2023-05-03
通常放題最多都係2小時,呢度竟然係無限時,係無限時呀………..慶祝朋友生日,當然要食好D,就呢個A5和牛燒肉日式放題,每位$638手機落單,食物種類一目了然,分別有和牛燒肉類/米澤豚/鷄肉/海鮮/和食刺身類等除咗任食,當然都包埋任飲,自己各取所需一開波先黎個刺身先啦,多款大路選擇,叫幾款就變成刺身拼盤。最吸引我除咗甜蝦外,仲有帶子,鮮甜味美。食緊刺身時,侍應已自動送上燒肉拼盤,各款肉類都有D,比你食過好味就再加單。最吸睛當然係兩款日本和牛啦,油脂分佈均勻,厚度用於燒肉適中。無論肉眼或西冷,同樣入口即溶,油脂香係口內爆發,輕鬆幹掉一件,要回本何其容易,哈哈哈。即刻追加啦燒肉類除咗牛,仲要推介佢嘅羊胺,一件已開邊,無論燒定食都方便好多。肉質鬆軟又唔太”蘇”。食肉食到咁上下,又可以燒下海鮮,有我最愛嘅多春魚呀,仲有大隻嘅墨魚仔及八爪魚。帆立貝當然都唔可以錯過,仲要牛油燒燒完粒貝肉都唔細隻,肉甜唔痴牙。想食蔬菜類就出自助區夾,拎咗秋葵,青椒同菠蘿燒完嘅菠蘿,酸甜又多汁,可分解肉類蛋白質,決定要食多幾片。呢度仲有天婦羅,叫咗蕃薯,南瓜及冬菇,用黎送呢個清湯烏冬仲有其他炸物架,最愛炸香芋丸,外脆內
除咗任食,當然都包埋任飲,自己各取所需
即刻追加啦
帆立貝當然都唔可以錯過,仲要牛油燒
燒完粒貝肉都唔細隻,肉甜唔痴牙。
想食蔬菜類就出自助區夾,拎咗秋葵,青椒同菠蘿
燒完嘅菠蘿,酸甜又多汁,可分解肉類蛋白質,決定要食多幾片。
呢度仲有天婦羅,叫咗蕃薯,南瓜及冬菇,用黎送呢個清湯烏冬
仲有其他炸物架,最愛炸香芋丸,外脆內有香甜芋蓉,熱度十足,正呀。
臨尾點少得Movenpick雪糕,每位一客,再飽都要食,作為呢餐完美句號。
若果食一盒雪糕都仲未夠皮,仲可以出去”補給”,多款日韓雪條及本地製雪糕杯,仲有雪米糍。