2019-10-18 3175 瀏覽
燒肉放題,日式放題,雞翼放題等等我全部都食過哂😂收到風,原來「名館」有點心放題我當然係首當其衝,去食下啦🙈·餐廳裝修行簡約優雅風面積非常大,容納嘅人數自然好多所以我地吾洗排隊就可以入座啦🙆‍♀️店員安排我地住近窗位呢個真係個絕世靚位🤣面向玻璃窗,外面嘅人來人往,一覽無遺.點心放題由2:30開始星期一至五,每位只係$98炸免埋茶位費,真係超級抵食😍·除左價錢,款式都好重要分為點心,涼菜同甜品三大類主打點心,約有25款吾怕揀吾到心水🥰.🔸和麻醬雞絲粉皮粉皮淋上大量嘅和麻醬仲有雞絲,青瓜絲,花生碎做配碟攪勻後,條條粉皮都沾滿和麻醬,麻味濃郁食落口感爽滑彈性有韌性,不錯👍.🔸香煎臘味蘿蔔糕一份有四塊長條形嘅蘿蔔糕煎至黃金帶脆,蘿蔔香味突出咬落柔軟帶彈性,吾係滿口麵粉果種.🔸雪茄鮮蝦春卷呢隻堅係雪茄巨形🤣外形又真係似模似樣👍春卷皮厚身少少但仍然係好香脆裡面有好多蝦肉仲有雲耳,香菇,紅蘿蔔絲等口感豐富!我最中意嘅一點係,吾多油,食落吾會有膩感.🔸鑊仔生煎蓮藕餅通常蓮藕餅都係用豬肉攪拌後再煎香呢個反而係用左鯪魚肉鯪魚肉嘅彈牙同魚香魚餅兩邊都煎至香脆,口感大讚呀😍.🔸京川滑餃子其實似係紅油抄手,但冇左紅

燒肉放題,日式放題,雞翼放題等等
我全部都食過哂😂
收到風,原來「名館」有點心放題
我當然係首當其衝,去食下啦🙈
餐廳裝修行簡約優雅風
面積非常大,容納嘅人數自然好多
所以我地吾洗排隊就可以入座啦🙆‍♀️
店員安排我地住近窗位
呢個真係個絕世靚位🤣
面向玻璃窗,外面嘅人來人往,一覽無遺

點心放題由2:30開始
星期一至五,每位只係$98炸
免埋茶位費,真係超級抵食😍
除左價錢,款式都好重要
分為點心,涼菜同甜品三大類
主打點心,約有25款
吾怕揀吾到心水🥰

🔸和麻醬雞絲粉皮
粉皮淋上大量嘅和麻醬
仲有雞絲,青瓜絲,花生碎做配碟
攪勻後,條條粉皮都沾滿和麻醬,麻味濃郁
食落口感爽滑彈性有韌性,不錯👍

🔸香煎臘味蘿蔔糕
一份有四塊長條形嘅蘿蔔糕
煎至黃金帶脆,蘿蔔香味突出
咬落柔軟帶彈性,吾係滿口麵粉果種

🔸雪茄鮮蝦春卷
呢隻堅係雪茄巨形🤣
外形又真係似模似樣👍
春卷皮厚身少少但仍然係好香脆
裡面有好多蝦肉
仲有雲耳,香菇,紅蘿蔔絲等
口感豐富!
我最中意嘅一點係,吾多油,食落吾會有膩感

