2020-11-20 0 瀏覽
一直好掛住係台灣食過嘅虎次郎如果你有幫襯過會明我點解甘掛住😂因為又平又多肉又抵食 都講緊70-80蚊港幣食到唔想再食一直想係香港搵類似嘅就係甘比我搵到呢間炻板燒入到店鋪店員全程都好有禮貌同埋好細心經過見到無火會即刻加番火今次我同朋友點左2個set 都係燒😂佢有10片同15片肉揀 如果同時揀2set10片 送1款小食如果同時揀2set 15片送2款小食重要個Set 已包湯、飯、飲品想轉烏冬要加錢 我同朋友就揀左1set 10片吉列牛1Set10片 牛小排 送嘅小食揀左三文魚腩邊再另叫蟹子玉子燒食物到齊職員會介紹肉碟邊有一粒肉嘅油脂係用黎塗係爐上令到肉好燒D可能會問肉質如何?坦白講我唔識分佢係咩牛但放入口唔洗咬好耐佢就已入左我個胃😂我想話呢到甘多野食計埋加一先408 我同朋友食到一半已經好飽飯又係食到一半 講開飯佢地好貼心有飯素係上面重要係三文魚飯素🤤🤤講左肉同飯 甘就要講講小食 由於燒肉已經較油 再食三文魚腩邊會有種油膩嘅感覺但係佢炸得好脆口 蟹子玉子燒又係好正 唔知你地有冇試過食一D望落軟到好似夾唔起實質夾落幾挺身食落好軟硬適中明明係玉子燒但好似形容緊蛋糕😂😂不過佢價值48蚊有小小貴
一直好掛住係台灣食過嘅虎次郎

今次我同朋友點左2個set 都係燒😂
佢有10片同15片肉揀
如果同時揀2set10片 送1款小食
如果同時揀2set 15片送2款小食
重要個Set 已包湯、飯、飲品
想轉烏冬要加錢

我同朋友就揀左
1set 10片吉列牛

1Set10片 牛小排

送嘅小食揀左三文魚腩邊
再另叫蟹子玉子燒

食物到齊職員會介紹肉碟邊有一粒肉嘅油脂係用黎塗係爐上

令到肉好燒D

可能會問肉質如何?
坦白講我唔識分佢係咩牛

唔知你地有冇試過食一D
望落軟到好似夾唔起
實質夾落幾挺身
食落好軟硬適中
明明係玉子燒但好似形容緊蛋糕😂😂不過佢價值48蚊有小小貴 😂😂

整體黎講呢間野係抵食好食價錢唔算貴服務又幾好 🤫🤫

推介指數4.5/5
環境:3-3.5/5
打卡指數3.5/5
抵食指數3.5-4/5
位於屯門嘅炻板燒,名副其實主打就係炻板燒肉,最得意嘅係有塊細嘅石,俾客人自己慢慢玩😆 好彩有訂枱,去到唔駛等!最值得一讚嘅係職員嘅態度,好nice而且好有活力,令到客人都食得好開心👍🏼10片吉列set再追加和牛,每一盤肉隔離都會有細細嘅脂肪,揸咗喺塊板上面先,咁就唔使癡底!叫set會配麵豉湯同白飯,加錢可以轉其他嘢😎 和牛望落都幾靚仔,不過又未至於入口即溶嗰種好嘅吸數,百幾蚊 六塊,值唔值就見仁見智啦~望住佢燒都幾治癒啊!另外點左個烏冬set,唐揚炸雞,配咖哩汁。食物味道唔係特別驚豔,但係總括而言,成餐飯嘅體驗都幾好!服務好好而且幾好玩!

望住佢燒都幾治癒啊!

