星期日, 總想悠悠閒閒 嘆個 brunch 嘛,黎到直接响 Brunch Menu 選擇就 OK~是日餐湯 +$15是日沙律 +$152樣都好足料, 感覺到好開始~ 同好多香港人一樣 例牌凍檸茶少冰夏威夷薄餅 $178菠蘿.火腿.俄勒岡葉.聖馬札諾番茄.馬蘇里拉芝士熱辣辣 香噴噴滿滿幸福嘅烘焙出爐香味有pizza 感覺得黎 清清地, 好啱放假訓到妟一妟嘅我地吖~香草紅酒汁燴牛面肉配黃薑蕃茄飯 $118軟林入味, 香濃得黎感覺柔柔的, 下次都會再叫~自家製甜品 +$35今次有我哋鍾意嘅 Tiramisu 好嘢食完甜品, 就去觀濱散步, 延續我哋 假期慢悠悠 放輕鬆嘅感覺, 真好~

星期日, 總想悠悠閒閒 嘆個 brunch 嘛,
黎到直接响 Brunch Menu 選擇就 OK~

是日餐湯 +$15
是日沙律 +$15
2樣都好足料, 感覺到好開始~
同好多香港人一樣 例牌
凍檸茶少冰

夏威夷薄餅 $178
菠蘿.火腿.俄勒岡葉.聖馬札諾番茄.馬蘇里拉芝士

熱辣辣 香噴噴
滿滿幸福嘅烘焙出爐香味

香草紅酒汁燴牛面肉配黃薑蕃茄飯 $118

軟林入味, 香濃得黎感覺柔柔的, 下次都會再叫~

自家製甜品 +$35
今次有我哋鍾意嘅 Tiramisu
好嘢

食完甜品, 就去觀濱散步,
延續我哋 假期慢悠悠 放輕鬆嘅感覺, 真好~

6天前 0 瀏覽
最近同好友Miya 去左,位於📍觀塘西餐廳Mano食好西。我地想放左工去個比較靜啲嘅位置可以lady talk啦,講吓秘密又唔怕俾人騷擾~ 環境舒適到一流。💃🏻👯😚我哋叫咗以下2款食物,我哋嗌咗其中一款,佢哋都好出名嘅手工Pizza !⬇️ 🍕四重奏芝士Pizza,我哋兩個都好鍾意食芝士,鍾意芝士嘅愛好者可以嗌呢個Pizza,入口已經好濃郁嘅蕃茄醬,再配合芝士同埋香脆嘅pizza,真係好好味。🍝 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁長通粉,我本身都好鍾意食蟹,蟹肉配佢哋巴馬臣芝士濃郁而吾會黏口,配埋佢哋嘅長通粉,味道啱啱好,講真佢個蟹肉味好出。😙🥂 White Wine, Badet Clement Pays D’OC…🍹 Mocktail of the Month📍 Mano📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓4號舖#girls #food #Mano #觀塘

🍹 Mocktail of the Month

📍 Mano
📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓4號舖

#girls #food #Mano #觀塘
  • 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
  • 四重芝士薄餅
2025-06-08 142 瀏覽
隱身海濱匯一樓嘅Mano…開放式廚房嘅設計可以見到師傅現擀薄餅、壓製新鮮意粉….工業風水泥牆混搭木系餐桌…好chill 好寫意…..🐾 薯仔湯質地綿密….有薯仔蓉增加口感….🐾黑松露薯條粗切薯條油炸至琥珀色….撒滿黑松露碎…🐾燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉開背虎蝦煎至殼脆膏溢…..扁意粉好掛龍蝦醬汁…亮點係三文魚籽….咬開瞬間爆發嘅鹹鮮將風味推至巔峰….🐾 意式辣肉腸薄餅手拍餅皮薄脆….仲焗到帶有豹紋焦斑….面頭鋪滿意大利辣肉腸….好好食😋…🐾 Tiramisu 底層手指餅浸泡濃縮咖啡同Marsala酒….再撒上厄瓜多爾可可粉…好有驚喜🥰

🐾 薯仔湯
質地綿密….有薯仔蓉增加口感….