🔸鑊仔生煎蓮藕餅
通常蓮藕餅都係用豬肉攪拌後再煎香
呢個反而係用左鯪魚肉
鯪魚肉嘅彈牙同魚香
魚餅兩邊都煎至香脆,口感大讚呀😍

🔸京川滑餃子
其實似係紅油抄手,但冇左紅油🤣
餃子皮超薄,包住勁多韭菜豬肉餡
醬汁係蒜蓉香醋,真係零捨開胃🥰
2019-10-17
2019-09-21 3928 瀏覽
今晚同友人黎左希慎廣場睇書,睇完就見肚餓,就黎左名館食晚餐🥣,見佢裝潢都幾新穎別緻既中菜館!店員安排入座,之後仲幫忙倒茶比我地,呢度既茶係用《蕎麥茶》,第一次飲味道唔錯,它可以保持體內膠原蛋白水平,美容養顏,減少細紋;健胃排毒,幫助減輕體重。鐵板叉燒扒 $88- 熱騰騰既蜜汁叉燒放係鐵板上,超厚成塊扒切開,肉質軟嫩多汁、色澤鮮明、香味四溢。半肥瘦既廋肉及肥肉的合理搭配,口感顯得更加滋味甜蜜,而不會過於油膩!金箔紅菜頭餃 $58- 一籠有3大粒,打卡一流,顏色很鮮豔,有金箔係頂,紅菜頭很爽口,健康食物之一,皮也很煙韌,內裡仲有隻大蝦好有鮮味!手工蔥油餅 $38-表面舖滿芝麻,熱騰騰煎好上碟,內裡夾住好多清脆既蔥,咬落去好鬆軟,愛食蔥的我更加食得滋味!日式鰻魚炒飯 $108-飯粒粒分明,增加口感!鰻魚炒飯除左啲飯粒粒分明超有口感之外,仲有加左特製既日式醬汁落去一齊炒,加埋一粒粒既鰻魚一齊食真係特別惹味好味!上面仲舖滿木魚絲、輕輕搖晃擺動,好似見到鰻魚在游動!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

日式鰻魚炒飯 $108-飯粒粒分明,增加口感!

+++++++++++++++
2019-09-11 3109 瀏覽
今日一家人黎到銅鑼灣行街街 知道希慎廣場野食區集中係十二到十四樓 而老人家又鐘意食中菜為有陪下佢地啦 黎到名館見到出面同入面都好光猛 對住窗邊仲有二人卡位 唔錯既設計 四個人先叫特選三精品 ($98)左邊係海蜇加左醋 酸酸地 中間係蜜汁叉燒 排骨形剛好四件 蜜味重 肉多唔錯 最右手邊就係青瓜 新鮮爽甜又脆口 開胃無難度呀第二碟係糖心黑蒜燉響螺($68)入面有螺頭 煲得鮮甜入味 無洛得太重手既鹽 淡淡地飲到食材原味道 第三樣係鐵皮石斛燉鷓鴣($68)大大隻鷓鴣肉 啖啖肉燉到肉腍曬 石斛性味甘淡微咸 可益气養陽 清熱健脾  第四樣 太極☯️馬拉糕($58)鬆軟綿密 唔會過甜 濕潤而又富彈性 十分好味第五樣 雪茄鮮蝦春卷($58)食之前店員加上仙氣 令菜式加曬分 打卡一流 蝦粒同蔬菜🥬二合為一 十分滿意 第六樣 酸菜滑魚片 ($188)魚肉白滑無骨容易入口 酸菜魚入面加上薯粉口感煙韌加埋酸酸辣辣既湯 好惹味呀第七樣係竹筒飯($72/4個)粒粒分明既飯吸收左竹筒既味道 唔會好乾而且帶點清香加上少許紅糙米更加健康第八樣係金銀蒜銀魚蒸娃娃菜($58)重口味人士黎講大愛呀 娃娃菜吸收曬蒜既味道加上銀魚
黎到名館見到出面同入面都好光猛
對住窗邊仲有二人卡位 唔錯既設計
四個人先叫特選三精品 ($98)
第二碟係糖心黑蒜燉響螺($68)
第三樣係鐵皮石斛燉鷓鴣($68)
第四樣 太極☯️馬拉糕($58)
鬆軟綿密 唔會過甜 濕潤而又富彈性 十分好味
第五樣 雪茄鮮蝦春卷($58)
食之前店員加上
第六樣 酸菜滑魚片 ($188)
第七樣係竹筒飯($72/4個)
第八樣係金銀蒜銀魚蒸娃娃菜($58)
重口味人士黎講大愛呀 娃娃菜吸收曬蒜既味道加上銀魚仔咸咸香香認真唔錯
最後係水蜜桃咕嚕肉($88)
集碟好有詩意 水蜜桃香甜 咕嚕肉肥瘦適中 粉咕會太厚 酸甜酸甜 口感一流