2020-10-03
味道唔錯😋😋👍🏻👍🏻店員有禮貌地方好清潔價錢好合理地點方便值得屯門友多啲支持!💛兩點至六點係tea time ,吉列牛/ 牛小排$98 only 仲有小食一客。另一驚喜係個湯都好濃! 就算連杯凍檸檬茶個茶膽都好濃好好飲!😋😋連牆上幅手畫畫都好靚好吸引, 疫情去唔到旅行都有日本feel,正!
味道唔錯😋😋👍🏻👍🏻
店員有禮貌
地方好清潔
價錢好合理
地點方便
值得屯門友多啲支持!💛
2020-09-21
最近因為疫情嚴重已經好耐冇出外堂食了,今次難得一次,就試咗呢間小店。其實考慮咗好耐要唔要寫呢篇食評,因為我感覺自己可能會有啲偏頗。呢間店嘅位置都幾好搵嘅,而且門口嘅招牌都非常顯眼。而內部環境唔算大,但枱與枱之間嘅距離幾大,幾寬敞舒服,唔會太有壓迫感。然後就等我講下食物質素啦。🥶當日其實我地五點半左右入座,有得選擇下午茶時段特價套餐,但最後都係選擇咗普通嘅套餐,因為叫兩個餐就會送一個小食,感覺比較抵食呢!我叫咗板燒吉列牛套餐。板燒吉列牛(10片)$158其實呢次只係我第二次食吉列牛,上一次食吉列牛同今次嘅感覺有少少唔同,可能係牛嘅部位唔同?今次食到比較多類似筋嘅部位,圖中右上角部分嘅應該係比較多肥膩嘅,我expect燒完會比較肥美,至少應該會係脂肪融化嘅油脂感。但事與願違,燒完依然比較硬,令我覺得有少少失望,咬起身要咀嚼好耐,有啲仲咬唔到,太硬了,可能係我掌握唔到正確嘅燒嘅技巧。😣不過瘦嘅部分都ok嘅,正正常常冇乜特別啦。呢個餐就有跟飯嘅。飯都正正常常,不過不失。而我覺得份量都幾多下,食唔曬。仲有湯。感覺就係一般嘅湯。我本身都幾鍾意飲,所以覺得幾好。等我順便介紹下朋友嘅套餐啦。封門柳(1

板燒吉列牛(10片)

板燒吉列牛(10片)$158

仲有湯。感覺就係一般嘅湯。我本身都幾鍾意飲,所以覺得幾好。

等我順便介紹下朋友嘅套餐啦。
封門柳(10片)

封門柳(10片)$188
呢份雖然唔係我叫嘅,但朋友都比我食咗幾塊。我覺得封門柳好食過吉列牛多好多!!!因為燒完真係好軟嫩。😍建議選擇呢款!

因為兩個人叫咗兩個套餐,所以送咗個小食,我地選擇咗鹽燒三文魚腩邊。我覺得呢個小食幾好食啊,雖然冇影到相,但賣相不錯,感覺唔係因為係送嘅就求其整嗰種,而係真係正常一份小食嘅份量同質素。😀

另外想講下員工,當日員工幾nice啊,我當日同朋友隨口講咗句想幫電話叉電,店員就主動提出可以幫我叉電,對客人嘅需要好細心。🤓

雖然我覺得吉列牛有可進步嘅空間,但其他食物都係ok嘅,而且性價比高,份量多到食唔曬,下次有機會都會再試試呢間餐廳!☺️
封門柳(10片)
2020-09-07 626 瀏覽
本打算食牛角但因為去到好多我地重傻間間甘等到成7點幾服務員都話九點收工 未必食到90分鐘於是 我地都轉場了炻板燒 之前都有朋友介紹過 甘我地都去試吓了因為舖面太細 行過左我地都唔知 其實就係海南雞隔離入到去staff會叫你消毒手先 探體溫既 之後就有得入去坐了staff會拎menu過黎 我地睇左一陣佢就問我地係唔係第一次食 之後佢就會介紹d肉食咩係最好食我就同staff講想食燒肉 佢就續一介紹架啦日本和牛 好好食入口係化 脂肪比較多 好似食緊綿花甘 放係口到就溶 唔洗點咬 而且脂肪平均 肉質新鮮 滿口充滿油香味神級蛋飯 蛋好多 好多蛋汁 但蛋既味道不濃 而且好飽肚 飯裏有牛肉粒 但我覺得一般無咩特別烏冬都是一般 只係比較彈牙既烏冬封門柳肉質煙韌 而且佢既肉汁比較多 好有口感同濃牛味 燒一陣就食得 有咬口 加d鹽一齊食 牛味更突出 佢唔似牛和甘 和牛食幾片就感覺膩 但封門牛就真係食肉甘 會有食到飽既感覺 小食我揀左鹽燒三文魚腩 同追加封門牛我覺得鹽燒三文魚腩 鹽無咩 感覺有小小腥但都有三文魚味 啖啖都係肉 落翻檸檬汁調一調味最後食完甘濃既牛 口腔一定會覺得油 所以來一杯 凍檸檬茶 走甜
本打算食牛角但因為去到好多