🐾黑松露薯條
粗切薯條油炸至琥珀色….撒滿黑松露碎…

🐾燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉

🐾 意式辣肉腸薄餅

🐾 Tiramisu

🍗香辣炸雞FFC炸皮很薄又唔會太油 與平日食嘅炸雞唔同 唔係常見嘅一舊舊雞球而係薄薄一層肉夾心 上下有兩層更薄嘅炸衣包裹住一啖咬落去 既脆身又有咬口炸雞本身唔辣 附帶嘅醬汁都唔係普通常見嘅辣椒醬鍾意食辣嘅應該覺得唔夠辣怕辣嘅應該覺得會有啲辣😂🍕黑松露蘑菇薄餅遠遠送過黎已經聞到一陣香濃嘅黑松露味夾雜著焦香嘅蘑菇味 撕開果陣仲要冒煙薄餅餅底好薄 烤得啱啱好 邊脆心軟一層層疊加芝士同蘑菇 最上層係一片片黑松露 蘑菇鮮嫩 芝士暖笠笠咁拉絲 同松露嗰陣獨特嘅「泥香」真係好夾食落去 成個口腔都係嗰種豐腴同滿足份量都夠三四個人share🍝芝士肉醬千層度度都有肉醬千層但點樣整得好食真係好睇師傅一刀切落去 啲肉多到湧出嚟肉醬鹹香濃郁 番茄嘅微酸吊出鮮味夾住軟滑嘅闊麵一啖咬落去 層次好豐富成個口充滿濃郁奶香同肉香 飽滿又治癒佢嘅闊麵唔會太厚 夾住肉醬同芝士啱啱好 同frd share一份 所以食完都唔會太heavy最後我地做咗一個錯誤嘅決定😂🤫🍕香蕉榛子棉花糖薄餅諗住叫個甜品試下 就叫咗個最特別嘅結果——真係要4個人share!!!成餐都係澱粉炸彈💣一上枱 就已經聞到焦糖香蕉嘅甜香同烤棉花糖嘅焦香薄餅底烘
🍗香辣炸雞FFC