總結:
-店員服務細心 不時幫忙倒茶
-每樣食物都水準高
-性價比唔錯
2019-09-10
2019-09-11 2473 瀏覽
之前去過中環擺花街既名館,真係名不虛傳🥢今次同老老👨🏽👩🏽係銅記行完街,決定去希慎廣場既名館睇下有沒分店差異。名館菜式一直都係好精緻,打卡一流,賣相特別。📷店員服務態度好好👍🏽而且有蕎麥茶☕️提供,降血糖血脂😍特選三精品:蜜汁叉燒,海蜇頭,手拍青瓜🥢叉燒:厚切肉質軟腍,肥瘦適中配搭蜜汁焦香惹味十足🐖珊瑚紅海蜇頭及手拍青瓜爽脆清甜配搭陳醋醇厚微酸,好醒胃❤️糖心黑蒜燉響螺:黑蒜味吾特出,不過勝在真材實料,超級多湯渣同響螺🥄藥材同豬肉🐖係時候補一補,滋潤下💋鐵皮石斛燉鷓鴣:材料豐富,燉後變得非常焧身,味道清甜,滋潤,細細品嚐,食埋鷓鴣,鮮甜無比👍🏽🥄太極☯️馬拉糕:賣相係一個太極圖案的馬拉糕,📷食先係基本😍非常鬆軟,味道甜度亦剛剛好!雪茄鮮蝦春卷:嘩,係雪茄造型的鮮蝦春卷🦐加上乾冰效果真是很像點起真的雪茄一樣!!係時候要影相📷餡料也非常豐富,有蝦肉,椰菜,紅蘿蔔,木耳和芫茜,外脆內軟,正呀👍🏽🥬🥕酸菜滑魚片🐟:喜歡食酸菜,好開胃,底下有大量寛粉,魚似雪藏魚🐟,不過都算入味,又吾會太🌶水蜜桃🍑咕嚕肉:色澤漂亮,咕嚕肉肥瘦適中,高級餐廳🍴先會用水蜜桃黎配塔,盡顯高貴🐖白飯🍚: 用竹筒裝住好別緻,而且

特選三精品:蜜汁叉燒,海蜇頭,手拍青瓜🥢

白飯🍚: 用竹筒裝住好別緻,而且係紅蕎麥,感覺健康

最後叫多個味道也濃郁的金銀蒜蒸娃娃菜,鮮甜爽脆的菜配著蒜末吃好爽,而且有白飯魚係上面畫龍點睛🥢

食物好味,環境舒適,服務吾錯,會再黎光顧❤️😍

2019-09-10
  • 蕎麥茶
  • 糖心黑蒜燉響螺
  • 水蜜桃咕嚕肉
  • 鮮蝦野菜春卷
2019-08-17 3141 瀏覽
之前試過紅墈分店覺得唔錯所以最近經過希慎廣場見到又再食過名館屬於香港名苑集團餐飲旗下品牌主打新派中菜特選三精品叉燒厚切肉質軟腍而且肥瘦適中配搭蜜汁焦香惹味珊瑚紅海蜇頭以及手拍青瓜爽脆清甜配搭陳醋醇厚微酸醒胃滕椒黃金螺片乾冰效果吸睛打卡啱哂;滕椒清香獨特而且麻辣溫和悠遠;螺片柔韌鮮甜經過冰鎮清涼消暑雪茄鮮蝦春卷雪茄造型配搭煙霧繚繞創新盞鬼;春卷金黃酥脆而且餡料飽滿;鮮蝦清爽配搭蔬菜感覺輕盈手工蔥油餅對比傳統蔥油薄餅相對偏厚質感亦較鬆軟而且芝麻香脆配搭蔥香濃郁日式鰻魚炒飯鰻魚膠質豐富而且肉質細嫩油潤脂香配搭照燒醬油微甜惹味;配料豐富而且飯粒乾爽分明蝦球蟹籽銀絲煲蝦球肉厚而且肉質爽彈清鮮;粉絲幼細彈滑混搭蟹籽圓渾鹹鮮口感豐富百里香雪花牛肋排牛肋骨排肉質軟嫩而且雪花油脂豐腴甘香配搭百里香醬肉味香濃鮮茄百合炒勝瓜鮮茄酸甜勝瓜翠嫩而且瓜囊清甜配搭新鮮百合滋潤養顏同時清心安神
之前試過紅墈分店覺得唔錯所以最近經過希慎廣場見到又再食過