小食我揀左鹽燒三文魚腩 同追加封門牛
我覺得鹽燒三文魚腩 鹽無咩 感覺有小小腥
但都有三文魚味 啖啖都係肉 落翻檸檬汁調一調味

檸檬茶

最後食完甘濃既牛 口腔一定會覺得油 所以來一杯 凍檸檬茶 走甜 清清口腔就會清新d

因為轉左蛋飯同烏冬 埋單都比較貴 所以下次食既就唔洗轉蛋飯 蛋飯太飽
我個人覺得 食石燒肉都ok既 因為單點 唔會好似放題甘食到好飽 而且如果我唔轉飯 都會比較平 滿足既
2020-09-03
2020-07-10 588 瀏覽
屯門嘅其中一間要懲罰嘅良店,我哋嗌左兩份燒肉餐,第二份半價,每個餐包一杯嘢飲...晚市前黎食仲免收+1添⋯⋯其實呢個價錢食到呢個質素真係相當唔錯,有得玩有得食嗰價錢重要平,性價比好高。其實佢好近V city,大家食奄左商場嗰啲連鎖食肆不妨幫襯下呢啲良心小店
2020-06-30
2020-07-10 293 瀏覽
呢間係屯門V city附近嘅燒肉,賣點係石版燒牛。晚飯有套餐揀,唔食燒肉仲有其他嘅飯類選擇。價錢唔算好貴,但食得出係靚牛。今次揀咗牛小排同吉列牛板腱。叫兩set牛仲可以送一份炸雞。$158/$168可以叫到10片牛價錢都算合理。仲送飯,麵豉湯同飲品。真係算良心價。本人覺得吉列牛嘅牛味差少少,冇牛小排咁重。如果鍾意食牛,可以淨係試牛片。牛小排油脂都幾豐富,每邊燒一陣就可以食。仲幾嫩口配埋飯食仲可以燒滯。而炸雞一般,可能餐廳主打嘅都係牛。

配埋飯食仲可以燒滯。而炸雞一般,可能餐廳主打嘅都係牛。
2020-07-09 225 瀏覽
今天是第一次去,是為了慶祝7周年紀念。由於還未到吃晚飯時間,所以沒太多人;我跟老公都選擇了全日板燒的「牛小排」,但我就加$15轉了烏冬,老公就跟飯。店內的環境不錯,雖然店舖面積不大,但整體來說很好,侍應們都十分友善。而食物方面,薄薄的牛小排都很juicy,燒得到位的話,就不太韌的。整體質素不錯,CP值很高,以$168的價錢來說,是值回票價,能在屯門區找到這樣高質素的小店,真心覺得不錯。下次再試其他食品。
烏冬
牛小排
2020-07-09
紀念日
烏冬
牛小排
2020-06-30 202 瀏覽
老公帶我去屯門搵牛牛,佢話之前晌日本食過吉列牛一直念念不忘,所以晌網上搵到屯門有得食,於是我地又出發去食好嘢,店舖門前有一個好大的招牌好容易搵到。 入到店內發覺牆上的壁畫都好特別,有好靚的鯉魚同牛牛,挺有氣勢的! 依家仲做緊特價優惠,有4款套餐做緊第二份半價,我地叫左牛小排同吉列牛板腱,白飯上加上飯素,配上麵豉湯及餐飲,可選咖啡奶茶、檸茶或汽水。 店員純熟地送上熱石板比我地自己燒,咁燒可以方便控制生熟度,令肉質唔會過鞋。 每份餐都會附上一粒牛的油脂,首先塗上油脂唔會令牛肉痴底,再放上牛肉去燒,我地燒左10秒再翻身燒多10秒就食得,沾上店家自製的醬汁,滋味加分。 牛肉新鮮有雪花,食落口感爽滑帶少少牛肉味,沾上醬汁餸飯味美香濃,配上飯素裡的紫菜和芝麻,令牛肉味道層次上升,下次要再黎先得。