最後
我地做咗一個錯誤嘅決定😂🤫
🍕香蕉榛子棉花糖薄餅
諗住叫個甜品試下 就叫咗個最特別嘅
結果——真係要4個人share!!!
成餐都係澱粉炸彈💣

一上枱 就已經聞到焦糖香蕉嘅甜香
同烤棉花糖嘅焦香
薄餅底烘到脆卜卜 一啖咬落去 外脆到「咔嚓」聲
面頭堆滿燒濃嘅棉花糖 軟淋淋嘅焦糖香蕉
榛子醬黐脷又濃郁 口感豐富多層次
香蕉唔會太厚同榛子醬嘅配合恰到好處
佢有啲似泰式香蕉pancake嘅感覺
但泰式餅皮更薄更軟 食多咗會覺得「漏」
呢個就唔會 薄餅底中和咗過度嘅「甜」
熱辣辣新鮮出爐 暖笠笠嘅棉花糖呈融化狀態
熱辣辣 黏滋滋 邪惡到極點但超級滿足
2025-06-03
  • 芝士肉醬千層麵
  • 香蕉榛子朱古力醬薄餅
2025-06-02 349 瀏覽
三個朋友聚餐,星期五晚上,坐無虛席,用餐限時90 mins。叫了3 sets $198 套餐 +兩sets desserts $38 x 2, 頭盆order 了薯條,但有D失望,薯條好似是翻熱的,不是即炸,擺了一陣子便完全淋了。另外兩款頭盆-肉丸+ 粟米片Nachos就ok。主菜想叫牛,但售罄了十分失望,唯有叫Pork Belly, 擺盆ok, 但個燒腩皮完全唔脆,食果時好似食緊香口膠咁,加上整條肉十分乾柴,完全唔掂,對於這個pork belly 極度失望。另外兩個主菜就叫了pizza, 十分ok, 新鮮即整,批底不錯。Dessert 就叫了兩款,講真,pizza + dessert 幫佢搶返不少分數。90 mins 的用餐時間確實有D急。
Pork  Belly
2025-05-30
  • 夏威夷薄餅
  • 意式辣肉腸薄餅
  • Parma Pizza
  • ALOHA PIZZA
2025-06-02 320 瀏覽
最近我去咗位於觀塘海濱滙既「Mano」,整體用餐體驗非常好,🍽️ 呢間餐廳提供嘅澳洲菜,無論係沙律、薄餅定意粉,全部都好味又有質素!食過返尋味。😋「瑪格麗特薄餅🍕」,香脆嘅餅底配上新鮮番茄同 mozzarella,味道超級正!🍕 餅底厚薄適中,簡單又好味。「新鮮黑松露扁蘑菇意大利麵」,味道濃郁,一片片嘅黑松露嘅香氣令整碟意粉變得更高層次,意粉軟硬適中,口感非常好。🍝「蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉」,蟹肉唔單止新鮮,仲有濃濃嘅芝士味,真係食到停唔到口!🦀🧀「Mano」既環境舒適,可以慢慢享受食物,絕對值得一試!下次一定會再嚟食🌊✨

2025-05-23 211 瀏覽
星期六囡囡課外活動前,去咗觀塘海濱匯食飽飽先,教大家搭巴士,喺定富街站落車,行過去5分鐘唔洗,非常近。Truffle Carbonara Linguine 松露卡邦尼扁意麵 $108 松露味道香濃而馥郁,扁意粉都掛滿Creamy Carbonara 嘅醬汁,除了味道配合得剛剛好,扁意粉的口感都彈牙充足非常有口感,每一啖都有煙肉。10” Handmade pizza (Margherita) $138羅勒葉新鮮,茄醬酸度頗高夠開胃,Buffalo mozzarella口感綿滑,有淡淡的奶香中和咗茄醬嘅酸味,餅底香脆,係會掛住嘅手工薄餅我哋+ $35 Tiramisu,香滑,不會太濃嘅酒味,小朋友都食得到。餐廳坐得好舒服,樓底高,人流唔會好似一般商場咁多人咁嘈,仲鍾意佢有自然光射入。

2025-05-15 256 瀏覽
🍕 Mano 🍕係牛頭角做完野去左海濱匯MANO食野佢地既薄餅係人手即製 仲好多款式之前食過都覺得好正 上到一樓會見到MANO 同FLAMES兩間餐廳店員好有禮貌而且一見我地舉手都好快作出回應MANO 主打手工薄餅同傳統義大利菜餚我地揀左BRUNCH MENU 送餐飲又可以升級湯及甜品🥣餐湯係蘑菇湯超香濃仲食到蘑菇粒 真材實料睇黎係師傅自己磨碎啲蘑菇自己整嘅蘑菇湯🍕夏威夷薄餅6大片菠蘿平均放在6片薄餅之上賣相一流 仲令Pizza好Juicy鹹香既火腿下面係濃郁既芝士同蕃茄醬即叫即整 熱辣辣最好味🍝蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉醬汁甜甜酸酸好開胃 同蟹肉混為一體而且好掛汁 食落啖啖都好夠味🍮加左$35 甜品 Tiramisu奶酪綿密 咖啡味同酒味好出大滿足呀
🍕 Mano 🍕