2019-08-15
  • 陳醋珊瑚紅海蜇頭
  • 百里香雪花牛肋排
2019-12-08 0 瀏覽
約咗S&E响銅鑼灣食晚飯,聽聞希慎開咗間名館唔錯,今晚就去試試佢。店內有啲特別嘅2人孖位,單邊向住玻璃窗望街景,好似有個獨立空間咁。店員奉上蕎麥茶,好香。京川汁秋葵顏色新鮮,係微辣嘅涼拌,開胃。濃湯鮮蠔仔肉碎泡飯蠔仔大大粒唔會鯹,加咗肉碎、冬菇、蔥、芫茜,又香又清甜,好食。橋底混醬豬腸粉好耐無食過豬腸粉嚕,淋咗足足嘅甜醬、麻醬、辣醬,賣相已經吸引,加埋炒芝麻,又香又滑,好食。鐵板叉燒扒熱辣辣嘅叉燒扒,軟腍蜜味,超好味!蜂蜜柚子脆蝦球陣陣柚子清香,脆漿內蝦仁爽彈,食落酸甜開胃唔油膩。S最鍾亳食水煮魚,估唔到呢度有得食。鍋面放咗一大堆辣椒,麻辣飄散,香味四溢,微辣魚片滑溜美味,鍋內有寬條薯粉,口感滑韌,吸收咗鍋料精華,好味到呢......材料豐富,份量好多,4個人食極都唔完,好飽。金銀蒜銀魚蒸娃娃菜腍甜娃娃菜上面鋪滿配料,金銀蒜同小銀魚十分惹味。非常滿足嘅一餐。
約咗S&E响銅鑼灣食晚飯,
聽聞希慎開咗間名館唔錯,
今晚就去試試佢。

店內有啲特別嘅2人孖位,
單邊向住玻璃窗望街景,
好似有個獨立空間咁。

店員奉上蕎麥茶,好香。

京川汁秋葵顏色新鮮,
係微辣嘅涼拌,開胃。

京川汁秋葵

蠔仔大大粒唔會鯹,
加咗肉碎、冬菇、蔥、芫茜,
又香又清甜,好食。

橋底混醬豬腸粉
好耐無食過豬腸粉嚕,
淋咗足足嘅甜醬、麻醬、辣醬,
賣相已經吸引,加埋炒芝麻,
又香又滑,好食。

熱辣辣嘅叉燒扒,
軟腍蜜味,超好味!

陣陣柚子清香,
脆漿內蝦仁爽彈,
食落酸甜開胃唔油膩。

S最鍾亳食水煮魚,
估唔到呢度有得食。

鍋面放咗一大堆辣椒,
麻辣飄散,香味四溢,
微辣魚片滑溜美味,

鍋內有寬條薯粉,
口感滑韌,吸收咗鍋料精華,
好味到呢......

