2025-01-21
今日特登揸車出去同老公拍拖,食飯就要搵商場入面嘅餐廳,貪佢有停車場,唔使喺街搵位泊。-早排食完flames覺得幾好,醒起海濱匯有間,仲有得泊車,就特登過去,點知flames變左Mano😲不過佢哋同一集團,出品應該差唔多~-記得之前係flames 食過燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉($158)覺得好好味,今次就encore 返~今次扁意粉更加al dente,龍蝦汁掛哂上意粉,啖啖都滿滿龍蝦汁味道🤤-老公今日未食雞胸,就嗌個葡式香辣燒春雞配烤蔬菜($248)俾佢補充蛋白質🤣雞髀位超juicy,連雞胸位都仲有汁👍🏻配埋香料辣辣地夠惹味~-怕叫2個主菜會太多,就無叫小食,淨係少少地加個澳式雞鹽薯條($48)~雖然叫雞鹽薯條但唔會太鹹,同埋啱啱炸起熱辣辣,食唔停口🤭