2017-02-02 193 瀏覽
初四最後一日假....SAD爆初五返工T..T為把握最後一日珍貴嘅假期一於入西貢XD西貢依然外國風情十足,本身諗住入去老字號全記飲個午茶點知發現隔離新開左間有點心又有上海野食GE餐廳門面簡單但不失新潮(太多人我影唔到門面~_~)係有D銅同有D花紋GE,呢種門面設計好少見一入門口就見到佢左邊果幅花烏牆紙!!!!!係花烏牆紙花烏牆紙花烏牆紙!!!重要我事耍講3次!!!勁靚!!!作為偽文青GE我!好想搬開佢D台櫈影返張相先或者好想提議叫佢俾我坐係呢幅牆隔離!!!!可惜!!!!!初4好多人......無得揀.....T..T.....另一邊就係相對易見到GE STYLE,我都係中意花烏牆紙XDDDD餐廳有2樓GE,私隱度高GE,,因為都算遮得幾實,抬頭一睇就見到雀籠做GE燈罩,,我好中意佢用雀籠做燈罩,覺得好得意中餐但不失FUSION 感覺,,有D似鬼佬設計師會做GE野HAHA仲要每個都係唔同形狀,有肥有瘦幾得意終於入座!!!!我地一行8人,叫左一台野食有D野食都無野到就俾人食左~_~整體黎講算係唔錯!同部長言談間先發覺原來岩開無耐,一個月都無,,,希望服務態度同野食GE水準可以做持到同愈做愈
初四最後一日假....SAD爆初五返工T..T

為把握最後一日珍貴嘅假期一於入西貢XD

西貢依然外國風情十足,本身諗住入去老字號全記飲個午茶

點知發現隔離新開左間有點心又有上海野食GE餐廳

門面簡單但不失新潮(太多人我影唔到門面~_~)

係有D銅同有D花紋GE,呢種門面設計好少見

勁靚!!!作為偽文青GE我!好想搬開佢D台櫈影返張相先

餐廳有2樓GE,私隱度高GE,,因為都算遮得幾實,

仲要每個都係唔同形狀,有肥有瘦
幾得意
終於入座!!!!

我地一行8人,叫左一台野食
有D野食都無野到就俾人食左~_~
小籠包
虫草花翡翠苗
糖醋魚片
豆沙鍋餅

希望服務態度同野食GE水準可以做持到同愈做愈好LA

下次再入西貢我一定要坐係幅花烏牆隔離!!
2017-01-31
團年飯