2018-12-29 254 瀏覽
每過一排我總係要黎一次如果朋友冇特別指定有想食嘅一間放題我一定帶佢地黎呢度,價錢又公道食物質素又高!不過係度食午市放題又真係第一次。食物嘅選擇並冇比晚市少,質素亦都一樣高,仲要平D tim~ 其實午餐食放題係比較合理,成日夜晚食完都因為太飽搞到訓唔著,但午餐食完之後仲有大把時間消化又可以周圍行下幫助消化。不過係成日覺得晚餐食開心D咁。不過今次之後真係要建議下D朋友下次食午市先雖然我依家已經對魚生唔會再有極大嘅興趣,但每次都係要叫嘅。呢度嘅魚生嘅質素都算係我食過嘅放題之中算係高質嘅,拍得住$4xx嘅放題。冇得一排見到有蜆嘅刺身,即刻叫黎試下,都幾鮮甜~每次黎到少不必狂叫壽司,因為實在太好食,飯量又少,真係停唔到!雖然朋友成日都話我好浪費,黎食放題食咁多壽司,但每次佢地食完之後個個都話好食其實食野最緊要好食嫁姐~食得開心咪抵囉~今次試左醋鯖魚壽司,質地唔係我唔鐘意個種"梅" 嘅質感,幾新鮮~芥辣八爪魚真係辣得好爽!朋友鼻塞都即刻通晒今次呢個鰻魚玉子燒好食過我之前黎食,蛋夠甜,兩者嘅質感好match~Encore左一次海膽手卷細細舊而海膽分量唔少,想食海膽嘅話唔駛怕會食到成肚飯~蒲燒鰻魚邊有
每過一排我總係要黎一次

其實食野最緊要好食嫁姐~食得開心咪抵囉~

芥辣八爪魚真係辣得好爽!朋友鼻塞都即刻通晒

蒲燒鰻魚邊有得輸~前個排係另一間食過一次勁多骨,呢間嘅就啖啖肉

燒物都係必叫嘅~我覺得蕃薯仔適合用黎燒多過做天婦羅,更加食到佢嘅香甜同埋口感~

菠蘿相對唔算好熟,如果熟D甜D就更開心!

我大愛呢度有得食炸鮮奶~唔駛點天婦羅汁嫁,就咁食已經好好食,自己一個都食左好多粒
黎到一定要叫呢個!

朋友係健康達人一定要食菜,如果唔係我都比較少係放題叫炒雜菜。都炒得幾有火候嘅感覺,唔會過油同埋過鹹。

個人覺得雞軟骨炸得有少少over左。

桂花奶凍係真係有桂花味,個人幾鐘意桂花甜品所以覺得唔錯~

呢個椰汁海底椰燕窩真係必叫!一聽個名就知道係勁滋補,而且熱辣辣岩晒依家呢個咁凍嘅天氣食
椰汁勁香濃,料好多!雖然椰汁比較飽肚,但真係非常值得食!

飲品方面有熱飲櫃,入面有維他奶等等嘅包裝飲品,所以冬天唔怕冇野岩飲。不過我比佢個蜂蜜雪梨汁吸引左,雖然好凍但都係要飲!好清甜而唔會死甜,冬天雪梨都滋潤嫁好似係