6天前
今日屋企人生日,帶咗佢嚟觀塘海濱嘅呢間餐廳慶祝🎂見到佢dinner set都幾抵 $198一位,包前菜/甜品 + 主菜🍝。我哋四個人就叫咗四個set🤩前菜🙌🏻:香草蕃茄芝士肉丸⭐️⭐️⭐️肉丸有四粒,配上嘅蕃茄醬十分香濃🍅芝士肉醬焗墨西哥脆片⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️墨西哥脆片嘅份量非常多🫓,上面有好多肉醬同好多芝士🧀,肉醬有少少辣🌶️,加埋啲脆片好好食🌮。不過去到之後啲脆片有少少腍,所以要盡快食😋香辣炸雞⭐️⭐️⭐️⭐️炸雞有四粒,炸到好香脆,一咬落去就食到炸雞有好多汁🐔,附上一兜辣嘅醬汁🌶️,俾我哋食之前先點落去,可以保持炸雞皮香脆🍗避風塘雞翼⭐️⭐️呢個雞翼就有少少失望😢,因為隻雞翼冇乜點醃過,要靠上面嘅避風塘碎先有味🍗,但都唔太食得出避風塘嘅味道😢主菜🍝:新鮮黑松露蘑菇薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個黑松露薄餅有驚喜🤩,一上枱就聞到好大浸黑松露味,Pizza好多芝士🧀,啖啖都食到新鮮嘅蘑菇🍄🟫,Pizza餅底都好煙靭🥳🍄👍🏻👍🏻見到廚師喺廚房不停整pizza,每個Pizza都係即叫即整嘅!🍕夏威夷薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️呢個薄餅冇黑松露蘑菇薄餅咁特別,正正常常啦🍕,菠蘿係用新鮮菠蘿🍍,亦都有好多火腿,蕃茄醬都好香濃🍅燒紐西蘭肉眼配薯條 +
前菜🙌🏻:
香草蕃茄芝士肉丸⭐️⭐️⭐️
肉丸有四粒,配上嘅蕃茄醬十分香濃🍅
香草蕃茄芝士肉丸
新鮮黑松露蘑菇薄餅
夏威夷薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️
夏威夷薄餅
燒紐西蘭肉眼配薯條 +$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
肉眼扒好嫩,會咬一啖都食到牛扒嘅油香🥩,薯條都熱辣辣🔥,份量好多👍🏻🍟
燒紐西蘭肉眼配薯條
大虎蝦龍蝦汁扁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
意粉嘅龍蝦汁好香濃🍝,意粉好掛汁,好creamy🙌🏻,食落啖啖蝦味🦐,大虎蝦都幾大隻🤩,肉質好嫩,仲有好多三文魚籽,好惹味😋
大虎蝦龍蝦汁扁意粉
朱古力布朗尼配雪糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(+$38)
額外叫咗份甜品,等得有啲耐,但發現原來店員知道我訂位時揀咗生日慶祝,特登加咗生日牌同蠟燭喺蛋糕度🎂,好驚喜!🥳
Brownie好重朱古力味🍫,亦都好軟熟😋,配上雲呢拿雪糕🍦為今次生日慶祝作出完美嘅句號🥳🥳