2016-09-29 6311 瀏覽
有朋自遠方來,諗去邊度食飯係件傷腦筋既事, 我朋友話想坐耐d, 最後睇左成朝openrice 之後決定哩間晏晝打去book 位已經full 晒, 叫我walkin, 咁好彩, 都起碼仲有機會咁我就早少少拎定飛,但係聽到個侍應同其他人客講限時食1.5鐘, 慘啦, 我諗住唔限時先揀哩間咋喎!等既期間我朋友已經到左, 我話唔知等幾耐, 同埋有限時, 可以食隔離o個間冰室, 睇落好似冇乜人, 可以坐好耐不過我朋友都幾醒目, 佢話見哩間咁多人排證明係好野, 限時都照排好彩都唔洗等好耐就有位哩間野d 野食真係唔錯,樣樣都好味個燈膽豆漿係gimmick 野黎,中規中矩個冷盤鎮江肉都係普通,冇乜特別小籠包個皮係就係好薄,但就好易穿,有隻上到台都未夾就見到穿左,不過個咸好多湯,舊肉都好鬆軟薄餅同平時食開d 薄罉差唔多,係多左幾隻蝦咁蒜蓉蒸勝瓜,好難會唔好食,懷念大圍嗰間小菜飯焦炒鳳蝦,哩個好得意,得哩度先有得食用d 脆既飯焦同普通飯一齊炒,食落就多個層次,值得一試哩間野都好多新穎既菜式, 而我朋友都好滿意哩餐, 可以再黎!

好彩都唔洗等好耐就有位

哩間野d 野食真係唔錯,樣樣都好味

個燈膽豆漿係gimmick 野黎,中規中矩

個冷盤鎮江肉都係普通,冇乜特別

薄餅同平時食開d 薄罉差唔多,係多左幾隻蝦咁

蒜蓉蒸勝瓜,好難會唔好食,懷念大圍嗰間小菜

2016-09-23
30 分鐘 (堂食)