芋奶茶不得不讚奶茶真係奶味幾足夠,而且甜度亦都調校得恰到好處,唔會太甜亦都唔會太淡,不過建議香芋奶茶唔好嗌少甜,正常甜度係最好😋

鹽酥雞扒滷肉飯 ($59)

麻醬雞絲冷麵 ($54)

椒鹽花枝丸 ($42)

麻辣紅油抄手 ($52)

十勝紅豆奶茶& 香芋奶茶
  • 鹽酥花枝丸
  • 鹽酥雞排滷肉飯
2020-11-03 22 瀏覽
今日同朋友去左將軍澳的桂花小幸食晚餐,係無得去台灣既日子,惟有去食台菜懷緬一下。雖然店舖不大,但裝潢可愛亦坐得舒適。呢度點餐係自己出去櫃檯點餐及即時比錢既,可能因為我地去既時間都早所以完全唔駛排隊✌🏻。我地2個人點了2個定食,分別係紅燒牛三寶麵 (牛筋、牛腩、牛肚)及士林胡椒豬肚湯飯,再加左15蚊要多2個前菜 (滷水豆腐、上湯浸時菜)。而另外因為好想食炸物,就叫多2個小食,炸花枝丸同桂花雞翼,佢有3件同5件既選擇,我地2個人就叫左3件既食,另外我地仲叫左2杯夏日水漾鮮果茶。點完餐D野食都好快黎,首先黎既前菜滷水豆腐真係超級好食😍😍😍,真係瞬間回台灣,我應該每次再黎食都會叫呢個滷水豆腐食,因為真係太好食啦❤️,而個上湯浸時菜就一般啦,比較清淡。到主餐部份,紅燒牛三寶麵有好多餸,我地2個女仔真係食極都食唔晒。而胡椒豬肚湯就好惹味,仲食到個人暖笠笠。然後就到我最愛既炸物啦~哈哈哈!!!個炸花枝丸真係好好食呀😍😍😍,真材實料啖啖花枝粒唔係CHEAP野👍🏻,而個桂花雞翼原來係炸雞翼點桂花醬 (我自己心諗以為好似酒釀雞翼d fd 😆) ,炸雞翼點桂花醬感覺好清新,好似會無咁地熱氣咁😂。最後就係杯夏日
最後就係杯夏日水漾鮮果茶,好清新唔太甜,好適合食煎炸野飲,Perfect❤️。

食好食滿2個人都係200零蚊,超級抵👍🏻👍🏻👍🏻。
2020-11-03 22 瀏覽
原盅燉湯湯時菜滷水豬手飯定食 $83湯係椰子雞湯 屬於淡 清甜 俾咗唔少豬肉同椰子肉 味道幾好豬手炆得好淋入味 但外皮有皮 係小小缺點蟲草花杞子豬肚雞湯飯 $73個湯係超級濃 飲到好重雞味 不過應該有少少味精 材料好多 有豬肚 雞 雲耳 蟲草花 菇 雞肉唔會好鞋 而且好入味 湯可以就咁飲或者撈飯都唔錯雜果黑糖冰仙草 $40雜果藍莓 士多啤梨 火龍果係新鮮水果唔係罐頭 所以食落有少少酸都唔介意而且另外有綠豆 仙草 加黑糖沙冰 綠豆用糖煮過稍微偏甜 仙草正常味道唔會太軟 成兜糖水都好重黑糖味 黑糖沙冰太多 令到過甜芝士奶蓋阿華田(少甜) $25好濃郁阿華田味 少甜後都偏甜 奶蓋比較偏輕奶蓋 有奶味但唔會好膩芝士奶蓋抹茶(半甜) $23個人幾鍾意 半甜後唔會太甜 飲得出抹茶味 稍為偏淡 配埋奶蓋幾夾 但飲到後半杯就開始無味
原盅燉湯湯時菜滷水豬手飯定食 $83
湯係椰子雞湯 屬於淡 清甜 俾咗唔少豬肉同椰子肉 味道幾好
豬手炆得好淋入味 但外皮有皮 係小小缺點

蟲草花杞子豬肚雞湯飯 $73

雜果黑糖冰仙草 $40

芝士奶蓋阿華田(少甜) $25

芝士奶蓋抹茶(半甜) $23
2020-10-30 39 瀏覽
今日跟朋友踩完單車🚴‍♀️後就突然想食台灣野,之後經過聞到好香牛肉味道,吸引左我地去食,店員安排左座位比我地,之後就需要比左$之後就會送餐到我地張檯上!台灣滷水豬肚麵( 紅燒牛肉湯 )$48 :豬肚爽口 又不會太韌, 蘿蔔好腍索晒湯底好甜又惹味,仲有紅蘿蔔襯托,碗麵變得色香味俱全!三盛紅燒牛肉麵( 養生清燉牛肉湯)$69: 內有腱心牛肉炆得非常腍又有口感,嫩滑肉質更顯軟腍,牛腩一樣炆得軟腍入味,仲有牛丸很爽口彈牙, 牛味都好香濃唔會有牛腥味,養生清燉牛肉湯湯底都好清甜,有藥材味道,補身養生湯底之首選!👍鹽酥花枝丸(3粒)$26: 花枝丸是即點即整,熱辣辣要小心d食,花枝丸子下面鋪左些椰菜絲隔下油,那麼食落口都會很爽口彈牙而不感到油膩,更有嚼勁!鹵水雞翼(3隻)$26: 鹵水雞翼好入味,這個小食一定要叫,雞翼肉好滑嫩,仲有鹵水味唔會太鹹,仲附有芽菜來點綴更顯美感!脆脆阿華田(凍)$23: 鋪滿濃濃脆朱古力Oreo 碎係面,我本人比較喜歡食朱古力,阿華田飲落又唔會太甜,仲有些oreo碎夾雜住更有口感,這杯飲品我個人十分喜歡💕!薑蜜意仁茶$19: 女士們恩物,多飲有助排濕同消腫,薑蜜味道適中,

薑蜜意仁茶$19: 女士們恩物,多飲有助排濕同消腫,薑蜜味道適中,杯底仲有好多意仁,用來暖暖胃真是不錯👍

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