Pizza
蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉
Tiramisu
2025-05-12 187 瀏覽
同朋友約左係海濱匯MANO聚下對面就係觀塘海濱 食完野過條馬路去行下真係幾舒服MANO 假日有Brunch 套餐包餐飲 可以升級要餐湯沙律 特飲和甜品是日餐湯係蘑菇湯 蘑菇香氣四溢 奶油份量剛好 口感綿滑8安士紐西蘭肉眼扒蔬菜肉眼扒質地柔嫩 油脂均勻分布 明顯的網紋有陣微微的焦香蔬菜有西蘭花椰菜花薯仔同粟米FLAMES 特盛早餐All day breakfast 好豐富 有兩塊煙肉 兩條烤香腸 炒蛋 炒雜菌 烤蕃茄和烤多士多士係酸種麵包吐司 鹹鹹香香上面加左芝士甜品有Tiramisu 用杯子裝 奶酪軟滑 混合咖啡粉同軟綿綿蛋糕 入口即溶
同朋友約左係海濱匯MANO聚下
蔬菜有西蘭花椰菜花薯仔同粟米
FLAMES 特盛早餐
多士係酸種麵包吐司 鹹鹹香香上面加左芝士
2025-05-12 115 瀏覽
聽聞觀塘海濱附近有一間手工Pizza, 今個週末特登約朋友去試一試☺️餐廳有室內同室外位置,有個半開放式廚房設計,可以見到師傅即場製作Pizza😋我地叫左一個巴馬火腿火箭菜Pizza+葡式燒雞扒漢堡配薯條+一杯Captain Mojito手工Pizza果然冇令我失望,餅底軟熟,邊皮脆口,Juice多汁🥰而雞扒漢堡上菜一刻,有被驚喜到,幾層樓高既雞肉,非常嫩滑,而薯條剛好可以配上Mojito邊飲邊聊天,chill住過呢個週末😌最後仲發現原來呢度係一間家庭友善餐廳,週末兒童餐係免費嫁~有小朋友既家長快啲試下喇!

2025-05-11 115 瀏覽
✨️巴馬火腿配烤菠蘿哈密瓜巴馬火腿,油脂豐富,非常柔軟,鹹香四溢。蔬菜新鮮,哈密瓜清甜。✨️芝士肉醬炮墨西哥薯片墨西哥薯片上滿滿味粉,惹味無窮。連同芝士肉醬食,味道更多層次。✨️海鮮香草至尊薄餅份量大,約夠二至三人用。海鮮有蝦、三文魚,本來有魷魚,但我吾食鱿魚,同店員講不落,店員話冇問題。可因應顧客喜好而調節食材咁嘅服務都幾好。味道方面,蝦肉Q彈,煙三文魚煙熏香味重。厚底薄餅好鬆軟,仲有少許煙靱感,不錯。📍觀塘 海賓滙

✨️巴馬火腿配烤菠蘿哈密瓜

✨️芝士肉醬炮墨西哥薯片

✨️海鮮香草至尊薄餅

📍觀塘 海賓滙
2025-05-10 78 瀏覽
黑松露卡多尼扁意粉,未上桌已被濃郁的松露香氣勾住味蕾。手工扁意粉煮得恰到好處,邊緣微卷裹滿奶油醬,黑松露碎的顆粒感在齒間迸發,鹹香中帶著堅果般的醇厚,每一口都奢華卻不膩口。 肉食者必點的8安士紐西蘭肉眼扒,選五分熟最佳:一刀切下,粉潤的肉芯滲出肉汁,肉質緊實卻不失軟嫩,炭火炙烤的焦香與牛肉本味完美融合。搭配的粗薯條現炸出鍋,外脆內綿,撒上少許海鹽,簡單卻提升整體滿足感。 意外驚豔的是葡式燒雞扒漢堡,厚切雞扒經葡式香料醃製後煎至金黃,外皮微焦內裡多汁,搭配酸甜的彩椒與秘製醬料,夾在鬆軟的麵包中層次豐富。薯條與肉眼扒同款,可見餐廳對細節的把控——連配角都不敷衍。