沸騰水煮滑魚片
材料豐富,份量好多,
4個人食極都唔完,好飽。

金銀蒜銀魚蒸娃娃菜
腍甜娃娃菜上面鋪滿配料,
金銀蒜同小銀魚十分惹味。

非常滿足嘅一餐。

題外話/補充資料: 茗茶$8/位; 10%服務費
2019-11-28
京川汁秋葵
沸騰水煮滑魚片
  • 橋底混甾豬腸粉
2019-12-02 19 瀏覽
最近係某網發現左一間新派點心中菜館-名館,提供下午茶時段既點心放題,價錢都好相宜,連埋加一都係$120左右,感覺相當抵食。餐廳有2間分店,分別位於中環同銅鑼灣,而我就揀左銅鑼灣希慎廣場。 我同朋友決定星期六去食,當日14:30到達,店員好快就安排到入座,座位好闊落,餐具好精緻,個碗原來有隻小鯉魚,賞心閱目。茶水顏色金黃,飲得出淡淡玄米味,不過略厭茶味較淡。 落單店員只比左2張點心紙,可能預我地只點兩round,點心紙同買團購所見差唔多係一樣,不過最可惜係無左宮庭點心盤,但當初買團購個陣仲大大隻標題寫左有宮庭點心盤,當前感覺有D落差 作為前菜,味道清爽,一d都唔膩,最上層既水晶皮凍好爽口,一啖一粒,食得好方便! 除左春卷皮較厚,比較難咬,勝在蝦肉彈牙,味道清爽,可以一試 賣相好鮮艷,但咬落口外面實在太厚,入面餡料紅菜頭都爽口,但豬肉味淡,鮮味一般 賣相好吸引,可惜凍左,酥皮唔脆,入面餡料好似係豆蓉,食落完全無味,真係食唔出係咩餡,睇得唔食得,只適合打卡用! 香煎蘿蔔糕又係凍既,成舊糕都好多油,一夾就散,放入口一大陣油嗌味,好似食緊成個粉咁,蘿蔔味欠奉。真·菠蘿包只係微暖,雖然面頭層酥皮好
,價錢都好相宜,連埋加一都係$120左右,感覺相當抵食

,餐具好精緻,個碗原來有隻小鯉魚,賞心閱目
。茶水顏色金黃,飲得出淡淡玄米味,不過略厭茶味較淡。

鎮江水晶餚肉

雪茄鮮蝦春卷

除左春卷皮較厚,比較難咬,勝在蝦肉彈牙,味道清爽,可以一試

金箔紅菜頭餃

銀湖天鵝酥

,真係食唔出係咩餡,睇得唔食得
,只適合打卡用!

