台灣人氣火鍋店終於登陸香港 之前剛開張嘅時候一直都book唔到位 今日竟然誤打誤撞 午市時間walk in有得食由於而家武漢肺炎嘅關係 餐廳對衛生方面都好高要求同埋好有意識 門外設有消毒酒精搓手液 每位入座嘅客人都會派發一個膠袋放置口罩 以及職員都有戴上口罩 能讓食客食得安心又放心湯底方面揀咗鴛鴦鍋 鍾意食辣嘅我 揀咗麻辣湯底(大辣) 湯底已經有鴨血及豆腐 而且還是無限追加的 鴨血煙煙靭靭 好厚身 口感超好的 完全入曬味 非常好吃另一邊是酸菜白肉鍋 同樣酸度是可以選擇的 酸菜同樣是可以無限追加 酸酸味味非常開胃 白豚肉質素非常上乘 肥瘦均稱 又厚又好咬口職員服務殷勤 經常為我們調教火爐的大細 並且常常為我們加湯 本人非常喜歡的一點是 即使加湯 也是加厚湯 不會欺式湯底的味道 而且 鴨血,豆腐及酸菜 無限追加 絕不吝嗇 非常大方豆皮配這個麻辣鍋完全是冇得彈的 口感比響鈴還要豐富 更加有飽肚感 質地煙煙靭靭 完全可以吸收湯底嘅汁 食落去有爆汁嘅效果日本廣島蠔 又大又肥美 裙邊爽脆 蠔身鮮甜又多汁 而且份量好多 好抵食滷牛筋 已經滷得好入味而且好淋 非常喜歡骨膠原的食物 黏住個嘴嘅感覺非常好

珊瑚蚌職員建議灼十五分鐘即可食用 口感爽脆彈牙 非常新鮮 千萬不要灼過火 不然會變成擦子膠 咬也咬不開

打邊爐又點可以冇肥牛呢 五花牛片油脂相當豐富 淡淡嘅牛脂香味充斥整個口腔 入口即溶

醬料區嘅醬料非常簡單 包括:麻辣沾醬,香菜, 蔥,酸菜沾醬 而且有白飯提供 無限任裝

這裏沒有醬料費 但是有加一服務費 整體食物質素 是新鮮的 分量是多的 價錢是合理的 下次必定再來光顧