2020-06-23 147 瀏覽
屯門係好少有石板燒牛嘅餐廳,唔想委屈自己食任食放題燒肉,可以選擇哩間炻板燒!成日見佢排長龍,之前都冇機會試,今日朋友話提議食哩間黃店,好好彩我哋8點幾去到仲有一張吉枱,唔使等!👏🏻舖頭內掛住好多黃色文宣,好靚❤️1)封門柳十片 配白飯+麵豉湯+凍熱餐飲石板燒重點係控制燒既時間,燒耐左肉變老,咩食慾都無晒。開頭見得十片都諗會唔會唔夠飽,若果一男一女食,食到尾其實都好夠。有舊細脂肪比你搽係鐵板,迫d油出黎你就可以開始燒。從來都無聽過咩係封門柳,原本係牛橫隔膜肌肉,一牛得一條,較罕有。脂肪紋路平均,食落都重牛味,肉質鮮嫩較腍,基本上唔駛點醬汁都好好味!個人認為燒到約五成熟就好,放一陣等餘溫令片牛再熟多dd,prefect!2)吉列牛板腱 +$15轉烏冬+麵豉湯+凍熱餐飲佢個吉列牛炸得好脆,不過略嫌牛味唔夠濃,所以我都會點醬汁一齊食,反而佢個烏冬都唔錯(圖4: 有海苔,香蔥,粟米粒)3)飯係有飯素(芝麻 海苔 鰹魚)好少地方會配飯素,絕對睇得出佢地係用心經營既黃店!
舖頭內掛住好多黃色文宣,好靚❤️

1)封門柳十片 配白飯+麵豉湯+凍熱餐飲

2)吉列牛板腱 +$15轉烏冬+麵豉湯+凍熱餐飲

3)飯係有飯素(芝麻 海苔 鰹魚)
好少地方會配飯素,絕對睇得出佢地係用心經營既黃店!
吉列牛板腱
2020-06-22
吉列牛板腱
2020-06-19 107 瀏覽
平時小弟都會同老婆出沒市區油尖旺比較多,而原本今日既我地應該已經飛左日本。疫情底下我地都改變吃喝玩樂既策略,改為多D留港消費食食玩玩。今次難得入到屯門黃金海岸享受一個美好既下午,然後到市區覓食,搵到呢間有和牛燒肉既炻石燒。首先門面同裝修方面,都十分有心機同埋係年輕既感覺,門內門外既掛飾都值得大家細心欣賞。大大隻「炻」字遠睇都好清楚見到係一間食燒肉既餐廳。店內外餐牌都清楚知道推介乜野餐,全日板燒就會係小弟最注意到而想食既菜單,價錢都合理之中。由於思鄉關係,日本和牛會係我第一飛佛而另一半就叫封門柳(雖然唔知係乜地方但好似好厲害)。個套餐入面仲會包埋小吃一碟,不過我就揀追加封門柳,事後證明我呢個決定係冇錯。上菜前,職員都小心翼翼點火著爐,然後牛肉、飯、湯徐徐奉上。日本和牛都係我想像之中既味道,睇到雪花果下已經知道個油脂感會係相當豐富。驚喜既係封門柳既質感都相當唔錯,肉味濃而軟香。最後忍唔住SEARCH下原來佢係牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,所以好值得去試。下次入屯門新墟,可以再食支持飲食圈。

和牛及封門柳
和牛
2020-05-11
和牛及封門柳
和牛
2020-06-11 100 瀏覽
睇完電影 就係附近搵下有冇好野食見到間炻板燒好似幾jengggg!!!!!就等左一陣 入去食嘢要讚一讚呢度既衛生店員都好好 每張枱都會嘖滴露來擦乾淨唔驚油膩 我最怕最憎啲枱係咁讚👍🏻尼間野係主要食牛既而所謂炻板燒其實可以俾自己調校生熟度俾自己動下手都幾過癮價錢絕對合理🌐 封門柳 $188招牌野 感覺上 trytry先未食已經feel到好正啲肉好靚封門柳大約都係牛柳嘅部位脂肪分布極之平均因為佢唔係幾厚跟著我燒嘅時候每一面大約燒18秒就夠咁燒完出嚟大約就會係六成熟Remember唔可以燒太耐如果唔係好嘅肉都會變靭即係 俾你浪費左咯跟餐有飯同埋麵豉湯🌐 原條鰻魚飯 $108嘩嘩嘩嘩佢一上碟我嘩左一聲好似未食過咁大條既鰻魚成隻手臂咁長誇張好香好正同埋佢跟溏心蛋唔錯唔錯
睇完電影 就係附近搵下有冇好野食
見到間炻板燒
好似幾jengggg!!!!!
就等左一陣 入去食嘢

