2018-08-22 155 瀏覽
今日同朋友去左尖沙咀食午餐,去左一間餐廳叫烏蠅館!形式好似車仔麵,但味道和選擇就非常創新特別!我先選湯底,叫左清湯。另外要選擇主食,我就叫左特別既火鍋寬粉。單人餐可以叫六款餸菜,我就叫左魚皮餃、豬耳絲、牛丸、墨魚丸、海膽丸、海帶結!選擇好多好吸引呀!飲品我就叫左玫瑰蜂蜜!火鍋寬粉味道和口感都好特別,入口爽口好滑溜,掛湯力好高,清湯底味道唔好好淡口,反而香甜清香!我好鐘意食丸,叫左好多唔同味道既丸試一試!我好鐘意海膽丸和牛丸,入口非常彈牙,而且有獨有味道,海膽丸味道濃香最驚喜!朋友叫左都係清湯底,主食叫左土豆粉。餸菜都可以叫六款,墨魚丸、雞肉、豆卜、蒿筍、貢菜和菠菜。依款就比較健康,豆卜吸哂湯汁味道都好出色,土豆粉朋友大讚,而且蔬菜新鮮好爽甜!間中經過可以食個午餐!