2023-03-13 198 瀏覽
食完晏行陣街,有啲口渴便到附近搵野飲,見前面街巷仔入面有間Nuttea,就飲佢先。飲過公司樓下個間好好飲,唔知呢間分店如何呢?朋友諗都唔諗就點左推介飲品,佢話見到限定100杯,霸一個quota先喎。自己望住個餐牌,覺得好多野都想試,但最後又係叫番平時常飲個杯,哈哈😝🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶搵左金獎又係受歡迎飲品嘅Top1,點都應該唔會差嘅😏先吃一口堅果奶蓋,嘩‼️勁香勁滑仲好厚身,軟綿綿嘅忌廉口感,上面灑了朱古力粉,濃郁朱古力味,而且完全唔甜,勁正。伯爵茶清香回甘,齋飲已經好好飲,用餘下一半的奶蓋搞混做奶茶,變成朱古力伯爵奶茶一樣咁正,基本上比我搶晒黎飲😅太好飲,唔止試一啖啦…🍌香蕉燕麥堅果奶自己點左一直飲開嘅香蕉燕麥,要無糖,個人覺得淨係香蕉嘅甜度已經夠了😊杰身香甜,仲有一片片燕麥,飲落有啲野咬下咁幾正,呢杯係飽肚之選。好飲好飲~唔同分店都無失手噃😋

🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶

🍌香蕉燕麥堅果奶