好香好正
同埋佢跟溏心蛋
唔錯唔錯
2020-06-10 169 瀏覽
屯門不嬲多正野食🤪🤪今日睇完戲就去左試下依間大獲好評既炻板燒🥳仲要係黃店💛💛💛成間舖好多文宣 超靚🥳除左燒肉佢既飯類都好出色 今次就試左個飯🍛🥳🥳-咖喱吉列豬排蛋包飯 ($98)跟餐加 凍飲 麵豉湯 溏心蛋 (+$18)依個飯超高質!🥳🥳🥳大份不在話下🤪蛋好厚身而且入面仲有炒香左既肉粒🤤d吉列豬排外脆!內軟腍🤤🤤咖喱又好香 正😻-唐揚炸雞 ($48)個雞炸得好香😙入面肥瘦適中 肉偏軟🤪點埋沙律醬 yummy🥰🥰
屯門不嬲多正野食🤪🤪
今日睇完戲就去左試下依間大獲好評既
炻板燒🥳
仲要係黃店💛💛💛
成間舖好多文宣 超靚🥳
除左燒肉佢既飯類都好出色
今次就試左個飯🍛🥳🥳
咖喱吉列豬排蛋包飯 ($98)
跟餐加 凍飲 麵豉湯 溏心蛋 (+$18)
依個飯超高質!🥳🥳🥳
大份不在話下🤪
蛋好厚身
而且入面仲有炒香左既肉粒🤤
d吉列豬排外脆!內軟腍🤤🤤
咖喱又好香 正😻

唐揚炸雞 ($48)
個雞炸得好香😙
入面肥瘦適中 肉偏軟🤪
點埋沙律醬 yummy🥰🥰
2020-06-07 110 瀏覽
朋友推介過依間燒肉🥩一直bookmark左好耐✨最近終於黎左試啦🤪🤪🤪想食平價好味燒肉🥰又唔想食燒肉放題咁heavy🤥炻板燒真係岩曬٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🐽 封門柳10片🥩 ($188)配白飯🍚 麵鼓湯 & 冷熱凍飲🥤好好食 超重牛味😻而且好鮮嫩 好juicy🤪下次都想試埋其他🤪🤪🐽 咖喱吉列豬排蛋包飯🐖 ($98)跟餐加 凍飲 麵豉湯 溏心蛋🥚 (+$18)唔想食燒肉既話可以試下依個飯🤤豬排炸得好脆🤤🤤外面既蛋厚身😻配埋香香咖喱 棒🥳

朋友推介過依間燒肉🥩
一直bookmark左好耐✨
最近終於黎左試啦🤪🤪🤪
想食平價好味燒肉🥰
又唔想食燒肉放題咁heavy🤥
炻板燒真係岩曬٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

🐽 封門柳10片🥩 ($188)
配白飯🍚 麵鼓湯 & 冷熱凍飲🥤
好好食 超重牛味😻
而且好鮮嫩 好juicy🤪
下次都想試埋其他🤪🤪

🐽 咖喱吉列豬排蛋包飯🐖 ($98)
跟餐加 凍飲 麵豉湯 溏心蛋🥚 (+$18)
唔想食燒肉既話可以試下依個飯🤤
豬排炸得好脆🤤🤤
外面既蛋厚身😻
配埋香香咖喱 棒🥳
2020-06-07 108 瀏覽
除咗石燒牛仲有平價丼飯選擇🙉🥩板燒吉列牛板腱 $98 跟餐有小食 (雞軟骨/唐揚炸雞)、有飯素嘅白飯、麵豉湯同凍/熱飲品~$98咁多野跟真係好抵🙉 質素都唔差牛都嫩滑 有肉汁~份量就少咗啲😿 但呢個價錢算係咁啦服務態度幾好~ 呢間會encore🤩

除咗石燒牛仲有平價丼飯選擇🙉

🥩板燒吉列牛板腱 $98 [4.5/5]