今日加班完就約左同事,揀咗間公司附近既高級餐廳試意大利菜當慰勞下自己,呢度環境上放咗好多唔同酒種既擺設,同時可以近距離望到職員調酒,地板主要以復古西式圖紋設計;帶有一種高尚優雅既氛圍。 💫10安士肉眼扒配忌廉薯蓉$268(另+配橙汁$28)我叫左七成熟,時間同調味恰到好處望落去肉質軟淋有肉汁且呈粉紅色,咬落去肉味濃郁帶點香口,脂肪比例平均。另外薯蓉表面仲有黑松露醬好吸引,質感幼滑~ 💫燒大眼三文魚籽龍蝦汁扁意粉$158蝦身好大隻且沾滿好多三文魚籽肉身新鮮彈牙,龍蝦汁味道濃郁;同時意粉掛汁度都不錯。 📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓4號舖

💫10安士肉眼扒配忌廉薯蓉$268
(另+配橙汁$28)
我叫左七成熟,時間同調味恰到好處

💫燒大眼三文魚籽龍蝦汁扁意粉$158
蝦身好大隻且沾滿好多三文魚籽
肉身新鮮彈牙,龍蝦汁味道濃郁;同時意粉掛汁度都不錯。

📍觀塘海濱道77號海濱匯1樓4號舖

全部食物

2025-04-06
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
用餐優惠
試食活動
全部食物
  • 燒大眼三文魚籽龍蝦汁扁意粉
2025-05-07 127 瀏覽
今次喺觀塘發掘到嘅呢間餐廳環境舒適,而且係寵物友善,餐廳出面仲有空地比寵物玩,啱晒帶埋寵物嘅朋友仔過嚟一齊食一齊玩。今次已經係我第五六次幫襯,可想而知,我幾鍾意食呢間~我地係周末光顧,可能周末少人去附近,成個場環境好舒適寧靜,超級適合同另一半聚會我地另外轉左套餐,套餐個碗蘑菇湯好鮮好濃,我好鐘意飲✅ 新鮮黑松露蘑菇薄餅有芝士的拉絲,而且有黑松露同蘑菇嘅香味,加上金黃的色澤和輕微烘烤的味道,配搭簡單而好味✅ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉濃郁奶香嘅巴馬臣芝士配搭上淡淡地嘅茄醬汁,而且有好足料嘅蟹肉,好滿足

我地另外轉左套餐,套餐個碗蘑菇湯好鮮好濃,我好鐘意飲

✅ 新鮮黑松露蘑菇薄餅

✅ 蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉

2025-05-07 56 瀏覽
最鍾意星期六日 ,過來海濱匯這邊的Mano 餐廳。 眾多分店當中 最出色就是這裏, 持續保持高水準, 而且店員非常有禮貌。 假日比較多人,很多家長都會帶小朋友 來用餐。 兩點鐘過來到剛剛好, 悠悠閒閒地享受 美食。巴馬火腿火箭菜薄餅(巴馬火腿 ~車厘茄 ~火箭菜~ 聖馬札諾蕃茄~ 巴馬臣芝士~ 馬蘇里芝士) Pizza絕對是招牌菜式, 純手工薄餅非常吸引, 堅持用傳統 薄餅石烤爐。 餅底煙煙靭靭 柔軟又不失嚼勁。滿滿的材料,新鮮的味道。蟹肉巴馬臣 芝士蕃茄忌廉汁 長通粉酸酸甜甜 又香濃的醬汁, 完美地包裹著 長通粉, 蟹肉份量頗多的, 蟹肉大滿足。另外加配了 是日餐湯 ,南瓜甘筍忌廉湯, 棉密又濃郁的質感, 好香濃嘅南瓜味, 值得稱讚 餐湯 非常夠熱特別好飲。招牌tiramisu真係絕對不能錯過, 每人點一杯都唔夠, 實在太好味, 濕潤的咖啡酒手指餅, 配搭香濃忌廉芝士, 加埋重點靈魂朱古力粉, 真係好完美。

巴馬火腿火箭菜薄餅

蟹肉巴馬臣 芝士蕃茄忌廉汁 長通粉