香煎臘味蘿蔔糕  &    真·菠蘿包

,好似食緊成個粉咁,蘿蔔味欠奉

真·菠蘿包只係微暖,雖然面頭層酥皮好散又唔脆,好在原來餡料係奶黃加菠蘿粒,味道層次好豐富
,如果夠熱我諗仲好味

咖喱蒙古羊肉餅

羊肉餅都係唔熱,導致餅皮淋曬,好韌好難咬
,值得一提係羊肉無騷味,咖喱汁另上,咖喱汁惹味

奧爾良雞翼釀糯米

雞翼煎到熱辣辣,入口雞肉好入味
,有少少辣,不過入面既糯米,味道偏淡

京都甜脆糍粑

甜品叫左糍粑,新鮮炸起,外脆內軟
,配埋紅糖同黑糖漿,好香甜,今餐終於有個好結尾了

總括而言,以放題價錢,食到咁多款點心,都尚算抵食,不過食點心最怕係凍,而依間大部份點心,除左係蒸既點心,好多都係整好攤凍曬
,真係會好影響食物既味道
,如果好似我咁由沙田專程出黎食,我覺得無需要
,比我揀多次,我寜願係屋企附近飲茶算了
2019-11-16
團購
鎮江水晶餚肉
京都甜脆糍粑
2019-11-29 0 瀏覽
難得同家姐夾到時間放假就去試下哩個點心放題🤪環境幾好 我地好彩坐喺望窗既枱 望住個景 曬下太陽都幾舒服😌舖頭用既碟都好精緻🥰一坐低就可以剔點心紙 (點心紙另一面都有野食可以剔的 但我唔見左張相😢)桂花鐵棍淮山陳醋手拍青瓜雲南涼拌貓耳朵一定要食左個淮山先😂因為佢比較淡味 如果食左另外兩個先 個淮山會變冇味 另外兩個都係不過不失既前菜 幾醒胃京城甜脆糍粑沾左糖好食d 本身都唔差既 係有dd油膩感手工葱油餅佢冇呃我 真係好多葱😂而除左葱佢仲加左d香草 唔肯定係咩 但我覺得似九層塔 都幾勁陣味 可能第一啖入口冇預期會有除左葱以外既味 所以一入口會覺得有d怪 但食落又幾好味😛大良鮮奶脆鋼卷er⋯⋯唔太識欣賞 淨係覺得 好油 好漏 唔脆銀湖天鵝酥個樣都ok既 個d餅真係唔太想食😂 個酥係紫薯酥 好食 外面酥脆 裏面d薯蓉夠滑太極馬拉糕真係為打卡都要叫la😂好得意 但味道方面冇特別 兩隻色個味我食唔出有分別 係不過不失既馬拉糕最後叫左個法式焦糖燉蛋俾佢個圖呃左😂以為好細個 所以叫左兩個同家姐一人一個 點知一上枱。。。真係眼都突 因為食完上面嗰d其實都已經好飽 好彩個燉蛋夠凍 同埋真係好食 所以都食得
難得同家姐夾到時間放假就去試下哩個點心放題🤪

舖頭用既碟都好精緻🥰

一坐低就可以剔點心紙

(點心紙另一面都有野食可以剔的 但我唔見左張相😢)
桂花鐵棍淮山

er⋯⋯唔太識欣賞 淨係覺得 好油 好漏 唔脆

銀湖天鵝酥

太極馬拉糕

最後叫左個法式焦糖燉蛋
俾佢個圖呃左😂以為好細個 所以叫左兩個同家姐一人一個 點知一上枱。。。真係眼都突 因為食完上面嗰d其實都已經好飽 好彩個燉蛋夠凍 同埋真係好食 所以都食得落😛會有encore衝動 但 都係見好就收了
點心放題由下午2:30pm-5:00pm原價$188,現優惠~ 星期一至五$98 /星期六至日$128.餐廳環境開揚, 平日也非常旺場, 最好先預約.坐在靠窗位置可以看到街景放題點餐紙~選擇也不小雪茄鮮蝦春捲~ 外型精緻 ,外皮香脆, 有手掌咁長大良鮮奶脆網卷~ 要趁熱食,外脆內軟銀湖天鵝酥 ~內餡有紫薯蓉炸雞翼釀糯米懷舊鵪鶉蛋燒賣手工蔥油餅麻醬涼拌粉皮/京川汁秋葵/陳醋手拍青瓜先果乾米糕/法式焦糖燉蛋 食後感:點心賣相,非常精緻吸引, 眼望以令人食慾大增但食物大致上味道一般, 平日$98一位的價錢,再加一 ,又有這麼多選擇, 怪唔之吸引這麼多食客來光顧。
點心放題由下午2:30pm-5:00pm
原價$188,
現優惠~ 星期一至五$98 /星期六至日$128.
餐廳環境開揚, 平日也非常旺場, 最好先預約.

