2020-05-23 42 瀏覽
疫情下已經少咗好多出去食,更加唔敢諗幾時有得去旅行啦!但係耐唔耐都要出去食吓好嘢平衡下嘅😝老公鍾意食燒牛,又話唔想食啲連鎖式嘅,不如就支持下小店啦。職員主動介紹而家做緊優惠,第二個set有半價,每個set都跟麵豉湯、飯、冷熱飲品。對於有選擇困難嘅我,唔使心大心細,係一張Menu度揀就掂喇!面豉湯:味道較清新,可能係加左生蔥,唔似一般嘅濃郁同膩,好飲。板燒日本和牛:有A3和牛質素、色澤紅潤、新鮮,燒烤過程亦聞到好香嘅和牛味,口感Juicy,有嚼勁。板燒封門柳:由於係牛肩部位,相對較少脂肪,口感較煙韌,牛肉味重,如果大塊d就好喇!鐘意去小店嘅原因係每間鋪都係獨特嘅,無論係餐廳背後嘅故事、餐廳設計、食物等等都各有特色。另外呢度更感受到滿滿嘅黃店情懷,可以慢慢欣賞,亦可以寫張咭仔支持下。