🥢觀塘$238橋埋雙手任食懶人串燒放題🥢見到呢間懶人串燒店的評價好似好壞參半,今日特別想食燒烤,又唔想落手燒,就諗起呢一間,今日膽粗粗同大家試試🥢$238 (4 位以下2.5小時 ,5-6位3.5 小時) 一個爐計🥢以上價錢是一個爐計算,即係一個爐有5-6 個人一齊先有3.5 小時,如果以呢個爐咁嘅大細,最適合兩至三個人一齊食,所以我地兩人只會有2.5 小時,門口都有寫明是每爐計算🥢店員會細心解釋個爐點用,分返生熟夾仔同醬料,其中一樣好令我覺得古怪的介紹係「因為店入面係無叉同筷子的,如果要食串串就要用檯面的熟夾仔夾來食,如果好唔習慣就用牙籤拮」🥢其實不明白無餐具的用意,店員自己都講得出如果客人唔習慣可以用牙籤拮,即係應該有人提出,如果唔想洗筷子,其實一次性筷子成本都好低,起碼方便到唔習慣的客人,個人覺得有點沒有專重客人的意見,提供餐具個人認為係必須(用夾仔食雞翼感覺好怪,用牙簽拮好麻煩,轉來轉去又跌,用手食唔衛生,點解無筷子啊)🥢落單是用手機下單的,食物很快就送到,擺低前都有逐款介紹是咩黎都算細心,今次全部菜單大部分都點一次,食材來講都算多款,但係就無澱粉質類別提
🥢觀塘$238橋埋雙手任食懶人串燒放題

🥢落單是用手機下單的,食物很快就送到,擺低前都有逐款介紹是咩黎都算細心,今次全部菜單大部分都點一次,食材來講都算多款,但係就無澱粉質類別提供,全部肉同菜,所以有點未夠滿足

🥢剛剛開爐至預熱時用了約15-20 分鐘,而之後的溫度算ok ,因為是恆溫的關係,所以呢個爐的溫度燒雞翼,雞軟骨,魚蛋丸腸仔類就非常好味

雞軟骨

🥢相對燒紅肉類溫度不夠,顯然無法燒到香口從而鎖住肉汁,肉類只是烘熟所以面頭熟入面唔熟,想燒熟曬會成件熟曬無肉汁,令肉類味道一般

牛肉粒

🥢非常推介食燒菠蘿,因為超級甜又多汁

🥢多春魚預先去了魚頭好細心,燒完香脆可口,但用夾仔夾出,整條魚會爛晒,魚春分開左一舊舊,如果好似店員咁講用牙籤一篤,條魚就散晒,用夾食根本就夾唔起魚春放入口,冇餐具食真係有啲難度

🥢最後要講下佢嘅醬汁,呢度提供秘製醬,味道有少少似日式麵豉醬味,個人就覺得未必樣樣食材都夾到呢個醬汁,另一提供是孜然粉,辣粉同餐桌鹽,但係無提供豉油去比你燒川式感覺,有點可惜,另外有泰式青醬俾你點
秘製醬

🥢店員仲有個古怪行為是無啦啦會過嚟問,可唔可以俾佢影一張相,我話點解要影相,佢話佢係每一日嘅功課黎,要來擺社交平台, 同之後會印banner 掛門口,我就無影到啦 ,因為真係唔係咁想

🥢整體來講個價錢唔使加一都算抵食嘅,兩個人一爐一定夠時間燒,味道方面豬牛味道就普通d ,都算係足料無漏單,如果想bbq 又懶得燒既可以過來一試

密密燒

地址: 觀塘康寧道79-89號康寧大廈地舖