坐在靠窗位置可以看到街景

放題點餐紙~選擇也不小

雪茄鮮蝦春捲~
外型精緻 ,外皮香脆, 有手掌咁長

大良鮮奶脆網卷~ 要趁熱食,外脆內軟

銀湖天鵝酥 ~內餡有紫薯蓉

炸雞翼釀糯米

懷舊鵪鶉蛋燒賣

手工蔥油餅

麻醬涼拌粉皮/
京川汁秋葵/陳醋手拍青瓜

先果乾米糕/法式焦糖燉蛋

食後感:
點心賣相,非常精緻吸引, 眼望以令人食慾大增

• 法式焦糖燉蛋
2019-11-26 84 瀏覽
呢排都係食西餐多心血來潮想食中菜就入咗呢間試未講佢啲菜前首先要讚一讚嗰度啲staff話說朋友本身將佢個袋放咗喺地下佢都無咩所謂既點知有個staff 9秒9搬咗張凳仔嚟俾我朋友放袋 非常貼心 抵讚👍🏻好喇入正題我地首先叫咗個開胃菜非常推介呢個桂花鐵棍淮山呢個淮山好爽口 唔似煲湯嗰啲粉哂佢清清地甜甜地咁唔單止可以當前菜食食食吓主菜再食返呢個淮山又有另一番滋味😋朋友食完一舊又一舊一路食一路正呀正呀咁不過小心食到飽哂食唔到其他餸😂主菜都叫咗五碟而我最期待既係古罎酸菜滑魚片我地唔太食得辣 就叫咗小辣話明酸菜魚最重要就係夠酸而呢間既酸菜魚真係一流酸菜夠多 魚夠滑 湯又惹味 再配埋底下既薯粉眨個眼就食哂 直頭想嗌多碟再食不過個肚容量有限下次再嚟呢間食飯一定會encore呢味🥺另外個脆米飯焦蝦我都好推介呢碟飯唔算大碟但竟然有6隻大蝦🍤啲蝦非常新鮮肉好爽而啲飯因為有飯焦所以煙煙韌韌咁炒得幾乾身唔會痴埋一舊舊👍🏻我地仲有叫咕嚕肉呀炸蠔咁都好有水準 但無上面嗰幾度咁驚為天人而最後想講既係佢個茶超級好飲!!!佢係蕎麥茶嚟 食完啲比較重口味既菜然後飲返啖蕎麥茶 嗰種即時解膩既感覺真係不得了💕叫咗咁多餸最後每人都

呢排都係食西餐多

炒得幾乾身唔會痴埋一舊舊👍🏻

我地仲有叫咕嚕肉呀炸蠔咁
都好有水準 但無上面嗰幾度咁驚為天人
而最後想講既係
佢個茶超級好飲!!!
佢係蕎麥茶嚟 食完啲比較重口味既菜
然後飲返啖蕎麥茶
嗰種即時解膩既感覺真係不得了💕
叫咗咁多餸最後每人都唔洗200蚊
非常抵食😎
2019-11-25 42 瀏覽
一班人出街嗰時我都好鍾意食中菜😝但又唔想次次都去茶樓所以今次上網search咗依間坐得舒服又唔係茶樓咁傳統嘅中菜館🤔-佢地嘅茶係蕎麥茶 一聽都覺得健康🤣麥麥地嘅味岩哂黎解濟🍵我地四個餓鬼嗌咗七個餸全部都好味大份啊😝 有幾道餸想特別推介大家試-🍤砵酒脆炸廣島蠔 $98有成around十粒嘅炸蠔佢地炸得岩岩好 個皮係脆嘅唔會太粉👍🏻重點係入面嘅蠔都係真材實料咁大隻所以一咬落去係超滿足充滿蠔鮮味☺️-🍖特選三精品 $98有三款菜 個叉燒係超級好味!!肥瘦夾雜 而且食落口超淋好易咬👍🏻驚肥? 即刻食返隔離個青瓜健康哂🥒-🥬金銀蒜銀魚蒸娃娃菜 $58愛蒜者必點😝 超香蒜味加埋銀魚一齊食勁有口感同埋啲菜索哂啲汁咁好香☺️-其實真心覺得佢每碟餸都唔錯以上推介嘅係比較無咁common嘅款式其他好似酸菜魚咕嚕肉咁無特別細講但都好味啊😝最後我地食都勁飽都係每人$200有找算抵食啊👍🏻
一班人出街嗰時我都好鍾意食中菜😝

佢地炸得岩岩好 個皮係脆嘅唔會太粉👍🏻
重點係入面嘅蠔都係真材實料咁大隻
所以一咬落去係超滿足充滿蠔鮮味☺️

🍖特選三精品 $98
有三款菜 個叉燒係超級好味!!
肥瘦夾雜 而且食落口超淋好易咬👍🏻
驚肥? 即刻食返隔離個青瓜健康哂🥒